vlex Публикувано Септември 3, 2007 Публикувано Септември 3, 2007 Мер хаба, днеска ми избиха чевиите и понеже процесора почна да дава грешки взех, та го разглобих. Отдавна мисля, че има някви гафове с батерията и днес се уверих: батерията от 3волта показваше с мултицета 0,03 Питанката ми е средно колко време издържат батериите за паметта на процесорите и на какъв период от време е добре да се сменят? Тази конкретно е CR-2032 и е живяла повече от 15 години. (Мисля, че е оригиналната, а процесора е Zoom 9000N ) Ако някой също е имал премеждия със смяна на батерии да свирка - нека се поучим от опита си... П.П. Божке, колко тъпи теми почнах да пускам само аз си знам Нищо де скоро ще се реванширам, с нещо много приятно Поздрави, Влад Цитирай
sevenstring Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 (Редактирано) Дано се лъжа за модела, но мисля, че един познат имаше проблеми с точно такъв процесор, изразяващи се във фриволно ирационално поведение от страна на машинката, и, да ти кажа, не беше от батерията. Редактирано Септември 3, 2007 от sevenstring Цитирай
kalinpetkov Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 То е като при дъната на компютрите. Зависи много от условията на работа, но една такавк батерия работи оптимално минимум 5 години. Не са вечни Цитирай
vlex Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 Никой не иска да са вечни, ама е факт че до оня ден си свирих с нея Инак батерията предполагам произлиза от началото на 80-десете заедно със самия процесор (мааалко по-дърти от мен са демек ) Обаче това е коравият зуум! Няма да го сменя за разни 505, 606... виж за 707 или gfx5 може и да си помисля Май това е първият процесор с педалиера Поздрави, Влад Сега днес като дойдат батериите ще видим как ще се държи с 3в Цитирай
vlex Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 Ахаха стана чудо: отворих процесора да сменя едната клема на единия жак, че такива жакове не можах да намеря, но пък клемата беше счупена и не даваше винаги контакт, та отворих да сменя клемата поих къртих сума ти време, накрая я смених и го пуснах. Вчера още като бях отворил му махнах батерията обаче най-странното тепърва иде: не стига че тръгна, ами и ми помни ефектите без батерията Я молим некой да хвърли малко боб как аджеба става тая работа... Да пази по някъв заряд по кондензатори по веригата и при по-дълго изключване да губи аметта ми е единственото което ми идва на акъл... Поздрави, Влад П.П. Ще бъде голяма минавка ако може да бачка и без батерии, а аз вече съм платил поръчаните по интернет Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 CMOS чиповете имат много малка консумация. Те разчитат почти само на напрежение от батерията, не ток ток, понеже тока е от сорта на наноампери, ако не и на пикоампери. Един CMOS RAM чип може в някои случаи с дни да се захранва примерно от заряда, натрупал се между 2 писти на платката. Но най-добре смени батерийката. Цитирай
Recommended Posts