Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Първо искам да се извиня ако има друга тема с такъв въпрос но просто не намерих.

Та имам си първата електрическа китара от 2 дни.Но снощи някак си(незнам как точно но бях пян и не помня много добре :punk_guitar: )Се случиха 2 много лоши неща:

1-во скъса ми се 1 струна но нея ще сменя

2-ро счупи ми се ръчката за отпускане на струните и долната част с винта остана завинтено в китарата.

Въпроса ми е:Дали ще може да се смени без да се сменя цялата машинка дето държи струните или ако го занеса на поправка ще ми го оправят и колко горе-долу ще струва?

Отговорено

Да не се правя на гъзар, че преди месец се просветлих за китарите. Това дето държи струните е мост (bridge), а пръчката ти е част от тремолото. Сега дай първо снимки някой по учен да види.

1 Ако има съвсем малка част от резбата на "пръчката" останала нагоре , вземи внимателно с едни клещи и върти внимателно по посока обратно на часовниковата.

2 Ако няма, има няколко груби начина за който не смея да ти спомена защото ще ти дам лош съвет.

3 Има един допустим вариянт при който взимаш някакво сдраво лепило, секундно може. слагаш съвсем малко на "пръчката" залепяш внимателно като гледаш да не хване резбата а само останалото вътре парче и внимателно отвинтваш и сменях с друга" пръчка" някой може да ти даде по-добър съвет изчакай.

Отговорено

Бе как ги чупите тия ръчки?! :surprise:

Имало в железариите едни нещица - екстрактори - нещо като метчик (май конусовиден), но с обратна резба. Пробива се една малка дупчица с бормашина в останалото парче, навива се екстрактора и се развива парчето. След това скокваш до някой музикален магазин и си търсиш ръчка - 10-ина лева трябва да е.

Отговорено (Редактирано)

Ей не знаех че има метчик с обратна резба. Хубаво е да научиш нещо ново. Ако не знаеш какво е това. Това е като бургия която прави резба за болтове. Иначе ако намериш някой стругар фрезист, нямаш грижи. Ще го черпиш една ракия-бира и такам.

Бе как ги чупите тия ръчки?!

Понеже един фр отлива разни глупости по поръчка, та ми каза че най-основното - никво количество стомана в сплавите повечето който не трябва да носят на тегаво. 2 че при отливането остават мехури с въздух и като изстине. Тоя въздух ебава майката от вътре, щото няма как да се никелира отвътре. нещо такова

Редактирано от icohohi
Отговорено

Изобщо не съм гледал. Баща ми ми е оставил един комплект в мазето, в който срещу всяка бургия си има съответно метчик. И тва е.

ПП: офф топик: неска видях стойка за бормашина на женския втора употреба с менгеме отдолу 34 лв нещо такова. Ако имах пари го зимах да се оборудвам малко. :surprise:

Отговорено

и аз бях пиян преди 3 дена,ама мнооого пиян.

та,ръчках си аз ръчката на флойда налолу и нагоре колкото може ,ама така - МЪЖКАТА...

и познайте какво стана.... :hysterical: ...нищоооооо

само леко се разстрои китарата...

джаксън JS30DK,със струни ELIXIR

не се хваля,много съм доволен :surprise:

Отговорено

E зависи от сплавта, от качеството от много неща. Не може да сравняваш твоя флойд с някое тремоло уилкинсън лято в някое тайванско или китайско мазе :surprise: Иначе начини да извадиш останалата резба има много, стига да покажеш снимки ще бъдем по-конкретни. Аз лично не бих се занимавал с екстрактори, защото ще се препотиш доста пъти преди да навиеш няколко оборота резба в каквато и да било стомана, каквато е ползвана предполагам за тремолото ти. Хубави детайлни снимки му е майката.

Пък и аз дося ръчка на тремоло не съм чупил, па вие как ги трошите като захарни пръчици деа...

Поздрави,

Влад

Отговорено (Редактирано)

То не е нужно да се навиват някакви обороти резба, номерът е да "захапе" само и парчето ще се развие.

..но все пак нищо не вади заседнало парче по-добре от една хубава детайлна снимка :surprise: ...не се сдържах :hysterical:

Редактирано от fluti
Отговорено

верно е,и аз невярвам да е законтрено вътре с зверска сила това парче.една малка дупчица,един метчик с лява резба,хахахаха лява резба хахахаа,и като завиваш метчика наляво той ще захапе парчето,което се развива на ляво и то ще се развие... друго спасение може и да има,но това е най практикувания от мен начин (при други скъсани болтове обаче...на тремоло не съм правил,ама невярвам да е нещо по различно...)

ако неможеш сам,дай на някой който умее да работи с шлосерски инструменти...било то и съседа

а ако ти счупи още повече китарата,доразбий му я в главата!!!

успех.само не се плаши,нищо и няма на китарата.даже ще стане по хубава ( е сигурно няма де.. )

Отговорено

В момента не мога да снимам повредите.Но сега като гледам очевидно съм се опитал да навия ръзката до край в китарата( :surprise: ебати идиота съм) и даже толкова съм въртял, че останалата част на болта която е вътре се показва леко от другата страна.А върху ръчката съм направил допълнителна резба.

А да питам тъй като скъсах и струна може ли да сменя само скъсаната струна или ще трябва всичките да ги сменям?