Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте

Преди време учителката ми по музика (в училище... не някакъв частен преподавател) ме изнуди да пея и накрая като приключих ми каза нещо от сорта на "Не пееш лошо... ако някой се хване да поработи с тебе може да се получи нещо"

Аз имам желание "да се получи нещо" :greenangel: обаче нямам никакви знания (в смисъл че дори ноти не мога да чета :P)

И понеже се съмнявам че ако отида в някоя от темите "търси се вокал" и кажа "аз съм ентусиаст ама не знам нотите" ще ме приемат с отворени обятия искам да питам откъде да започна? Някъде на частни уроци (и ако може да препоръчате такива)? Или нещо друго?

Отговорено

както фатито каза :thumbs_up: ..на този етап не ти трябва спешно това..и все пак не е зле поне ноти да научиш. Потърси читалище в твоя район и там се запиши. Другото е да пуснеш тук обява и да кажеш какво точно искаш.

Поздрави

п.п.

И защото съм в добро настроение съм ти намерил и сайт с читалищата в София. :)

http://www.chitalishte.bg/pages.php?region=23

Отговорено (Редактирано)

не ти трябва да четеш ноти

ноти могат да четат певците завършили консерватория

трябва ти солфеж за да си развиеш слуха и учител за техника

ако ходиш само на солфеж може да се научиш да пееш правилно но тва е недостатъчно да бъдеш певец

намери си вокален педагог ако искаш сериозно да се занимаваш с това и да се ''получи нещо''

не съм фен на хоровете - трябва да ходиш от много малък и много време, а и не ти обръщат индивидуално внимание ,нито те учат на кой знае ква техника

Редактирано от SHARO
Отговорено

18 ги правя след няколко дена

Значи солфеж в някое читалище? И вокален педагог... къде се търси такъв човек?

п.п.

Мерси за отговорите

Отговорено

Моето мнение е, че класическата школовка би била голяма загуба на време, освен ако няма да ставаш класически певец. Същото важи и за музикалния "педагог" - помисли, защо да отиваш при човек, който ще те кара да вокализираш оперно, ако ще пееш хард рок например?! По принцип хорът не е лоша основа, но на твоите години би трябвало да се ориентираш стилово.

За да станеш по-добър в пеенето, просто трябва да ПЕЕШ. Колкото повече го правиш, толкова повече научаваш. Пробвай непрекъснато нови неща и се самоанализирай. Взимай мнението на всеки под внимание, но си прави интелигентни заключения. Ще се учудиш колко бързо напредваш, когато си аналитичен и усърден.

Няма велик музикант, който да не е свирил много, ама наистина много. Имай го предвид.

Отговорено

^Приятел, само да уточня и спирам с писанията. Нямам предвид, че певец няма нужда от учител, а че няма нужда от човек, който да го учи на неща съвсем различни (често ненужни и безмислени) от тези, които му трябват.

Сега, забелязвам, че тука има големи защитници на "вокалните педагози", но доколкото съм чел из форума все става въпрос за някакви даскали с допотопно мислене (не визирам твоя пример, щото не го познавам човека). За мен истински учител е човек, който вече се е доказал като певец. Теоретици и госпожи с 30 години преподавателски стаж могат ли да бъда препоръчвани? Помисли. А и аз просто не виждам кой ще е този, който адекватно ще ти покаже как да пееш Пърпъл или Цепелин, например. Така че... дано се изясниха нещата по-добре. :rolleyes:

Отговорено

Нямаше ме известно време, но сега се завърнах. Официално от мод екипа Ви съобщавам, че всяко мнение в което има грешно цитиране ще бъде изтрито, независимо дали е стойностно или не. Тази и други теми вече бяха разчистени от такива.

Отговорено
18 ги правя след няколко дена

Значи солфеж в някое читалище? И вокален педагог... къде се търси такъв човек?

п.п.

Мерси за отговорите

Писах ти лично :oops:

Отговорено
...

Сега, забелязвам, че тука има големи защитници на "вокалните педагози", но доколкото съм чел из форума все става въпрос за някакви даскали с допотопно мислене (не визирам твоя пример, щото не го познавам човека). За мен истински учител е човек, който вече се е доказал като певец. Теоретици и госпожи с 30 години преподавателски стаж могат ли да бъда препоръчвани? Помисли.

Напълно си прав. Всички даскали - независимо по какво - са с допотопно мислене и те учат на неща, от които нямаш нужда. Нотите са отживелица! Единственото, което трябва да правиш, за да станеш добър певец, е да публикуваш повече мнения по форумите.

Отговорено

Добре ти чу ли се какво каза? Момчето иска да се научи да пее и да се усъвършенства.Защо му е да знае ноти ако няма да се занимава с пеене,а иска чисто любителски да го може :),но ако иска (въпреки,че той не е споменал за нито едно от двете) ще му трябва солфеж.