Jump to content
Българският форум за музиканти

Търново


Blackie

Recommended Posts

тъй де налага ми се да студентствам в Търново и се чудех има ли в града някакви

репетиционни или нещо такова ако някой има такова инфо да пише смело

а също в града има ли някакви клубчета със сцена или места където може да се направи

някой концерт?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
тъй де налага ми се да студентствам в Търново и се чудех има ли в града някакви

репетиционни или нещо такова ако някой има такова инфо да пише смело

а също в града има ли някакви клубчета със сцена или места където може да се направи

някой концерт?????

кажи на кво свириш аз сам от Г.О.имаме репетиционна и турсим музиканти пиши Л>С>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клубове за свирене на живо има - "Спайдър", "Мелон", "Улицата" (за там не съм сигурен дали се провеждат живи свирни - навремето имаше).

Има и пиано бар с жива музика, но там свирджиите май са щатни.

 

"Места" за живи изпълнения също има. Лятото редовно има бирфестове и концерти.

 

За репетиционни не знам.

По едно време дрОгарите от "Шкода" даваха едно мазе за репетиционна, но тва беше преди много години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре де, дайте координати на тези клубове да ги видим какви условия имат, какв вид музика се свири там и тн.

мелон сега го дледам по реклами за батл оф д'бандс. в майспейса му общо взето нищо не пише. снимките са ок, но няма много инфо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Spider го забравете вече. Два пъти ни отпадна участие там и последно трябваше на 10-ти май да забием, но по последна информация закриват клуба. Доколкото знам ще се трансформира в нещо, може би дискотека. :thumbs_up:

 

^ Я да го видим тоя МайСпейс на Мелон.

 

ЕДИТ:

Заеби, аз го намерих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клуб "Спайдър" преустановява дейност с групи, остава с DJ партита! Причината е липсата на посещаемост!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клуб "Спайдър" преустановява дейност с групи, остава с DJ партита! Причината е липсата на посещаемост!

 

Ами те такива им беха и групите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега :D с това може би ще обидиш някои от музикантите във форума :)

Това разбира се е умишлено поет от теб риск, с ясната представа, че е твое изказване на лично отношение! :)

Поздрави и успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горната критика е напълно основателна! Но аз лично намерих, че е единствената забележка към клуба, която може да се "предъвче", ако искаш да станеш част от обстановката! - досега от другите значителни моменти в работата ни със Спайдър съм достатъчно доволен, за да кажа, че няма друг клуб извън София, който да е бил толкова отзивчив на инициативата на Сдружение "Музикант.ОРГ" - не само с точните критерии, които адаптирахме към всяка предложена група, но и с отношение към нас и нуждите на самата група или при предвиждането ими и дори с чисто физическа красота ;):hysterical: (на музикалната мениджърка) ...

Поради тези няколко причини, аз съжалявам, че преустановяваме работа със "Спайдър".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spider го забравете вече. Два пъти ни отпадна участие там и последно трябваше на 10-ти май да забием, но по последна информация закриват клуба. Доколкото знам ще се трансформира в нещо, може би дискотека. :hysterical:

Нищо чудно - това му се случва вече за втори или трети път.

Колкото пъти е откриван и закриван, толкова пъти и програмата е била една и съща.

А именно - след всяко ново откриване тръгва като рок клуб със свирене на живо и винаги след месец-два преминава в чиста дискотека.

Нема хлеб у тоя рок-енд-рол.

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.myspace.com/melonclub

 

 

според прочетеното по-горе става ясно, че има много грешна политика от страна на ' съдържателите' на клубове като спайдер, както и грешна политика от страна на дадени 'звезди' по отношение респект към евентуална публика и респект към хората, които правят възможно свиренето на дадена група в даден клуб.

канят се някакви групи, които са на твърд хонорар с 4 цифрено число от две нагоре. така се отрязва бюджет за по качествена реклама.

дори и търсене на нов таргет- групи- публика.

според мен тези групи ако искат да всичрат в клубове в провинцията трябва да свирят на вход за да се види реално колко фена имат и те сами трябва да си определят цената на билетите.

не може братче, в клуб за 150 човека да искаш 3 бона хонорар.

за да се избие този хонорар входа трябва да е 20 лева.

нямам нищо против срещу тези хонорари, но те не са за клубове, а за зали.

искат хонорар все едно клубовете им са длъжници.

и крайно време вече е гореспоменатите музиканти да слезат на земята, за да не настрйват клубове и публика срещу себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, влизаш в един воден вече спор - изтъркал съм резервната скамейка на не един или два "отбора" мастити играчи, докато ми дадат топката и аз да вкарам някой гол и докато имах време да гледам, се научих как стават някои неща! И каквото научих, ти противоречи! Просто си едностранчив в отношението си и не намирам за правилно да се поглежда всичко само от ляво, като има и дясна страна! Не можеш да обвиниш групи не от града на клуба, че тъсят сигурност в инвестицията на време и ако щеш амортизация на инструменти, техника, чистачки ако вали! и нерви... ако си самотен, а не ти пусне непознато момиче в публиката, заради което цяла вече свириш! Затова такива групи имат нужда от твърд хонорар -за определянето на сумата важи вече фактора "Господ да слезе сред хората'!!

Разбира се банди от Търново могат да свирят и на твърд хонорар, могат и да се уговарят на вход! Но безпогрешно действащо правило е твърда пара за твърда група!Kaто да си купиш виагра от аптеката срещу няколко дойчемарки!

Клуб "Спайдър" не може да бъде обвинен в неправилно разчетена политика, нито в занижаване нуждите на една реалистична в изискванията си банда! Никога не сме пращали в клуба група без предварително уговорен твърд хонорар, като дори муизкалната мениджърка уреждаше битовите условия - т.нар. нощувка! Никога не сме връщали банда, без да говорим за нейните претенции, да обсъдим нейните изисквания, но и да ги адаптираме към възможностите на клуба! Никога досега музикалната мениджърка не е заявявала друго, освен : "Трябва всички да са доволни и да не се забравя, че макар и бизнес, музиката е забавление!".. "Спайдър"си пълнеше листата за по два месеца напред! Когато бях на кратка "инспекция" в Търново останах много приятно изненадан от обстановката - пълно с народ, малко както казах вече има нужда от допълнително озвучение или др. декоративен материал! Но като цяло един дърт Буик ти надвиснал над главата, на втория етаж денсат рок-манекенки, на първия се разлива ефектно с фламбе евтина бира, на сцената свирят хубави момчета/момичета...

Публиката е тази, която затвори клуба! Не бандите или исканията им - с тях се справяхме!

Преди време Ивана и звездите на Пайнер пожънаха грандиозен неуспех в Търново - дойдоха двайсет души да ги гледат!! Казах си : Тука са наши!!.. 4 лв вход в "Спайдър" при Звезди и Зед Леплин! Е какво искате! 1.20 бирата!??! Къде този вход 20 кинта?!

:girl_cray2:

Здраве да е!

Ше ме извините - тежък дне в офиса!

Мюзикмен - не ме затривай пак, имам право на глас :girl_cray2: хахах! :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

колега, нямах предвид работата на миглена като промотер. напротив, миглена е един от професионалистите в клубния промотърски живот в бг. даже тя, според мен, е абсолютен професионалист. и е жалко, че клуба си сменя политиката или затваря за свирки.

просто исках да кажа, че финансово няма как да се покрие изисване на дадена група за хонорар за повече от 1500 лева. при условие, че капацитета на самия клуб е 150 души. нямам нищо против твърдите хонорари, но те трябва да бъдат съобразени с няколко фактора- капацитет на клуба, стандарт на живот в търново, евентуалните фенове и тяхната платежоспособност.

 

отделно групите си комуникират помежду си като си разменят информация за хонорари и когато някой клуб плаща на дадена група с цел реклама или промотиране на клуба, тогава хонорар от 3 бона е ок, защото може да мине в графа 'реклама'. обаче после другите групи като знаят за хонорара и почват и те да си искат същите пари. става един вид като циганетата, които просят на тумби. като дадеш на едно един лев или цигара и те ти се нахвърлят всички и искат същотото. и така до безкрай.

самите 'звезди' си вкарват автоголове. ще свирят веднъж, два, три пъти...

клуба ще се натовари финаносво и след няколко месеца ще затвори. после и за другите групи няма да има къде да свирят а и за групата с хонорар 3 бона нама да има поле на изява.

 

н еми се расъждава повече върху темата. и бе тва има друга подобна тема за свирене на хонорар и на вход

Редактирано от musicman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.