Jump to content
Българският форум за музиканти

Трябва ми малко помощ :)


Karibianbaby

Recommended Posts

Имам едни руски колони, но кабела им го няма, искам да ги свържа към компютъра. Много съм зле с тази техника и понеже нищо почти не разбирам, ще ви помоля да ми кажете какви кабели трябва да се купят и как да ги сложа.

Ето и снимки skgi_196907_4059.jpg

skgi_196898_3880.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да усилвателят е необходимо зло.

Обикновенно звуковите карти имат маломощни крайни стъпала 1...4 вата. Не е за препоръчване свързването директно в картата, защото едно късо съединение може да скапе цялата карта. И все пак е някакъв вариант.

Кабелите, които си очертал в червено са тези които трябва да се сменят (удължат) и да им се поставят на краищата куплунзи, съответстващи на тези на усилвателя/ картата. Ако нямаш опит не препоръчвам да го правиш сам, особено когато се поставя миниатурен стерео жак за звуковата карта. Много лесно може да се получи посоченото по-горе късо съединение.

Важно е да се спази условието и на двете озвучителни тела активния край на куплунзите да отива на едно и също място. Не е важно дали е - или +, важно е да са еднакви и за двете тела. Така ще бъдат във "фаза" и двете, което пък ще гарантира сумирането, а не изваждането на ниските честоти (басите) при слушателя. Ако не си убеден дали е правилно сфазирането, поставяш двете тела едно срещу друго, поставяш си главата между тях и слушаш музика (която има бас все пак). При размяна на свързването на жиците на едното от телата (смяна на поляритета) в единия случай ще има повече бас, а в другия по-малко. Правилното свързване е това при което има повече бас.

Ако всичко до тук ти е непонятно, потърси помощ от специалист.

Успех.

 

Напиши в профила си от кой град си!

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.