Jump to content
Българският форум за музиканти

Упражнения за начинаещи


Михаил

Recommended Posts

Здравейте отново!

ПРЕДИСЛОВ - всеки който не го е еня за какво питам и просто му се иска да прави злобно-перверзно/отегчено-нарцистични забележки че има подобни теми... ами - прав ви път, не мога и не искам да ви спирам, само ще помоля да не ми флудите темата, ако толкова ви е зор - PM ако обичате, ще ви игнорирам някой друг път.

 

Отскоро започнах да свиря на китара, доста старичка и тн. но като за начало е перфектна. Вече мога да чета по-бързо табулатурите, уча и заучавам акорди. И като казвам уча, имам предвид че уча сам - с разни книжки под ръка и сайтове... под мишката. Но мисля че не напредвам достатъчно - за два месеца съм се научил да свиря гладко едва 2-3 простички мелодийки а и все се колебая дали пръстите са ми разположени правилно. Утре ще си купувам перце, така - да го пробвам, но ще продължа да свиря с пръсти и много ми пречи това че постоянно бъркам пръстите. Разберете, това не става от липса на концентрация, а от постоянното колебание... затова искам да питам - можете ли да ми препоръчате упражнения за пръстите на дясната ръка, по възможност с видео или поне някаква графика, понеже сам не успявам да намеря това което ми трябва?

 

П.С. Моля, не затваряйте(Админ) и не флудете(всички останали) темичката, ще имам още въпроси и не бих искал за всеки да правя нова такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като свириш с помощта на школи, се очаква да има доста голяма част отделена на свиренето с пръсти и кой пръст как се държи. Естествено ако школата е за класическа китара! Имаше една синя школа, в която съм убеден, че има за свирене с пръсти, защото все пак я имам и съм го виждал, но не смятам, че е най-добрата! Ако държиш все пак ще проверя за автор (някакво соц издание беше). А това, че не напредваш достатъчно бързо говори само и единствено за твоя характер - като искаш да напредваш повече просто свири повече! Не свири елементарни мелодийки - ако свириш само песни на твоето ниво НЯМА да напреднеш и грам => хващай все по-сложни и по-сложни рифове, за да имаш поне малко мъки и да се научиш. Както се вика неволята учи най-добре! :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ползвам една глупава техника при свирене с пръсти - трите горни струни с палец, трите долни - с показалец, среден и кутре. След свирене на гами и хроматизми 1 седмица няма начин да сбъркаш - пръстите ти сами си знаят работата. При повече старание за нагласяне на постановката можеш да правиш дори и palm muting при такова свирене... :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилната постановка е - 2-те горни с палец, 4-те долни - останалите пръсти.

@Михаил , потърси си "The principles of correct practice for guitar", книга, придружавана от 2 DVD-та.

Има я из p2p мрежите, по торенти, намира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото съм запознат, класическата постановка е 6,5,4-та - с палец, 3-та - показалец, 2-ра - среден, 3-та - безименен. Кутрето, доколкото знам, се използва най-вече във фламенкото. Сега, на някой ако му е удобно да ползва кутрето - ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.