Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Предполагам въпроса ще излгежда малоумен за голяма част от форума,но се извинявам предваритително.

|:[Dm]Да те жадувам аз, да те жаду[F]вам,

а ти все по[Dm]вече да се отдалеча[Am]ваш

и аз все по[bb]вече да съм вино[F]вен,

то[Gm]ва е толкова недопусти[A]мо. :|

Защото ти[Gm] все пак ще ме поми[A]лваш,

глава[Gm]та ми ще падне на гърди[Dm]те ти.

Ще се стопя[A]т китарите,

ще се стопя[Dm]т китарите,

защото а[Gm]з не съм гото[C]в да те загу[F]бя

като ключе[Gm] от пощенска кути[bb]я,

не съм гото[E]в, не съм гото[A]в.

това са акордите на песента...но хиляда процента не се свирят целите акорди,как да редувам струните с дясната.Опитвам се сам да го намеря,но се губи и не става същото и се дразня ;) .Свиря от малко време,но имам голямо желание да се науча,но все пак сорри агейн.И ако не съм нахален солото да постнете

Отговорено

Значи за акордите не мога точно да ти кажа за6тото те попринцип са за пиано пианистът на мойта банда днес щом пуснахме песента веднага ги хвана а иначе солото е това:solo

e:------------------------------------------------------------------------------------------------|

B:---/10~~--11-10--------------------------приплъзвате към прагчето и едновременно сваляте с флойда-|

G:--------------------------12-10-12--------------\\\\\\\7///////----\\\\\\10//////---------|

D:--------------------------------------10~~--------------------------------------------------|

A:-----------------------------------------------------------------------------------------------|

E:-----------------------------------------------------------------------------------------------|

e:------------------------------------------------------------------------------13-----------|

B:------------------------------------------------------11----13----13b15------15b13~|

G:---10--7--5-7-5-------------------------------/-10----10----10-----------------------|

D:----------------------7-6-5-/-3-----------------------------------------------------------|

A:-----------------------------------5---3-5-3~~~----------------------------------------|

E:--------------------------------------------------------------------------------------------|

e:------------------------------------------------------------15----17----18b20~~-18--17~--17h18h17--15--17~~|

B:-11h13h11-\-10~~------15----17----18~~----15----15----15------------------------------------------------------|

G:--------------------------15----15-------------------------------------------------------------------------------------------|

D:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|

A:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|

E:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|

• 2 weeks later...
Отговорено

Значи вървят на осмини хващаш 4 ,2,1 а ногоре трета и така продължаваш само че без бас само на първо време е с бас.Пример:Ако имаш Dm акорд свириш 4ре 2ре 1фа , а нагоре 3ла. И така до края на такта само че само 1 2 надолу 3 нагоре.

• 2 weeks later...
Отговорено

Не знам колко ще ти помогне, но ще ти напиша какво се разбира под тези акорди за пиано, просто трябва да ги намериш на пианото.

Dm - ре, фа, ла

F - фа, ла, до

Am - ла, до, ми

Bb - си бемол, ре, фа

Gm - сол, си бемол, ре

A - ла, ре бемол, ми

C - до, ми, сол

E - ми, ла бемол, си