sa6tiat Публикувано Май 7, 2005 Share Публикувано Май 7, 2005 Проблемът е не само в настройките на процесора (ефекта), ами и при смяна на активния адаптер - ниски, високи и средни; значи, получава се и при различни пресети; а най-смахнатото е, че ми се е случвало дори във Фактор: и обяснението е, че контактите не били добре изолирани?!... И това в музикален магазин?... Някакви идеи за причините и начините за отстраняване?... :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Май 7, 2005 Share Отговорено Май 7, 2005 (Редактирано) Проблемът е не само в настройките на процесора (ефекта), ами и при смяна на активния адаптер - ниски, високи и средни; значи, получава се и при различни пресети; а най-смахнатото е, че ми се е случвало дори във Фактор: и обяснението е, че контактите не били добре изолирани?!... И това в музикален магазин?... Някакви идеи за причините и начините за отстраняване?... :think: това че е в музикален магазин нищо не значи има ли китара - има ли усилвател - бръмчи. няма начин братле. нойз гейт-а спасява положението. но щом има магнитни полета бръмченето е неизбежно пробвай да се обърнеш така че китарата да не лови толкова смущения :hello: Редактирано Май 7, 2005 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Май 7, 2005 Автор Share Отговорено Май 7, 2005 На нойз-гейта проблемът е, че скапва състейна, поне на моят SGX-2000; НО ПАК КАЗВАМ, ЧЕ НЕ Е САМО В НАСТРОЙКИТЕ: дори при смяна на активния адаптер пак се появява брум; а може би контактите; връзването нещо?... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Май 7, 2005 Share Отговорено Май 7, 2005 На нойз-гейта проблемът е, че скапва състейна, поне на моят SGX-2000; НО ПАК КАЗВАМ, ЧЕ НЕ Е САМО В НАСТРОЙКИТЕ: дори при смяна на активния адаптер пак се появява брум; а може би контактите; връзването нещо?... еми кажи какъв ти е гиъра. опиши какъв е усилвателя. с кубе ли си? на чистите бленди пак ли бръмчи? :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Май 7, 2005 Автор Share Отговорено Май 7, 2005 Не на всички; на тези с драйв повече, а когато не са пуснати паралелно и двата адаптера, има паразитен шум. Чейнът е китара, SGX-2000, компа с Creative SB 5.1, паралелно е включен и вехт Регент; абе май има нещо в заземявките, или контактите са вехти?... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delyan Отговорено Май 7, 2005 Share Отговорено Май 7, 2005 (Редактирано) Ако нямаш добро заземяване си бръмчиш като за световно!!! Редактирано Май 7, 2005 от Delian Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Май 7, 2005 Автор Share Отговорено Май 7, 2005 Е да де, ама не на всички пресети и на различни адаптери, д*еа! На някои жми, на други - олеле... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Share Отговорено Май 7, 2005 Е да де, ама не на всички пресети и на различни адаптери, д*еа! На някои жми, на други - олеле... Това от тока и напрежението ли става така? :violin: модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Май 7, 2005 Share Отговорено Май 7, 2005 (Редактирано) Не на всички; на тези с драйв повече, а когато не са пуснати паралелно и двата адаптера, има паразитен шум. Чейнът е китара, SGX-2000, компа с Creative SB 5.1, паралелно е включен и вехт Регент; абе май има нещо в заземявките, или контактите са вехти?... ееми няма начин. шум ще има. особено при повече гейн - неизбежно е. от къде идва шума? от регента или от ПЦ-то? с какви адаптори е китарата? сингъл койл или хъм? ама за какво ги правиш тия паралелни истории. озвучавай кубето с микрофон най-добре..... :hello: Редактирано Май 7, 2005 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Май 8, 2005 Share Отговорено Май 8, 2005 (Редактирано) ако си с единични адаптери забрави за премахването на шума - няма начин освен ако не ги смениш, друга възможна причина също е кабела ако не е хубав, микрофонен кабел има мнogo шум при повече геин, аз на два пъти си купувах уж специален кабел за китара ама и накрая си купих няколко метра микрофонен сложих му жакове и работата заспа Редактирано Май 8, 2005 от Alexi_Laiho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 8, 2005 Share Отговорено Май 8, 2005 Всичко е от значение, кабели (дори начина по който инструментите кабелите се преплитат или вървят успоредно с токови кабели), контакти, ефекти и т.н. Просто трябва да видиш в твоя случай какво е. Питай Инви Малмстийн какво е да се свири с шум, той затова е толкова пъргав с волум потренциометъра Но пък тона е уникален... Затова САМСОН и ФУРМАН правят захранващи блокове/стабилизатори и каквото там е всъщност, които оправят проблемите с контактите, ако има такива. Шума ще те преследва навсякъде, даже и като спиш (от тинитуса от силното свирене ) Просто свикни да живееш с него Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Май 8, 2005 Автор Share Отговорено Май 8, 2005 Това от тока и напрежението ли става така? Е аз това питам... с какви адаптори е китарата? сингъл койл или хъм? Сингъл; на Орфи са самоделни, ама на Де Армънд-а са си щатски... купувах уж специален кабел за китара ама и накрая си купих няколко метра микрофонен сложих му жакове и работата заспа Дай, душа, по-точно техническо обяснение като за лаик, пък ша видим... Затова САМСОН и ФУРМАН правят захранващи блокове/стабилизатори и каквото там е всъщност, които оправят проблемите с контактите, ако има такива. Кач пара и въобще върщи ли работа?... При мен целия чейн+ПС са на един контакт, +лампи-мампи, касетофони, само дет ютия и хладилник не са включени... Давай съвети, народе, давай... Ми то при запис аз по-добре да излеза на трамвайните релси и там акустично да цепя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Май 8, 2005 Share Отговорено Май 8, 2005 ами отиваш в магазинчето за музикални инструменти и си купуваш няколко метра микрофонен кабел и жакове, и си ги връзваш съответно тва за контактите също оказва влияние. ако си близо до монитора има много шум - пробваи да го изключиш и ще видиш как ще намалее но при всички случаи няма да изчезне както каза visiondann "Просто свикни да живееш с негп" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 8, 2005 Share Отговорено Май 8, 2005 Това от тока и напрежението ли става така? Е аз това питам...с какви адаптори е китарата? сингъл койл или хъм? Сингъл; на Орфи са самоделни, ама на Де Армънд-а са си щатски... купувах уж специален кабел за китара ама и накрая си купих няколко метра микрофонен сложих му жакове и работата заспа Дай, душа, по-точно техническо обяснение като за лаик, пък ша видим... Затова САМСОН и ФУРМАН правят захранващи блокове/стабилизатори и каквото там е всъщност, които оправят проблемите с контактите, ако има такива. Кач пара и въобще върщи ли работа?... При мен целия чейн+ПС са на един контакт, +лампи-мампи, касетофони, само дет ютия и хладилник не са включени... Давай съвети, народе, давай... Ми то при запис аз по-добре да излеза на трамвайните релси и там акустично да цепя... Всичко е от значение, нали ти казвам! Например ако stage-lights са на един и същи кръг с твоите контакти, ебават мамата направо - шум да видиш. Луминисцентните лампи на един кръг с твоите ефекти вероятно ще имат още по-удивителен ефект. А ако си близо до монитор или някоя по-мощна Hi-Fi тонколона, даже и микрофония през адаптерите си можеш да чуеш (както аз я чух през моя Ибанез Джем и Еволюшън адаптери!!), и не повярвах на ушите си тогава! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Май 8, 2005 Автор Share Отговорено Май 8, 2005 ами отиваш в магазинчето за музикални инструменти и си купуваш няколко метра микрофонен кабел и жакове, и си ги връзваш съответно тва за контактите също оказва влияние. ако си близо до монитора има много шум - пробваи да го изключиш и ще видиш как ще намалее но при всички случаи няма да изчезне както каза visiondann "Просто свикни да живееш с негп" Кое точно къде се връзва!? Подробности, Уотсън. Танкс! :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts