Vertigo Отговорено Октомври 15, 2007 Отговорено Октомври 15, 2007 ами мога да кажа къде е но първо искам да си го направя и тогава ще ги препоръчам Цитирай
thw Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 здравейте да ви помоля да ми кажете откъде да намеря шаблон за пикгард за squier affinity ? ще съм ви много благодарен Цитирай
vlex Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 Вариант 1)Интернет->гугъл->картинки->КАД софт-> малко време уползотворено в НЕчакане наготово Вариант 2)Интернет->гитар билд->готов шаблон със съмнителна точност Прецени си кое е по-разумно... Поздрави, Влад Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 (Редактирано) Ако искаш да го направиш наистина точен, вземи китара афинити от приятел, махни пикгарда, пречертаи го на милиметрова хартия, и снеми от нея координатите . За не знам кой път споменавам, че ако има навитацим които да си оставят инстриментите за някой друг ден у нас, мога да им правя чертежи 1:1, но за сега, хора, правещи нещо за каузата и общото благо, а не за собствения си гъз, почти не се срещат. Редактирано Ноември 3, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
thw Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 Мерси за предложенията. Ей сега почвам да ровя из гугъл, въпреки че имам скенер и мисля да си махна стария пикгард, да го сканирам 1:1 и да го обработя на coreldraw за да стане като шаблон и да го занеса в някоя фирма да ми го направят. Ако не се справя с гугъл ще направя този вариант Цитирай
vlex Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 Аз пък смятам, че точно обратното трябва да направиш - пъро да свалиш стария, да залепиш един лист милиметрова хартия отзад, да го сканираш, да нагласиш мащаба по милиметровата хартия и после да играеш на корел дроу и ако след това не стане, ЧАК ТОГАВА да търсиш от гугъл... Най-малкото може да намериш някой, който е далеч от точен... Поздрави, Влад Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 (Редактирано) привет! вече 2 проекта за къстъм пикгард осъществих. виждам че и други са на такава вълна. на мен ми излезе чувствително по евтино да си направя плочка, отколкото да търся готова, още повече че за ел. кремонка, или орфей бас такива не се намират. самите проекти напрафих на Корел. използвах снимки от гуугъл и върху тях нарисувах векторно изображение. на няколко пъти принтирах векторната графика на хартия и я наложих на китарата. това помогна най-вече за нацелването на винтовете. материалите - единия пикгард беше от прозрачно пвц. материал ми набави фирмата, която ми изпълни поръчката. потърсете в нета и ще намерите не една. стана мн добре, само дето пласмасата се спука на места - 2мм беше. затова не бих препоръчал да правите такива опити. за втория пикгард използвах ламаринен неръждаем лист, 0.6 мм. пак на лазерно рязане. отгоре лепнах фолио, и го минах с макетно ножче, и стана идеално. като ми остане време, и си оправа фотоапарата може да пусна тема за 2те китари със сномков материал, с цел фукня ест! на ентусиастите желая успех! ще се радвам да съм помогнал с някаква информация Редактирано Февруари 29, 2008 от reslickade Цитирай
Recommended Posts