Gregg Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Доколкото съм чел ревюта и мнения, кривенето в Маршъла е транзисторно, а лампите са само за стопляне на тона, докато в ADA кривочите са изцяло лампови. Не е точно така. Една част от кривенето идва от диодния мост., а друга от лампата на драйв канала, която е там не просто за стопляне - тя вкарва и драйв. Това може лесно да се установи от схемата, но най-вече ако си сглобиш един такъв преамп и проведеш няколко експеримента с него. Това за АДА също не е точно така - там има кошмарно количество чипове и е доста пресилено да се каже, че кривочът е изцяло лампов, което и в двата случая не означава, че звукът не става. Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Доколкото съм чел ревюта и мнения, кривенето в Маршъла е транзисторно, а лампите са само за стопляне на тона, докато в ADA кривочите са изцяло лампови. Не е точно така. Една част от кривенето идва от диодния мост., а друга от лампата на драйв канала, която е там не просто за стопляне - тя вкарва и драйв. Това може лесно да се установи от схемата, но най-вече ако си сглобиш един такъв преамп и проведеш няколко експеримента с него. Това за АДА също не е точно така - там има кошмарно количество чипове и е доста пресилено да се каже, че кривочът е изцяло лампов, което и в двата случая не означава, че звукът не става. Вярвам ти напълно. Твоите познания са далеч в повече. Само цитирах мнения на юзъри на въпросните два преампа. Цитирай
bigjav Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Абе аз взех повече от достоен заместник в лицето на Peavey Classic 30, но определено направих подарък при продажбата. Добре че е на наш човек - peshoy2k. Вий, де то туй момче, бре? Верно,че у тях се въргаляше един В-туин преди две-три одинки. Бах, колко е малък света, мани. Цитирай
bratmito Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Че какво значение има какво има вътре ако свири яко(освен чиста доза фанатизъм може би)?! ЦЕНАТА има великолепни транзисторни кривочи и лично нямам абослютно нищо против тях... ама да дадеш към 600 лв за 2ра ръка преам (само преамп - питай Грег колко ще ти излезе цяла лампова глава при него, и то нова) на кусур години и той да ти криви с транзистори ... не е нормално .. или ?!?!? наистина преувеличих - сори, надявам се не съм подвел някой Е добре де.Вие все пак като си купувате нещо го купувате заради звука или за да кажете "имам all tube drive".Пак казвам-какво значение има с какво е пълно едно устройство щом свири добре?И аз с два картофа и малко подправки мога да направа ядене,ама един готвач с тея два картофа и подправки може да направи изкуство! Цитирай
Recommended Posts