Jump to content
Българският форум за музиканти

Църни струни


heart_of_steel

Recommended Posts

Къв найлон ви гони бе хора....просто си държиш една мека кърпичка ( примерно тия за бършене на очила ), струват по 50 ст или пък някво памучно парцалче( чисто) и като ти се изпотят ръцете и струните повреме на свирене забършваш, а след свирее внимателно под и над струните минаваш с кърпичката.... тва с найлона аз на мойта китара не бих го направил...нали като ги измиеш с вода струните се мокрят??? а целта е да са сухи???

това с кърпата трябва да е навик.уви аз не го имам ама моите струни са някви за 3лв(такива най - прости за акустична).като видя зора вадя 3лв и сменям

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с прането на струни е оправдано само ако струните са скъпи и не много стари, най често за струни на бас китари се прави тая процедура.Сваляш струните и ги пускаш в едно шише с коресилин,това сваля всякакви мизерии и доста успешно връща звънливоста на струните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връща звънливоста,мога да се саглася с това ама иди ги настрой такива струни,малко трудно става това.Като е нова струната тя има там някво покритие тва покритие,като свириш,пада а и потта от пръстите разяжда самата струна а така малко или много се променя сечението на струната и тя почва да фалшивее.Така че драги колеги станат ли ви църни струните сменяите,начин друг няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.