Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на сет


Recommended Posts

Здравейте,

 

Бих се радвал ако споделите мнения и предпочитания относно марки/модели сетове в ценовия диапазон от 800-1000-1200 $

Става въпрос само за хардуер - каса, алтове и флур-том, както и фус машина. Евентуално и стойки. Чинели ще купувам отделно.

Болднатата цена е предпочитаната. Поръчката ще правя през musicstore.. най-вероятно.

 

Не съм свирил на хубави барабани - само amati и тактон. Но съм фен на Tama и Yamaha. И на дълбоките каси :)

Ще се радвам да чуя предложения и съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

musicstore някъв онлайн магазин ли е? Аз лично ти препоръчвам Sonor. В USA 3005 върви към 1100 $ (поне в сайтовете) без доставка обаче. По-надолу в ценовата листа е 2005 или обновения на 2005, 2007 ще ти свърши чудесна работа! Аз лично съм голям фен на Sonor и за мен те са най-добрите барабани! :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

musicstore някъв онлайн магазин ли е? Аз лично ти препоръчвам Sonor. В USA 3005 върви към 1100 $ (поне в сайтовете) без доставка обаче. По-надолу в ценовата листа е 2005 или обновения на 2005, 2007 ще ти свърши чудесна работа! Аз лично съм голям фен на Sonor и за мен те са най-добрите барабани! :)
Братле,много си прав,да си купиш от Америка инструмент си е далавера.Даже и аз съм се замислял,като си тръгвам да направя това,обаче просто незнаеш какво е чудо по летищата.Първо като видях как хвърлят багажа,просто си казах-аз парите не съм си ги намерил на улицата за да правя тоя риск.Обаче има едно 40% да стане това,но ще говоря първо с един много мой човек да ли си струва,той доста често се подвизава в тоя форум-аз му имам доверие и той знае кой е :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Много потаен човек е явно. :) Ми не знам, чакам педал до 2-3 месеца от USA и ще видя как е. :) Иначе цените за доставка вървят към няколко стотака $. Но-най често пак би излезнало по-евтино. При всички положения ако не барабани, нещо по-малко от сорта на педал или някъв друг хардуер/кожи/чинели/ ще излезне по-евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, от САЩ си купих кардан, но не плащах доставка, защото приятел ми го донесе. В края на краищата обаче не може да се ангажират познати с доставката на цял сет, затова го отписвам като вариант. Да, наистина са по-евтини, не отричам, но това не е толкова важно. По-скоро ме интересува конкретен модел, който да се върти към 1к долара.

 

Обичам дълбоките каси :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип има много варианти, но за тези пари които си споменал ще ти кажа какво бих си взел аз.

Единият вариан е Мapex M Birch, такива си взех аз преди един месец от Динакорд за 569 евро и съм много доволен ето и линк!

 

 

Втори вариант!

 

 

Трети вариант

 

 

Четвърти вариант

 

 

А много ми се иска да чуя този сет с тази дълбока каса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tъкмо щях да попитам какво ще ме посъветвате за този сет:

 

цък

 

Защото става въпрос за около 700 евро.

 

НО.. това което видях.. Gretsch с дълбоката каса.. изглежда зверско.. ако някой може да сподели впечатления и да каже нещо конкретно за самата марка и модела, съм готов да си стегна дупето и да вдигна сумата..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Gretsch немога да кажа нищо, защото на такива не съм сядал, не съм и виждал. Но ако искаш нещо добро давам + за мапексите. Наскоро повлиян от покупката на колегата simon, и аз се сдобих с Мapex M Birch, цвят cherry при това и също съм много доволен. Имат невероятни томове. Недостатък е, че комплекта върви без кардан и трябваше да си запазя стария Гибралтар. Но като цяло си струват парите.

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този линк, който си дал за тамата, в цената са включени и чинелите. И за това е по-скъпа. Аз лично смятам че Таma Superstar e по добър избор от Imperialstar. Първо корпусите на Superstar са от бреза, и са с малко по добър хардуер от този на Imperialstar.

A ето още една възможност с голяма каса 24"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си в България е абсолютно излишно да си взимаш от чужбина.

 

цените на Динакорд и на xxxx са добри, особено на Динакорд за сетове Ямаха и Мапекс.

 

за тия пари си вземи Мапекс Про М и няма да съжаляваш:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите за Мапексите. Водя си бележки и преглеждам офертите. Но да си кажа честно - влюбих се в Gretsch-a. С тази 20х20 каса и тоя агресивен вид. Само потвърждение, че е добър избор ми трябва и веднага отсвирвам всички останали оферти :)

 

А останалия хардуер така или иначе отделно ще се купува - чинели, допълнителни стойки, педали. Аз си взех един кардан Vex от САЩ, но ще го ползвам докато свикна и се понауча. После ще сменям с нещо яко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми щом си се влюбил, взимай, това е доста добра марка, но имай предвид че това е сет по-скоро за джаз и е предвиден да звучи максимално акустично

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главният мотив при мен е, че в репетиционната ни - касата не се чува. Така или иначе дойде време да взема нов сет и реших, че ако касата е дълбока ще имам реални шансове да поправя този недостатък. От друга страна - свирим по-агресивна музика. На джаза сме само любители, така че все пак ще помисля и прегледам, ще попрочета още и ако може да отида да ги чуя някъде ще е най-добре. От Пловдив съм, но в по-голямата част от времето съм в София (учене/работа), така че ще се разходя по магазините и ще проверя положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи с колко тома искаш. като говорим за каси, най-добре ме послушай, тъй като от това мисля, че разбирам - Мапекс Про М или Ямаха Стейдж Къстъм. Каса 20 в никакъв случй - няма нито ниските, нито мощта на 22 каса. Ако си убеден, че имаш силите за това, вземи си 24x18 каса и и изкарай душичката, няма как да не се чува, но май пред вид, че размерите на барабаните неслучайно са такива кавито са. Каса над 22 и томове над 16 са доста "сложни" да се направят да звучат добре.

 

тъй като за мен касата е центъра на сета. ще ти кажа аз лично какво ще си купя до 2 месеца - Мапекс Про М класик от Динакорд. Касата на този сет е 22x20 и като едно малко оръдие. имай предвид, че досега свирих на Стейдж Къстъм, който се отличава с яката си каса и смятам, че Мапекса е най-малкото толкова добър, ако не и по-добър. томовете са 12 и 16, но могат да се поръчват add-on пакове ако са ти малко.

 

Сонор имат сетове с яки каси, но лично на мен крайно не ми допада "тембъра" на повечето барабани Сонор, въпрос на вкус, може би.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги предвид това че всеки комплект по някога се носи някъде с 24инча каса вярно на пича ще му се вземе душичката !

От гледна точка на практичност аз съм за 22каса а защо не и 20 ! Мойта Тама е с 20 каса и не страда от липса на ниски ! Всичко е до натройка и кожи ! Но 24 за носене е истински ад ! Дори не искам да си го помислям ! А и в коя кола ще влезе това ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.