Jump to content
Българският форум за музиканти

Akg D112 Vs Shure Beta52


vhcs

Recommended Posts

Здравейте,

 

ето че идва редът и на следващата ми покупка от звуковата ми верига - става дума за микрофон. Та се чудя между AKG D112 и Shure Beta52. И двата са добри но въпроса е кой би ми свършил повече работа. AKG е калсика за бас и каса но съм сигурен че и шура е як.

 

Трябва ми за записи и за концерти разбира се.

 

Някой ако ги е чувал и може да направи едно сръвнение ще бъде супер.

 

Мерси предварително

 

поздрав

Алекс

 

п.с. хубав микрофон си трябва защото иначе нищо не струва една добра бас уредба ако не може да се изкара готиния саунд добре през PA-то.

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че и двата ги има в Динакорд - отиваш и пробваш. Иначе са доста различни. Според мен АКГ-то е доста по-чувствително което означава, че БЕТА-та би издържал по-голям SPL. Това са наблюдения от сравнение м/у двата сложени в Каса (бас барабан).

 

 

 

п.с. Направо те ориентирах :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой друг да сподели нещо,че и аз съм се позамислил за микрофон? :virtuoz:

 

docc ми писа на ЛС:

 

Може да се каже ,че и двата са класика(т.е. и В52 отдавна се наложи,като "постоянно присъствие").Имам и двата модела с оглед на това,че често ми се налага,да отговарям на изисквания по райдер,а и двата се изискват доста интензивно.Когато се налага аз,да решавам вида на екипировката за опраделена продукция се оказва,че по-често използвам D112.Като се замисля - не се сещам някаква особено основна техническо-експлоатационна причина.Може би се дължи на навик(доста отдавна използвам D12 и наследника му D112,дълго преди да се появи Beta).И двата ще ти свършат добра работа за улавяна на преобладаващо-нискочестотни източници.Но все пак моите фаворити за сходно приложение,при различни условия(live а и студио)и в ценовия клас под 1000лв. са Beyer M88 и AudioTechnica AE2500.

 

Поздрави!

 

 

Аз лично взех да се замислям и за ATM 250DE, а с АЕ2500 металика озвучават китарите live.

 

От това което изчетох из нета за двата микрофона май Shure-a e една идея по-добър .... но разбира се трябва да се чуе и сравни. Чакам си бокса тия дни и като дойде мисля да тествам няколко микрофона и ще споделя лични впечетления

 

... според ме и 2та са яки и с който и да се сдобие човек няма да сбърка.

 

Поздрав

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Някой тонрежисьори казват, че Beta52 не е микрофон, а е устройство.

Какво значи това - ами че ако търсиш по-реалния звук на "касата", то D112 би ти свършил тази работа.

Но аз искаш касата да звучи почти насякъде добре (без да си играеш много с EQ) - Beta52 би ти помогнал...

Лично аз предпочитам Beta-та, защото на непретенциозни апаратури вади "жестокия" звук от касата [така де, този с който сме свикнали от Simon Philips (Toto), Dave Weckl или Mike Portnoy (Dream Theater)].

Мое мнение относно касите - за бас нямам идея.

 

Shure - Beta52

site_img_us_rc_beta52_large.gif

 

AKG - D112:

akg-d112-graphs.jpg

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в крайна сметка се реших за Shure Beta 52. Mного съм доволен какъв саунд вадя с този микрофон. В общи линии в комбинация с DI сигнал от ампа саунда заспива в микса и баса звучи както трябва да зувчи. Oт DI само ниските честоти а от микрофона останалите и съм повече от доволен. Същият микс мисля да правя и на концерти където възможностите го позволяват и ако разбира се дръмъра ни не мрънка всеки път да наврем микрофона в касата защото от DI така или иначе баса звуча отлично.

 

Нямам преки наблюдения и база за сръвнение с други микрофоно като D112 примерно. Решението го взех на база четене из нета както и на съвети от съфоромци ....

 

Лично съм на мнение, че 80% от саунда зависи от позицията на микрофона и към 20% от самият микрофон. При баса микрофона е почти накрая на веригата и за бас саунда имат повече значение неща като самият инструмент, усилвателя, струните, кабинета, начина на свирене и тн.. Микрофона е важно да може да обхване честотния диапазона и да предаде добе сигнала. Тая работа много добре я върши Shur-a ама същото четох и за AKD D112 както и за Sennheiser e-902. Тъй че всеки един е добър избор и би свършил добра работа.

 

 

Поздрави

Алекс

 

п.п. От това което четох относно озвучаване на каса - Shure Beta 91 трябва да е много добър. Само суперлативи четох за него

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При смесване на сигналите от 2 или повече микрофона внимавайте за проблеми с фазата и ако трябва ползвайте phase switch-а на преампите си ако има такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.