michael Публикувано Октомври 27, 2007 Публикувано Октомври 27, 2007 Днес се разхождах до xxxx и Ямахата и тествах Джуното - GW-то не беше изнесено за проба, а MM6 няма в наличност и има само поръчково. Според xxxx Джуното е 1030 лв. приблизително, GW-7- 1080, а Ямахата е почти 1300 (което ме учуди, мислех си, че е до 1100). Някой може ли да даде мнения за клавирите и кой от тях е най- стабилен? Евентуално се приемат и други предложения за свирки около 1000-1100лв. Цитирай
lockfolder Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 1. Juno-D 2. GW-7 3. MM6 това бих си купил аз, въпреки 4е съм фен на йамаха Цитирай
bate Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Например, аз купих GW-7, и след 2 месеца му се развали USB-памет. Прави изводи. Редактирано Ноември 8, 2007 от bate Цитирай
michael Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Отговорено Ноември 8, 2007 Например, аз купих GW-7, и след 2 месеца му се развали USB-памет. Прави изводи. Чувал съм невероятно хубави мнения за Roland (поне в този ценови диапазон), но съм виждал и много счупени техни клавири. От Yamaha нямам лоши впечатления като издържливост, а и за тези пари не мога да имам претенции за супер функционална свирка. Естествено, това ми е личния опит, не случайно разпитвам тук. Цитирай
Rudess_90 Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Здравейте!!! Според мен ямахата си е ямаха. А за роланд, да ви кажа не съм им голям почитател, даже смея да твърдя, че не ми харесван особенно!!! Цитирай
Square Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 GW-7 не е лоша. Има два контролера,къмсинтезатор бие, има хубава памет. Лошото е, че няма флопи, което си е (според мен) важно, за лайф-изпълнения. Пробвай EXR- версийте, на Roland. JUNO-D не съм го слушал. Иначе Roland определено бият състезанието в тея ценови параметри, в сравнение с Yamaha 100 %. Цитирай
michael Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 Аз пак да се разпиша , посъбрах горе-долу сума за клавир от този клас, но сега загледах последните постове от темата и попаднах на Роланд XP-60 и този EXR-5-S, който не съм сигурен дали действително е към 560 евро или съм се заблудил. Та, идеята беше, че има и нови идеи, а последният модел ми изглежда надежден Дали го има в xxxx или някъде другаде, за да го тествам, и става ли изобщо? MM6 ямахата също е приятна, но я има само на склад (не ми се поръчва, без да пробвам) и цената й е по- висока. Вече съм в предкупувачна треска и очаквам облъчване за някоя от свирките Цитирай
michael Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 Аз пак да се разпиша , посъбрах горе-долу сума за клавир от този клас, но сега загледах последните постове от темата и попаднах на Роланд XP-60 и този EXR-5-S, който не съм сигурен дали действително е към 560 евро или съм се заблудил. Та, идеята беше, че има и нови идеи, а последният модел ми изглежда надежден Дали го има в xxxx или някъде другаде, за да го тествам, и става ли изобщо? MM6 ямахата също е приятна, но я има само на склад (не ми се поръчва, без да пробвам) и цената й е по- висока. Вече съм в предкупувачна треска и очаквам облъчване за някоя от свирките Цитирай
michael Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 Определено доста хлътнах по ROLAND EXR-5 S, и семпълите му ми допадат, но по немските сайтове го разписват 580 евро, почти невъзможно ми се струва тук да е толкова пари, освен ако сайтовете не са стари... Цитирай
dany Отговорено Ноември 25, 2007 Отговорено Ноември 25, 2007 EXR-5-S спада към тип arranger за разлика от другите синтове, които си изброил. Напиши повече инфо за какво точно ще го използваш? Цитирай
michael Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 За различни нужди... Записи вкъщи (обикновено правя multisession на различни тракове) и живи участия (бленди главно гранд пиано, орган, стрингс). С какво е по- назад от другите роландски избори? Цитирай
michael Отговорено Ноември 28, 2007 Автор Отговорено Ноември 28, 2007 Някой да бутне едно рамо с добър избор ли е EXR-5-S и може ли да се намери под 600 евро? Цитирай
Leclerc Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 Аз не бих си купил нито едно от трите, също така не бих посетил ризинг форсе. Бъдете разумни. Цитирай
Square Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 EXR-5s ако идеш до Бозов го продава на 1300 лв. и при малко късмет може да ти направи прилична отстъпка. Доволна свирка е, upload-ваш стиловете от дискети, без да ги качваш в паметта, така че 4-те MB памет, не са чак толкова важни. Цитирай
Sandman Отговорено Декември 29, 2007 Отговорено Декември 29, 2007 (Редактирано) Не забравяйте обаче, че ямахата е с енджин на Мотиф! Аз на последък много съм се втренчил в тая ММ6 и май, май ще я поръчам догодина, живот и здраве. На този Роланд ЕХР-5 съм свирил точно 10 минути и впечатлението ми е не особено добро. Блендите нещо не ми звучат добре, муден е(в смисъл че има едно такова забавяне като смениш бленда), а и това за модулацията се връща само, което значи, че трябва да го държиш постоянно. Естествено никой не ангажирам с мнението си Редактирано Декември 29, 2007 от Sandman Цитирай
Recommended Posts