Stoilov Публикувано Ноември 2, 2007 Публикувано Ноември 2, 2007 Здравейте, Бих се радвал ако споделите мнения и предпочитания относно марки/модели сетове в ценовия диапазон от 800-1000-1200 $ Става въпрос само за хардуер - каса, алтове и флур-том, както и фус машина. Евентуално и стойки. Чинели ще купувам отделно. Болднатата цена е предпочитаната. Поръчката ще правя през musicstore.. най-вероятно. Не съм свирил на хубави барабани - само amati и тактон. Но съм фен на Tama и Yamaha. И на дълбоките каси Ще се радвам да чуя предложения и съвети. Цитирай
Danny47 Отговорено Ноември 2, 2007 Отговорено Ноември 2, 2007 musicstore някъв онлайн магазин ли е? Аз лично ти препоръчвам Sonor. В USA 3005 върви към 1100 $ (поне в сайтовете) без доставка обаче. По-надолу в ценовата листа е 2005 или обновения на 2005, 2007 ще ти свърши чудесна работа! Аз лично съм голям фен на Sonor и за мен те са най-добрите барабани! Цитирай
evans Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 musicstore някъв онлайн магазин ли е? Аз лично ти препоръчвам Sonor. В USA 3005 върви към 1100 $ (поне в сайтовете) без доставка обаче. По-надолу в ценовата листа е 2005 или обновения на 2005, 2007 ще ти свърши чудесна работа! Аз лично съм голям фен на Sonor и за мен те са най-добрите барабани! Братле,много си прав,да си купиш от Америка инструмент си е далавера.Даже и аз съм се замислял,като си тръгвам да направя това,обаче просто незнаеш какво е чудо по летищата.Първо като видях как хвърлят багажа,просто си казах-аз парите не съм си ги намерил на улицата за да правя тоя риск.Обаче има едно 40% да стане това,но ще говоря първо с един много мой човек да ли си струва,той доста често се подвизава в тоя форум-аз му имам доверие и той знае кой е Цитирай
Danny47 Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 ^ Много потаен човек е явно. Ми не знам, чакам педал до 2-3 месеца от USA и ще видя как е. Иначе цените за доставка вървят към няколко стотака $. Но-най често пак би излезнало по-евтино. При всички положения ако не барабани, нещо по-малко от сорта на педал или някъв друг хардуер/кожи/чинели/ ще излезне по-евтино. Цитирай
Stoilov Отговорено Ноември 3, 2007 Автор Отговорено Ноември 3, 2007 Да, от САЩ си купих кардан, но не плащах доставка, защото приятел ми го донесе. В края на краищата обаче не може да се ангажират познати с доставката на цял сет, затова го отписвам като вариант. Да, наистина са по-евтини, не отричам, но това не е толкова важно. По-скоро ме интересува конкретен модел, който да се върти към 1к долара. Обичам дълбоките каси Цитирай
simon Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 По принцип има много варианти, но за тези пари които си споменал ще ти кажа какво бих си взел аз. Единият вариан е Мapex M Birch, такива си взех аз преди един месец от Динакорд за 569 евро и съм много доволен ето и линк! Втори вариант! Трети вариант Четвърти вариант А много ми се иска да чуя този сет с тази дълбока каса Цитирай
Stoilov Отговорено Ноември 3, 2007 Автор Отговорено Ноември 3, 2007 Tъкмо щях да попитам какво ще ме посъветвате за този сет: цък Защото става въпрос за около 700 евро. НО.. това което видях.. Gretsch с дълбоката каса.. изглежда зверско.. ако някой може да сподели впечатления и да каже нещо конкретно за самата марка и модела, съм готов да си стегна дупето и да вдигна сумата.. Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 (Редактирано) За Gretsch немога да кажа нищо, защото на такива не съм сядал, не съм и виждал. Но ако искаш нещо добро давам + за мапексите. Наскоро повлиян от покупката на колегата simon, и аз се сдобих с Мapex M Birch, цвят cherry при това и също съм много доволен. Имат невероятни томове. Недостатък е, че комплекта върви без кардан и трябваше да си запазя стария Гибралтар. Но като цяло си струват парите. Редактирано Ноември 3, 2007 от Man0waR Scott Culumbus#1 Цитирай
simon Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 Този линк, който си дал за тамата, в цената са включени и чинелите. И за това е по-скъпа. Аз лично смятам че Таma Superstar e по добър избор от Imperialstar. Първо корпусите на Superstar са от бреза, и са с малко по добър хардуер от този на Imperialstar. A ето още една възможност с голяма каса 24" Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 ако си в България е абсолютно излишно да си взимаш от чужбина. цените на Динакорд и на xxxx са добри, особено на Динакорд за сетове Ямаха и Мапекс. за тия пари си вземи Мапекс Про М и няма да съжаляваш Цитирай
Stoilov Отговорено Ноември 3, 2007 Автор Отговорено Ноември 3, 2007 Благодаря за съветите за Мапексите. Водя си бележки и преглеждам офертите. Но да си кажа честно - влюбих се в Gretsch-a. С тази 20х20 каса и тоя агресивен вид. Само потвърждение, че е добър избор ми трябва и веднага отсвирвам всички останали оферти А останалия хардуер така или иначе отделно ще се купува - чинели, допълнителни стойки, педали. Аз си взех един кардан Vex от САЩ, но ще го ползвам докато свикна и се понауча. После ще сменям с нещо яко. Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 еми щом си се влюбил, взимай, това е доста добра марка, но имай предвид че това е сет по-скоро за джаз и е предвиден да звучи максимално акустично Цитирай
Stoilov Отговорено Ноември 3, 2007 Автор Отговорено Ноември 3, 2007 Главният мотив при мен е, че в репетиционната ни - касата не се чува. Така или иначе дойде време да взема нов сет и реших, че ако касата е дълбока ще имам реални шансове да поправя този недостатък. От друга страна - свирим по-агресивна музика. На джаза сме само любители, така че все пак ще помисля и прегледам, ще попрочета още и ако може да отида да ги чуя някъде ще е най-добре. От Пловдив съм, но в по-голямата част от времето съм в София (учене/работа), така че ще се разходя по магазините и ще проверя положението. Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 зависи с колко тома искаш. като говорим за каси, най-добре ме послушай, тъй като от това мисля, че разбирам - Мапекс Про М или Ямаха Стейдж Къстъм. Каса 20 в никакъв случй - няма нито ниските, нито мощта на 22 каса. Ако си убеден, че имаш силите за това, вземи си 24x18 каса и и изкарай душичката, няма как да не се чува, но май пред вид, че размерите на барабаните неслучайно са такива кавито са. Каса над 22 и томове над 16 са доста "сложни" да се направят да звучат добре. тъй като за мен касата е центъра на сета. ще ти кажа аз лично какво ще си купя до 2 месеца - Мапекс Про М класик от Динакорд. Касата на този сет е 22x20 и като едно малко оръдие. имай предвид, че досега свирих на Стейдж Къстъм, който се отличава с яката си каса и смятам, че Мапекса е най-малкото толкова добър, ако не и по-добър. томовете са 12 и 16, но могат да се поръчват add-on пакове ако са ти малко. Сонор имат сетове с яки каси, но лично на мен крайно не ми допада "тембъра" на повечето барабани Сонор, въпрос на вкус, може би. Цитирай
makedonetsa Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 Колеги предвид това че всеки комплект по някога се носи някъде с 24инча каса вярно на пича ще му се вземе душичката ! От гледна точка на практичност аз съм за 22каса а защо не и 20 ! Мойта Тама е с 20 каса и не страда от липса на ниски ! Всичко е до натройка и кожи ! Но 24 за носене е истински ад ! Дори не искам да си го помислям ! А и в коя кола ще влезе това ? Цитирай
Recommended Posts