Jump to content
Българският форум за музиканти

Да питам...


Draak

Recommended Posts

Здравейте

Преди време учителката ми по музика (в училище... не някакъв частен преподавател) ме изнуди да пея и накрая като приключих ми каза нещо от сорта на "Не пееш лошо... ако някой се хване да поработи с тебе може да се получи нещо"

Аз имам желание "да се получи нещо" :greenangel: обаче нямам никакви знания (в смисъл че дори ноти не мога да чета :P)

И понеже се съмнявам че ако отида в някоя от темите "търси се вокал" и кажа "аз съм ентусиаст ама не знам нотите" ще ме приемат с отворени обятия искам да питам откъде да започна? Някъде на частни уроци (и ако може да препоръчате такива)? Или нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както фатито каза :thumbs_up: ..на този етап не ти трябва спешно това..и все пак не е зле поне ноти да научиш. Потърси читалище в твоя район и там се запиши. Другото е да пуснеш тук обява и да кажеш какво точно искаш.

Поздрави

п.п.

И защото съм в добро настроение съм ти намерил и сайт с читалищата в София. :)

http://www.chitalishte.bg/pages.php?region=23

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не ти трябва да четеш ноти

ноти могат да четат певците завършили консерватория

трябва ти солфеж за да си развиеш слуха и учител за техника

ако ходиш само на солфеж може да се научиш да пееш правилно но тва е недостатъчно да бъдеш певец

намери си вокален педагог ако искаш сериозно да се занимаваш с това и да се ''получи нещо''

 

 

не съм фен на хоровете - трябва да ходиш от много малък и много време, а и не ти обръщат индивидуално внимание ,нито те учат на кой знае ква техника

Редактирано от SHARO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е, че класическата школовка би била голяма загуба на време, освен ако няма да ставаш класически певец. Същото важи и за музикалния "педагог" - помисли, защо да отиваш при човек, който ще те кара да вокализираш оперно, ако ще пееш хард рок например?! По принцип хорът не е лоша основа, но на твоите години би трябвало да се ориентираш стилово.

 

За да станеш по-добър в пеенето, просто трябва да ПЕЕШ. Колкото повече го правиш, толкова повече научаваш. Пробвай непрекъснато нови неща и се самоанализирай. Взимай мнението на всеки под внимание, но си прави интелигентни заключения. Ще се учудиш колко бързо напредваш, когато си аналитичен и усърден.

 

Няма велик музикант, който да не е свирил много, ама наистина много. Имай го предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Приятел, само да уточня и спирам с писанията. Нямам предвид, че певец няма нужда от учител, а че няма нужда от човек, който да го учи на неща съвсем различни (често ненужни и безмислени) от тези, които му трябват.

 

Сега, забелязвам, че тука има големи защитници на "вокалните педагози", но доколкото съм чел из форума все става въпрос за някакви даскали с допотопно мислене (не визирам твоя пример, щото не го познавам човека). За мен истински учител е човек, който вече се е доказал като певец. Теоретици и госпожи с 30 години преподавателски стаж могат ли да бъда препоръчвани? Помисли. А и аз просто не виждам кой ще е този, който адекватно ще ти покаже как да пееш Пърпъл или Цепелин, например. Така че... дано се изясниха нещата по-добре. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше ме известно време, но сега се завърнах. Официално от мод екипа Ви съобщавам, че всяко мнение в което има грешно цитиране ще бъде изтрито, независимо дали е стойностно или не. Тази и други теми вече бяха разчистени от такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

18 ги правя след няколко дена

Значи солфеж в някое читалище? И вокален педагог... къде се търси такъв човек?

 

п.п.

 

Мерси за отговорите

 

 

Писах ти лично :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Сега, забелязвам, че тука има големи защитници на "вокалните педагози", но доколкото съм чел из форума все става въпрос за някакви даскали с допотопно мислене (не визирам твоя пример, щото не го познавам човека). За мен истински учител е човек, който вече се е доказал като певец. Теоретици и госпожи с 30 години преподавателски стаж могат ли да бъда препоръчвани? Помисли.

 

Напълно си прав. Всички даскали - независимо по какво - са с допотопно мислене и те учат на неща, от които нямаш нужда. Нотите са отживелица! Единственото, което трябва да правиш, за да станеш добър певец, е да публикуваш повече мнения по форумите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре ти чу ли се какво каза? Момчето иска да се научи да пее и да се усъвършенства.Защо му е да знае ноти ако няма да се занимава с пеене,а иска чисто любителски да го може :),но ако иска (въпреки,че той не е споменал за нито едно от двете) ще му трябва солфеж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.