Radoslav Ivanov Публикувано Септември 28, 2007 Share Публикувано Септември 28, 2007 Здравейте, Би ли могъл някой от спецовете да каже каква е разликата между Floyd Rose и FAT10 тремолата? И дали може ли да заменя на Ibanez GRG 170 DX с Floyd Rose? Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 28, 2007 Share Отговорено Септември 28, 2007 Първо си измери важните мерки на тремолото с едно шублерче, начертай един чертеж, и го пусни тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Септември 28, 2007 Share Отговорено Септември 28, 2007 Първо си измери важните мерки на тремолото с едно шублерче, начертай един чертеж, и го пусни тук. Тук и аз съм съгласен. Практически е възможно, понеже типа на захващане е сходен в захващането на пружините. ТУК има едно чертежче на флойд с размерите му, което може да те ориетира по някакъв начин. Вероятно ще се наложи да поиграе малко фрезата по китарата ти, защото 2-те системи имат различен ход. Но нищо не е невъзможно, когато има желание Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Radoslav Ivanov Отговорено Октомври 5, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2007 все пак за разликата ще споделите ли някоя дума.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 5, 2007 Share Отговорено Октомври 5, 2007 Питаш дали може на мястото на FAT10 тремоло сравнително безполезнено да се сложи Floyd Rose, или питаш изобщо за устройството и принципа им на действие? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shadow Отговорено Октомври 5, 2007 Share Отговорено Октомври 5, 2007 Ето това е обикновенно тремоло А това е флойд роуз Флойда има финни настроики и заключване на струните за разлика от тремолото. Също ще ти трябва и заключващ нът на главата. Ако си решил да сменяш няма да се разминеш без дълбаене със фреза,както казаха по горе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Октомври 5, 2007 Share Отговорено Октомври 5, 2007 (Редактирано) Флойда има финни настроики и заключване на струните за разлика от тремолото. Забележка: флойд роуз-а също е тремоло система, точно както и калер, уилкинсън и тям подобни са все тремоло системи... А междудругото на куйо викате ФАТ10 тремоло? Поздрави, Влад Редактирано Октомври 5, 2007 от vlex Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 5, 2007 Share Отговорено Октомври 5, 2007 На тремолото на ето ТАЗИ китара. Не съм го виждал на живо и не съм го пробвал, но поне изглежда добре Ето ТУК и доста детайлна снимка на цялата китара заедно с тремолото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 6, 2007 Share Отговорено Октомври 6, 2007 Разликата е, че това е тремоло, а при флойда имаш заключване и фина донастройка. Без да измериш със шублерчето, обаче, никой не може да ти каже дали можеш да ги смениш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 6, 2007 Share Отговорено Октомври 6, 2007 ...и да може да се получи размяната според мен не си струва цената и усилията...по-добре...а и току виж се оказало накрая по-евтино е да продадеш китарата и да си вземеш такава с "флойд"...друг вариант е да си сложиш един графитен нът...да смениш ключовете с заключващи и да опъваш ръчката на воля без да ти разстройва неимоверно...ама няма да е същото като с "флойд" все пак... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bony Отговорено Октомври 8, 2007 Share Отговорено Октомври 8, 2007 някой може ли да ми обясни защо всички евтини тремола късат постояно струни , особено първа а като гледам Вай или Сатриани ,си ръчкат като обезумели флойдовете, и не съм виждал да скъсат струна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 8, 2007 Share Отговорено Октомври 8, 2007 (Редактирано) Първо, не всички евтини тремола постоянно късат струни. Това че ти късаш струни може да е от твоето тремоло, по-точно самата бройка - т.е. може останалите от този тип/вид/марка да не късат струни. Второ - когато не е от тремолото, причината за честото късане на струни, според мен, е в ръцете на самия свирещ. Свирил съм на..да кажем повечко..китари с всякакви тремола и не съм късал струна никога. Второ - Вай и Сатриани не ги гледай - те хем имат качествени китари, хем имат качествени ръце. А и дори и когато късат струни сигурно не е точно на концерт или официален клип Редактирано Октомври 8, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nightmare81 Отговорено Октомври 8, 2007 Share Отговорено Октомври 8, 2007 Здравейте ето три полезни линк-а с филмеча за разликата м/у Floyd-a и Kahler тремолото : http://www.youtube.com/watch?v=Jy1eiMZ5nUk http://www.youtube.com/watch?v=0K350onEl1o http://www.youtube.com/watch?v=FX9P8GPyfJI Малко странна точкова система имат за оценяване - защото едното го изкарват супер , а другото още по-супер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 8, 2007 Share Отговорено Октомври 8, 2007 1. и сатриани и вай са късали и късат струни на живо както и може би всички професионални музиканти 2. на тях не им дреме дали ще скъсат струна понеже имат за бекъп поне още две китари 3. струните с които свирят по концерти са нови новенички а не отлежавали месеци 4. тремолата им наистина са най-добрите на света 5. купи си два ибанеца от високата серия и си сменяй струните през седмица за да си ръчкаш на воля Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bony Отговорено Октомври 8, 2007 Share Отговорено Октомври 8, 2007 ей туй нета голяма работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts