Babyface Bob Отговорено Април 15, 2008 Отговорено Април 15, 2008 Колега, отговарям с желанието да не те засегна, просто имам коментар : за първи път чувам група, свирила в клуб извън София, да иска хонорар в размер на описания от теб!?! Освен това само непрофесионално настроените музиканти споделят хонорарите си! Ако искаш сигурност - създай институция и подписвай договор за участие, с клауза за конфиденциалност! После се съди,при нарушение на клаузата! Останалото като култура се иска от нас - самите музиканти! Миглена е чудесен мениджър! И пак казвам - в провинцията по клубове (имам впечатления върху Централна и Сверна България - Търново, Севлиево, Русе, др.) свирят (свиреха)известни банди, с нормални хонорари! Пренебрегваш желанието на групата да има ангажименти - има момент, в който слизаш на земята, защото никой не ти ръси на небето! ; и това се случва.. Просто хората нямат особен интерес вече, особено що се отнася за ситуацията в Търново! Така че всеки инвеститор ще защити инвестицията си като се преориентира! Което се случва и ако го приемете като мениджърско решение, ще е по -лесно, отколкото да се уговарят критики. Някои са основателни, но най-основателната е на публиката към нас - вече не сме им интересни! Значи е време за мениджърско решение и от наша страна! Цитирай
Steff Отговорено Април 19, 2008 Отговорено Април 19, 2008 Има 2-3 български групи, които свирят на подобни хонорари в клуб. В Търново обаче хонорарите си бяха стандартни, според мен няма проблем с това, нито с публиката. Проблема е, че явно групите, свирили там (между които и нашата), не са успели да спечелят вниманието на публиката толкова, че да има постоянен интерес, хората да се тълпят на клуба, за да чуят нещо уникално. Нормално е при това положение собствениците рано или късно да се преориентират. Цитирай
Recommended Posts