Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за покупка на нова клавиатура


Георги77

Recommended Posts

Здравейте,

 

Аз се казвам Георги и свиря на електронни клавиатури от няколко години. В момента имам Yamaha DGX-305 и искам да си купя нов синтезатор. Спрял съм се на моделите на Ямаха PSR S-900 и дигиталното пиано CP-33. Знам, че са много различни като звук и като възможности, но аз съм любител музикант и композитор и не си изкарвам парите с музика. Коя от двете клавиатури ще си купя е въпрос, който ще реша по-късно.

 

Преди два дни посетих магазина на Динакорд на 5те кьошета. Там имаха пианото CP-33 - много добро пиано, клавиатурата и клавишите имат много добро усещане. За PSR S-900 нищо не можаха да ми кажат, освен че им пристигнала една бройка и я продали още на същия ден. Не можах да тествам по-ниския модел PSR S-700 защото в магазина нямали адаптор за захранването (!!!). Ако искам да си купя PSR S-900 ще трябва да им оставя капаро от 20% от цената и да чакам месец и половина докато го доставят.

 

Като заговорих за цени, магазинът ми направи ужасно лошо впечатление. Не стига, че цената на тази техника в Европа е завишена спрямо Щатите, ами нашите юнаци от Динакорд продават на цени 15-20% над западноевропейските. Така СР-33 при тях струва 1450 € (в Германия е под 1200€), а PSR S-900 го продават за 2005 € (в Германия струва под 1700 €) - да му се неначуди човек на този дето си е купил от тях S900.

 

Цените, които Динакорд са обявили, за мен са меко казано неприемливи. Основанията да искат такива пари може да са стеснения пазар в България, получават ниски отстъпки защото продават малко или просто хората перат пари като купуват от тях високите им модели, но всичко това мен като краен клиент не ме интересува. Затова бих искал да ви задам няколко въпроса:

 

1. Може ли човек да се пазари с Динакорд и евентуално да смъкне 200€ от цената на PSR-a?

2. Имате ли опит с пазаруване на такава техника от чужбина. По-специално питам за http://www.thomann.de тъй като забелязах, че във форума доста често говорите за тях.

3. Как стои въпросът с гаранционното обслужване на клавиатурите на Ямаха в България ако синтезаторът е внесен от чужбина.

 

Поздрави,

 

Георги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек може да се пазари с Динакорд - лично на мен се навиха да ми смъкнат приблизително 600 лева. Може би това се прави само за някой модели свирки, които не вървят много много, незнам, но аз сполучих.

Обърни се към колегата Личо от Форума. Той внася свирки по поръчка и цените са му много добри - нека не се тълкува като реклама, но ние тук от форума си го знаем и много хора сме опирали до негови услуги.

Друг вариант е да се обърнеш към Невелиан от Гема мюзик, на него цените не са му от най ниските, но е сговорчив и може също да ти смъкне някой лев надолу и пак ще ти излезе по евтино от Динакорд.

Отиди в магазина на Динакорд, който се намира на Искърско шосе, до Промобил - там има огромен избор от свирки и дори да не купиш нищо, може поне да поразгледаш какви модели има в БГ, да посвириш на някоя свирка, да я пипнеш и да я чуеш. Така ще имаш впечатление от 1 ръка. Имай предвид, че в магазина на 5 кюшета , са показани само 20 процента от свирките, които ги има в демо центъра на Искърско шосе...

Дано съм бил полезен.

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора. Но все пак не ми стана ясно как стоят нещата с гаранционното обслужване на клавиатурите внесени от чужбина.

 

Утре ще ходя до 5те кьошета да посвиря малко на s700 - най-накрая са получили адаптор за захранването. Ще мога си преценя дали клавишите не са много леки и дали позволяват изразително свирене. Доколкото съм запознат, s700 и s900 имат еднакви клавиши. Ако не харесам чувствителността на клавишите ще се насоча към пианото CP-33.

 

Едно момче от Русе ме насочи към фирмата Визи Артс, които внасят музикална техника по поръчка. От Визи Артс www.visiarts.com ми предложиха цена от 3650 лева с доставката до София за PSR S-900 което е с около 300-350 лева по-ниско от Динакорд. Визиартс е електронен магазин и при поръчването от тях не се подписва договор за доставка. Единственото което ме притеснява е, че им превеждам по банков път 80% от цената като капаро, чакам 15 работни дни докато доставят и тогава доплащам разликата. Нямам никаква сигурност чрез документи че ще ми доставят стоката - не се подписва договор за доставка на техника.

 

Дали някой може да ми каже дали може да се има доверие на Визиартс и дали реално внасят клавиатури? Визиартс е основана през 1991. Макар и уеб сайтът им да изглежда доста нескопосано направен, той има Google Page Rank 3/10, колкото има и сайтът muzikant.org. Това означева, че уебсайтът им е популярен и се посещава често. От Визиартс ми казаха, че клавиатурите им имат 3 години гаранция като имат договор с Динакорд за гаранционно обслужване.

 

Поздрави,

 

Георги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич,

Въобще не се надявай на гаранционно обслужване тук. Няма кой да го извърши- само некадърни фантазьори с претенции. Ако се повреди нещо- с месеци ще те мотаят и ще ти се дуят като пуяци.

Слава Богу- нов инструмент много рядко се сбангьосва, преди да му изтече гаранцията.

Като искаш реална гаранция- купувай от томан.де.

Можеш да се пазариш с Динакорд, но когато познаваш някой от екипа им, най- вече шефа- той може да ти даде най- голяма отстъпка.

Аз лично, освен томан, съм ползвал и musikexport.com (Musikexport Gera) за два синтезатора с обща стойност над EUR 5500 и не съм имал никакви проблеми.

Изборът си е твой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Leclerc,

 

Благодаря ти за отговора. Не знаех че нещата с гаранционното обслужване в БГ са толкова зле. Прав си, аз досега не съм имал никакви проблеми с Ямахите които съм имал, но това бяха все ниски модели без много софтуер и хардуер в тях за които никак нямаше да ми е тъжно ако се скапят. Причината за притеснението ми е, че новата играчка, която искам да си купя, струва колкото половин автомобил.

 

Както и да е. Благодаря за съветите. В понеделник ще звъня на Томан, че нещо не ми отговориха на имейла.

 

Поздрави,

 

Георги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей, предполагам, че визираш мен под "едно момче от Русе" ;)

Да кажа и тук, във форума... най-добрата цена която ми дадоха беше от Visiarts...

Отношението там е повече от Европейско! А и доста положителни отзиви четох из нет-а за поръчали и получили навреме и в перфектно състояние стоката си клиенти на Визиартс...

Относно капарото, всичко е документирано от банкова гледна точка и от страна на Визиартс също...

Дори успях да променя поръчката от s700 на s900... Перфектно!

Като при всяка промяна винаги получавам е-майл от тях за корекциите, които правим по поръчката

Началото на другата седмица очаквам да получа номер на пратката за да мога да проследявам пътя и до България

Относно договорът за доставка е малко под въпрос, но във страницата им е указано достатъчно точно времето за доставка, като допълнително се уточняваме по телефона за по-малък срок на доставка и т.н. подробности...

За гаранцията - такава има, в моят случай 3 години, ако нещо се повреди по keyboarda, го изпращам към Визиартс и от там задействат изпращането за поправка или замяна, т.е. аз не се ангажирам със транспорт на дефектирал уред до сервиза му в европа... е, дано всичко да е наред и да не се чупи де ;)

Ще пиша пак подробности относно тази поръчка...

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз също направих поръчка на Визиартс - Roland RD-300SX ! Отношението беше много добро, останах с впечетлтние, че нешата стават бързо и професионално. В понеделник чакам поща с номера на UPS, за да следя пратката, ще пиша за прогреса ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера (17.10) получих поща със номера на пратката (UPS) от Visiarts, а също и обаждане по телефона ... За сега съм в очакване на пристигането и.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес, ми пристигна Роланда. :) Визиарт са много точни.Спазиха си обещания срок, описан в УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН.

Щеше да стане по-бързо - за 10 дни, но ми объркаха колета в Германия, и трябваше да изчакам още малко - поръчката пристигна за 15 работни дни...Малко се притеснявах в на4алото, защото не се подписва договор за доставка, поръчката ми е за над 2000 лв., и се внася 80% от уговорената сума, но постоянно потдържахме връзка по телефона и имеил.

Визиартс са много точни и го доказаха :)

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес сутринта получих пратката със Yamaha-та.... Първо да кажа - страхотен избор, невероятен keyboard!!!

И най-важното, за което пиша тук... Относно "Визиартс":

Обслужване на много високо ниво, такова със което не могат да се похвалят дори първокласни Европейски е-магазини

Реакцията от тяхна страна по всякакви мои въпроси беше перфектна. Изтърпяха ми дори почти всекидневните обаждания относно притесненията ми... Това за заплащане на 80% от сумата предварително... по-скоро Визиартс би трябвало да се притесняват за това че не вземат 100% както правят е-магазините извън страната, но няма как, ние Българите не сме свикнали първо да плащаме, а после да получаваме заплатената стока... Като познавам нашият манталитет (а и законодателството ни също) ще мине доста време преди да стане така както си му е реда... отплеснах се малко... :ok:

Като заключение мога със сигурност да заявя, че всяка моя следваща покупка от такова естество ще бъде направена чрез "Визиартс".... Моето мнение е че спокойно може да се пазарува от там поради високата надеждност, високо качество и търпение при обслужването, а също и не на последно място- бързите доставки (мах 20 дена)!

 

Поздрави!!

Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Аз лично, освен томан, съм ползвал и musikexport.com (Musikexport Gera) за два синтезатора с обща стойност над EUR 5500 и не съм имал никакви проблеми.

Изборът си е твой.

 

Аз бих искал малко повече подробности относно поръчка то thomann.de и въобще от други европейски сайтове.

 

1. Какви мита се заплащат? Според този документ, митническата тарифа е 3.2% за цифрови пиана, синтезатори и др. ДДС би трябвало да НЕ се плаща, защото стоката идва от Европейския Съюз.

2. Как се освобождава стоката от митница? Ходил съм веднъж на митницата на Аерогара София и само при спомена ме облива студена пот :) За да не споменавам подробности, ще кажа само, че така и зарязах пратката, която беше на стойност около $300. Това беше преди 2 години, а ме съмнява да са мръднали много от тогава, но всякаква прясна информация ще е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз поръчах от musicstore.de ... Чакам Ямаха МО6.Следя по юсп тракинг къде ми е пратката,сега е в Румъния вече.Това за митото е баси ташака.НЕ може да бъде да взимат мито от ЕС.Аз именно заради него търсех 10 дена сайт от ЕС за да не плащам мито и са тея да ми зимат някакви си 3 процента ... Ебаси световния рекет навсякъде.В митницата във Варна има двама мазняци,шефчета някви които чакалят сами в една стаичка и всеки които е с по скъпа пратка или извън ЕС го пращат при тях и тея почват намеци за подкуп.Даиба селото даиба.

 

Но инак аз мога да препоръчам саита от дето поръчах защото сичко е точно и бързо.Тъпото е само това че ако поръчваш за първи път от тях ти искат копиа от кредитната и личната карта ... Но и в Томан е така ....

 

Ше пиша за Ямахата ми като доиде и я разуча. :)

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам, ДДС и мито са две различни неща. Пример: поръчаш нещо от САЩ - тогава ще платиш и мито и ДДС, като митото зависи от типа на стоката и от количеството, а ДДС-то зависи само от стойността и е 20%. Ако поръчаш от ЕС, плащаш само съответното мито, защото ДДС вече е общо за страни от ЕС и си го платил още при покупката. Поне това са моите ограничени познания. Сподели после как си успял да измъкнеш нещото от грабливите митничарски ноктенца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти на genzo и останалите.Безпокоиствата за митата и ддс-тата бяха напразни приятели.Домъкнаха ми синта направо до нас.Никакви пари,нищо.Всичко което палщате е на саита от където купувате и тва е.От там нататъка чакате да ви звъннат у вас и да си вземете кашона.Поръчката ми беше от musictore.de .... Много готини,говорих с тях.На 30 октомври пратиха синта и днес го получих ... В момента прослушвам саундовете му,но както вече писах имам проблем с миди връзката,тоест юсб ... Като се оправя ше пиша пак.

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита придобивка и благодаря за отговора. Тъй като гледам и аз ще се насоча към немските сайтове. Българските търговци работят с по около 200-300 евро надценка, която бих похарчил с удоволствие за други неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.