Black Bird Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 Иначе най-добрите струни за мен си остават D'Addario И за мен ! 9-42 Цитирай
trendkiller Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 Странното е ,че свиря с 9-46 ,а седмата ми е .58 иначе се разстройва... Цитирай
ba6 maistora Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 На GHS пробвах един комплект на Зак Уайлд и хич не ми харесаха - освен това ги преебах доста бързо . и аз пробвах тея на Zakk и въпреки, че ми е любимец изобщо не ги харесвам GHS. На мен най-много ми харесват Ernieball. Иначе искам да питам дали някой е използвал Sit, незнам дали така се пише правилно и какво му е мнението за тея струни. И колко струва това Fast Fret Цитирай
vovcho Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 На GHS пробвах един комплект на Зак Уайлд и хич не ми харесаха - освен това ги преебах доста бързо . и аз пробвах тея на Zakk и въпреки, че ми е любимец изобщо не ги харесвам GHS. На мен най-много ми харесват Ernieball. Иначе искам да питам дали някой е използвал Sit, незнам дали така се пише правилно и какво му е мнението за тея струни. И колко струва това Fast Fret StayInTune <-- верно е! Добри са! Един приятел каза : "Това са най-яките струни, с които съм свирил!" и реших да ги пробвам. Обаче беше преди около година и ги смених с едни 12ки ( а аз свиря с 10ки) и ми беше много готинко като ги сложих, после пак минах на Ърни, но честно казано не знам защо. В смисъл, че съм останал с впечатлението че струните са яки. Не пречи да ги пробваш! Няма да съжаляваш, надявам се. Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Май 14, 2005 Отговорено Май 14, 2005 Аз откакто си зех китарата ползвам STAGG начи като изключим факта че секи комплект струните нямат нищо общо по между си ако попаднете на добър комплект са доста удобни а кво е тва Fast Fret и откъде да си го купя и за колко кинти? Цитирай
boogerman Отговорено Май 14, 2005 Отговорено Май 14, 2005 И аз оня ден си взех едни GHS - Eric Johnson 10-50 ама нещо не съм въодушевен особено... Засега SIT си остават на първо място в личния ми топ 5 за струни Цитирай
wolfgang Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Мдааа, аз уеееееекичко пропуснах да спомена, че ако китарата ти е менте, тези струни ядат прагчета като топъл хлеп :green:Много са твърди, мамка им. Отначало ги натисках със зор и трудно ги контролирах, но сега вече пръстите ми официално спадат в графа "кебапчета", така че, това не е проблем. Не знаех, че серията EVH (Eddie Van Hlen) вече не се произвежда. Toва e МНОГО жалко, защото това означава, че скоро ще се лиша от любимите си струни китарата ми не е менте, ся ня'а са обиждаме :-))) щатска е и дойде сток с такива струни! и не са ми твърди за свирене, а само към позициите :-) в края на миналата година иВАН наХАЛЕН си прекрати споразумението с ПиВи и вече няма да правят китарите и аксесоари, а амповете излизат на пазара с друго име. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 На мен в началото ми бяха адски твърди. Преди това ползвах Ърни Бол. Като си сложих Peavey EVH, имах чувството, че свиря на бас китара А прагчетата на една Kремона в момента са изравнени с фингърборда заради тези струни. И то само един комплект - изядоха ги за около четири пет месеца. :green: Цитирай
wolfgang Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 На мен в началото ми бяха адски твърди.Преди това ползвах Ърни Бол. Като си сложих Peavey EVH, имах чувството, че свиря на бас китара А прагчетата на една Kремона в момента са изравнени с фингърборда заради тези струни. И то само един комплект - изядоха ги за около четири пет месеца. :green: аз кремона не съм пипал от много години :-) обаче все още не съм решил на какво да мина след спирането на пиви и ърни сигнатурните. за начало на дадарио, после може да пробвам ърни от масовите модели. Цитирай
Glacierise Отговорено Май 16, 2005 Автор Отговорено Май 16, 2005 а кво е тва Fast Fret и откъде да си го купя и за колко кинти? Ето ти го на картинка : Fast Fret-а прави две неща: изчиства струните (което удължава живота им) и ги 'смазва', което прави свиренето много гладко и леко, както при чисто нови струни. Струва 10на лева, и можеш да си го купиш от xxxx - магазинът на на втората пряка на Тодор Александров (новият булевард, който тръгва от ЦУМ надолу покрай Булбанк) вляво - след Булбанк. Яко зарибяване е тоя Fast Fret, нема спор Цитирай
the_gorer Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 На мен в началото ми бяха адски твърди.Преди това ползвах Ърни Бол. Като си сложих Peavey EVH, имах чувството, че свиря на бас китара А прагчетата на една Kремона в момента са изравнени с фингърборда заради тези струни. И то само един комплект - изядоха ги за около четири пет месеца. :green: аз кремона не съм пипал от много години :-) обаче все още не съм решил на какво да мина след спирането на пиви и ърни сигнатурните. за начало на дадарио, после може да пробвам ърни от масовите модели. Ами и аз не сивря на кремоните от няколко години насам. Особено с тази, дето ти разправях за нея - там и да искаш да свириш, прагчетата са наядени от EVH, а аз не съм фен на фретлес китарите. (Междудругото някой свирил ли е на истинска фретлес китара и в колко части беше трагедията?) За мен основните въпроси, които възникват при електрическите китари Кремона са: защо, да ви еба майката, използвате тунери от класическа китара, защо слагате прагчета от бронз и защо правите телата на китарите от... чам??? Обратно към темата: Кои серии на Ernie Ball смяташ, че са добри за свирене на по-тежки неща? Разбирай по-дебели и мощни. Фен съм на Ърни, само дето не ги ползвам от години :green: Цитирай
wolfgang Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 Кои серии на Ernie Ball смяташ, че са добри за свирене на по-тежки неща? Разбирай по-дебели и мощни.Фен съм на Ърни, само дето не ги ползвам от години :green: Някога пробвах Stainless Steel, ако не се лъжа бяха Power Slinky. Пакетчето трябва да е в къщи и мога да проверя. Те ми се видяха с мощни, силно индуктивни и остри на звук, както и към позициите. Точно както струните на ПиВи няколко години след това. Обаче прагчетата на ибанеца и без това бяха тръгнали, та трайно се преориентирах към дадарио, още повече, че ми харесва мекото им звучене. За мен струните трябва да се сработват добре с пикъпа и ампа. Затова на една от китарите ми ползвах в продължение на 5г. Ърни 5150 - те са по-меки на звук като дадариото, но имат и малко от рязкото влизане в атака на пиви. Сега вероятно отново ще пробвам ърни стейнлес стийл, още повече, че ибанеца отдавна го нямам. А 5150 не се правят от 2 години, последният сет отдавна е за смяна. Тук разглеждам един частен случай с една от китарите ми, защото по принцип продължавам да ползвам за елекричките дадарио, а за акустични - ърни бронз EartHwood. Цитирай
One_Voice Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 каде се намира райсинг форс и кви видове струни има там :think: Цитирай
Glacierise Отговорено Май 19, 2005 Автор Отговорено Май 19, 2005 (Редактирано) xxxx - магазинът на на втората пряка на Тодор Александров (новият булевард, който тръгва от ЦУМ надолу покрай Булбанк) вляво - след Булбанк. А има най-богатият асортимент струни, които съм виждал в магазин по нашенско. За нашия бранш по-специално - Fender, D'Adario, GHS, SIT, Earnie Ball... какви ли не, колко ти душа иска Редактирано Май 19, 2005 от Glacierise Цитирай
One_Voice Отговорено Май 19, 2005 Отговорено Май 19, 2005 те все добри марки голямо избиране ще падне Цитирай
Recommended Posts