Berko Публикувано Октомври 17, 2007 Share Публикувано Октомври 17, 2007 Някой има ли такава китара Щях да си купя акустична (в момента имам класическа) но видях в интернет за тези китари, та ако някой знае нещо повече да го сподели П.П Ако има такава тема сори, потърсих но не намерих нито 1 и реших да постна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 17, 2007 Share Отговорено Октомври 17, 2007 Ако седнеш и се напънеш малко какво е първото нещо, което ти излиза в съзнанието, като чуеш самото име? Не повече, а Много повече се знае за тези китари Аз имам такава - доволен съм. Най-дребното предимство е, че можеш да я насройваш с тунер, като електрическа. Най-голямото е, че можеш да я пускаш през ефекти и да съчетаваш звук от акустична китара с модулационни ефекти като Delay, Reverb, Chorus. Такива китари се правят главно с цел да може на живо, на сцена по време на концерт, да се ползва акустична китара, която да е включена в апаратурата и да си звучи като акустична китара, защото както знаеш акустичната китара си има характерен звук, който електрическата не може да възпроизведе. За запис в студио не се използват такива китари, защото колкото и добра да е електрониката им (която в голяма част от случаите е пиезо адаптерче, което действа като отчита измененията в налягането на въздуха, което трептящите струни причиняват), пак не успява да улови целия диапазон на звука им. Записват се с микрофон близо до отвора, за да се хване възможно най-пълноценно звука. Това е в общи линии. Ако ще използваш китарата за свирене вкъщи или по запивания - не ти трябва да е елекроакустична. Ако ще излизаш на сцена е добре да има електроника + някое друго ефектче към нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2007 Share Отговорено Октомври 17, 2007 За да не става объркване, трябва да спомена, че има: - Електроакустична китара, която на практика е акустична(уестърн или класическа) китара с пиезо, и може да се включва в усилвател. Тя е подходяща за изпълнение на неща, предназначени за акустична китара, и НЕ СТАВА за неща, предназначени за изпълнение с електрическа китара. - Полукуха китара(semi-hollow electric guitar) - това е на практика електрическа китара, с адаптери за електрическа китара под струните, но тялото и има стени, и е кухо отвътре. Този тип китара е много използвана, например, от джаз изпълнителите. Тя има специфичен тон, който обикновената(solid-body) електрическа китара. Тя е подходяща предимно за изпълнение на джаз, блус, и неща, които илискват по-акустично и не толкова изкривено звучене. Не е дотам подходяща и за неща, предназначени за акустична китара. - Електрическа китара (solid body electric guitar) - както подсказва англоезичното и име, това е електрическата китара с плътно тяло, която се използва предимно за неща, предназначени за електрическа китара. Тя не е особено подходяща за неща, предназначени за полукуха китара, и е още по-неподходяща за неща, предназначени за класическа китара(макар и да има хора, които свирях класически пиеси на ел. китари). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Berko Отговорено Октомври 22, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 22, 2007 Еми първо благодаря за инфото и сори за закъснелия отговор. Незнам какво да избера, акустична или електро акустична. Свиря на класическа от 3 месеца, ходя на уроци от 2 месеца и ми трябва хубава акустична китара. Напредвам по най-бързия начин но тази ученическа китара която имам е бати шитнята настройвам я спорет първите прагчета (на уроците там свирим) но тогава ми се развалят настройките на по горните (след 5-6 прагче) . Ако си купя акустична, след тва минавам на електрическа и никога няма да ми купят ел. акустична. Ако си купя ел. акустична ... скоро няма да свиря на концерти и няма да ми трябват усилватели и разни други екстри. За сега свиря с един френд и мислим да правим клипче в ЮТуб Малко по подброно искам да знам когато тая китара не е включена никъде, вади ли добър звук. Почти два пъти по тънки са от акустичните. Тва какво означава ? Както вече споменах свиря от скоро и съм леймче в тея работи. Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 22, 2007 Share Отговорено Октомври 22, 2007 Не са 2 пъти по-тънки от акустичните, само защото са електроакустични. Просто тази, която си си харесал се е паднала такъв модел и ако би била просто акустична, пак щеше да е толкова дебела. А и това си е акустична китара на първо място, и чак след това електрическа, така че не се притеснявай - и "тънките" акустични китари пак свирят и си вадят добър звук. Мое мнение е, че щом няма да свириш скоро на сцена по-добре ще е да не си купуваш сега. Ако се стигне пък до свирене и вече чак толкова наложително трябва акустична китара - все ще намериш от някой назаем една електроакустична... Но това е при много специализирани случаи - едва ли всеки ден ще правиш Unplugged концерти. Пък и да правиш ънплъгти - ще ти озвучат китарата с микрофон. Ако пък толкова вече се терзаеш - ако имаш парите, купи я и да ти е мирна главата. Електроакустичната китара е "акустична с ъпгрейди", поне купуваш всичко, което може да се иска от една акустична китара, от по-непретенциозна гледна точка. Държа да наблегна на думата "по-непретенциозна" за всички, дето ще ми се нахвърлят на главата да ми викат че за тия пари повече дето ги даваш може да си вземеш по-добра ама само акустична китара. - Риба, ама цаца. - Цаца, ама риба! ..е казано... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Berko Отговорено Октомври 23, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 23, 2007 Мерси много за съветите SomeoneElse ! Ел. аку каминг суун :П Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts