BLADE Публикувано Септември 28, 2007 Публикувано Септември 28, 2007 Първо искам да се извиня ако има друга тема с такъв въпрос но просто не намерих. Та имам си първата електрическа китара от 2 дни.Но снощи някак си(незнам как точно но бях пян и не помня много добре )Се случиха 2 много лоши неща: 1-во скъса ми се 1 струна но нея ще сменя 2-ро счупи ми се ръчката за отпускане на струните и долната част с винта остана завинтено в китарата. Въпроса ми е:Дали ще може да се смени без да се сменя цялата машинка дето държи струните или ако го занеса на поправка ще ми го оправят и колко горе-долу ще струва? Цитирай
icohohi Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 Да не се правя на гъзар, че преди месец се просветлих за китарите. Това дето държи струните е мост (bridge), а пръчката ти е част от тремолото. Сега дай първо снимки някой по учен да види. 1 Ако има съвсем малка част от резбата на "пръчката" останала нагоре , вземи внимателно с едни клещи и върти внимателно по посока обратно на часовниковата. 2 Ако няма, има няколко груби начина за който не смея да ти спомена защото ще ти дам лош съвет. 3 Има един допустим вариянт при който взимаш някакво сдраво лепило, секундно може. слагаш съвсем малко на "пръчката" залепяш внимателно като гледаш да не хване резбата а само останалото вътре парче и внимателно отвинтваш и сменях с друга" пръчка" някой може да ти даде по-добър съвет изчакай. Цитирай
fluti Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 Бе как ги чупите тия ръчки?! Имало в железариите едни нещица - екстрактори - нещо като метчик (май конусовиден), но с обратна резба. Пробива се една малка дупчица с бормашина в останалото парче, навива се екстрактора и се развива парчето. След това скокваш до някой музикален магазин и си търсиш ръчка - 10-ина лева трябва да е. Цитирай
icohohi Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 (Редактирано) Ей не знаех че има метчик с обратна резба. Хубаво е да научиш нещо ново. Ако не знаеш какво е това. Това е като бургия която прави резба за болтове. Иначе ако намериш някой стругар фрезист, нямаш грижи. Ще го черпиш една ракия-бира и такам. Бе как ги чупите тия ръчки?! Понеже един фр отлива разни глупости по поръчка, та ми каза че най-основното - никво количество стомана в сплавите повечето който не трябва да носят на тегаво. 2 че при отливането остават мехури с въздух и като изстине. Тоя въздух ебава майката от вътре, щото няма как да се никелира отвътре. нещо такова Редактирано Септември 28, 2007 от icohohi Цитирай
fluti Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 Че как няма да има, не си ли забелязал, че обратната резба е на мода в последно време Цитирай
icohohi Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 Изобщо не съм гледал. Баща ми ми е оставил един комплект в мазето, в който срещу всяка бургия си има съответно метчик. И тва е. ПП: офф топик: неска видях стойка за бормашина на женския втора употреба с менгеме отдолу 34 лв нещо такова. Ако имах пари го зимах да се оборудвам малко. Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 и аз бях пиян преди 3 дена,ама мнооого пиян. та,ръчках си аз ръчката на флойда налолу и нагоре колкото може ,ама така - МЪЖКАТА... и познайте какво стана.... ...нищоооооо само леко се разстрои китарата... джаксън JS30DK,със струни ELIXIR не се хваля,много съм доволен Цитирай
vlex Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 E зависи от сплавта, от качеството от много неща. Не може да сравняваш твоя флойд с някое тремоло уилкинсън лято в някое тайванско или китайско мазе Иначе начини да извадиш останалата резба има много, стига да покажеш снимки ще бъдем по-конкретни. Аз лично не бих се занимавал с екстрактори, защото ще се препотиш доста пъти преди да навиеш няколко оборота резба в каквато и да било стомана, каквато е ползвана предполагам за тремолото ти. Хубави детайлни снимки му е майката. Пък и аз дося ръчка на тремоло не съм чупил, па вие как ги трошите като захарни пръчици деа... Поздрави, Влад Цитирай
fluti Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 (Редактирано) То не е нужно да се навиват някакви обороти резба, номерът е да "захапе" само и парчето ще се развие. ..но все пак нищо не вади заседнало парче по-добре от една хубава детайлна снимка ...не се сдържах Редактирано Септември 28, 2007 от fluti Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 верно е,и аз невярвам да е законтрено вътре с зверска сила това парче.една малка дупчица,един метчик с лява резба,хахахаха лява резба хахахаа,и като завиваш метчика наляво той ще захапе парчето,което се развива на ляво и то ще се развие... друго спасение може и да има,но това е най практикувания от мен начин (при други скъсани болтове обаче...на тремоло не съм правил,ама невярвам да е нещо по различно...) ако неможеш сам,дай на някой който умее да работи с шлосерски инструменти...било то и съседа а ако ти счупи още повече китарата,доразбий му я в главата!!! успех.само не се плаши,нищо и няма на китарата.даже ще стане по хубава ( е сигурно няма де.. ) Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 споко и аз оняден строших ръчката и деформирах блокчето в което се навива бая, иначе тая китара я имам от 2-3 години и не ми беше правила такива проблеми Цитирай
BLADE Отговорено Септември 28, 2007 Автор Отговорено Септември 28, 2007 В момента не мога да снимам повредите.Но сега като гледам очевидно съм се опитал да навия ръзката до край в китарата( ебати идиота съм) и даже толкова съм въртял, че останалата част на болта която е вътре се показва леко от другата страна.А върху ръчката съм направил допълнителна резба. А да питам тъй като скъсах и струна може ли да сменя само скъсаната струна или ще трябва всичките да ги сменям? Цитирай
vlex Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 Че къв е проблема да смениш само скъсаната Поздрави, Влад Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 29, 2007 Отговорено Септември 29, 2007 ами като се подава от другата страна - хвани го там с клещите и го развий Цитирай
Recommended Posts