Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблемче с Addictive Drums


simeon4o

Recommended Posts

Вапрос кам специалистите. Начи на Cubaseto на МИДИ файл барабани слагам посо4ената програмка с F11. Получава се страшно разминаване на китарите една с друга а на барабаните тотално. Като е на Микрософт WAVE TABLETO МИДИ сичко си е точно. С АСИОто на китарата неам никво ЛАТЕНСИ. X-FI Creative e. Ако некой ме осветли по вапроса ще съм ви благодарен. Ама да не ме осветли БУКВАЛНО, 4е не си падам .... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не работя с КюБейс, но независимо какъв софтуер използваме, всички сме се сблъсквали с латенцията. Това, което си представям по думите ти е, че ползваш Ъдиктив дръмс като ReWire клиент в "подчинен" режим или по някакъв начин като плъгин на един от каналите в миксъра. Но дори и да бъркам, по принцип знам, че КюБейс е МИДИ ориентиран софтуер, а Ъдиктив Дръмс работи с аудио семпли. Ето това е проблемът... Когато аранжираш едновременно с аудио семпли и МИДИ инструменти нещата не могат да бъдат в синхрон. МИДИ звуците са "вградени" в звуковата карта, където тя има много бърз достъп до тях, а аудио семплите трябва да бъдат зареждани, буферирани, четени, възпроизвеждани, което става с някакви милисекунди по-бавно или с чудовищни разлики ако буферите са много дълги. Проблемът не е в звуковата ти карта, а в съставките на музикалната ти рецепта :metalist:. Това е поне по мое мнение. Може да опиташ да нагласиш АСИО за аутпут и от настройките му да смъкнеш дължината на буфера възможно най-ниско. По принцип АСИО дава най-малка латенция за каквото и да става въпрос. Аз лично не съм правил това, което те съветвам, защото не работя с МИДИ звуци, но поне мога да се опитам да помогна в диагностиката на проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е че гепвам барабаните и баса от ГитарПро то , съотжетно там те са МИДИ, ама не ми харесва звука. Как да сменя рецептата 4е да стане?

Редактирано от simeon4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , пробвай следното: Device-device setup-Vst audiobay(master audiobay го дай да сочи creative asio) ,след това кликни на creative asio от лявата страна (там забележи каква ти е латенцията) сега вече кликни на control panel(ако е необходимо) и промени латенцията в стойности 10-20. И още един съвет : След като е квантезирано всичко и си го прослушал със назначени миди канали, започваш да ги заменяш с VST instrumenti един по един.Следи си CPU usage (F2-най от ляво е "натоварването") ако в един момент скалата минава повече от половината,това означава че ще имаш ядове(препукване закъснения и т.н.).Вариантите са 2: или да прехвърлиш някой vst instrument като аудио трак или да увеличиш латенцията (но малко :punk_guitar: ). Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така работи супер . Мерси много. Ако не те мързи да драснеш как се прай миди в Аудио Трак. Баси нахалника съм :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос да експортнеш пистата, след като си заместил някое МИДИ с ВиЕсТи инструмент и после да внесеш получения аудио файл в микса. Препоръчително е, за да не губиш качество, да избереш 32 бита сампълрейт за експортването на канала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.