Demiurg Публикувано Август 29, 2007 Публикувано Август 29, 2007 В един склад за МДФ и фурнири, ей това открих, ама са само тия двете: Близък план: На глед са дълги към 4-5 м, ширина - 30- 40 см. Не съм мерил, щото дойдох за друго... Турих си калъфа на апарата за ориентир - 9.5 см е дълъг. Като питах чичката там, колко може да струва, рече "Бе така като я гледам - 4-500 кинта" и аз спрях да питам повече.... Но пък, ако има още 4-ма навитаци да вземат по метър, за 80 - 100 лв метъра, направо да правим партия и да отвличаме едната !!! ----ПП - категорично отказа да я реже - "Даваш парите и я дигаш !"... демек и транспорта трябва да обмисля... Другото което не знам - до каква степен е суха. Т.е. щом я продават, не е прясно отсечена, но "лутиерското" понятие за Сухо е малко по- друго... Цитирай
vlex Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Супер! Талпите са горе долу на реалната си цена (~5500 май е кубикът). Евалла за находката! Дано намериш хора за партия Почти съм сигурен че горер е първи навитак за партия за тия талпи... Иначе ви съветвам като се съберете вземете една ножовка/трион/бичкия (най-добре бичкия ) и я разкълцайте на място, защото доста ще се озорите за 5 метрова талпа да я транспортирате.. И пак супер завиждам на купувачите Със здраве да си дялкате Позрдави, Влад едит... нещо се обърках... кач е кубикът махагон о_О Редактирано Август 29, 2007 от vlex Цитирай
the_gorer Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Супер, пишете ме в играта, особено, ако има начин дядката да склони да даде талпата за 300 лева, вместо за 400. Трябва да съберем още 7-8 души, за да ни излезе Тънко. Така като гледам, талпата е дори разграфена за тела на китари - изчислено на око по снимката изглежда, че маркерите са долу-горе през 45-50 сантима. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Кубик махагон е около 1900лв. Смятайте. Казал съм вече на немалко хора от тук пишещите откъде се купува. Ако ще правите партия, може би е по-добре да вземете от там.Най-малкото е по-евтино, понеже цената, както казах е около 1900лв, а талпите са минавали през сушилня. дай-близки снимки отстрани, да ти кажат спецовете дали са подходящи за грифове талпите. Редактирано Август 29, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
OtsirH Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Много съм навит за партия, стига да стават талпите ! Редактирано Август 29, 2007 от OtsirH Цитирай
Demiurg Отговорено Август 29, 2007 Автор Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Кубик махагон е около 1900лв. Смятайте.Казал съм вече на немалко хора от тук пишещите откъде се купува. Ако ще правите партия, може би е по-добре да вземете от там.Най-малкото е по-евтино, понеже цената, както казах е около 1900лв, а талпите са минавали през сушилня. дай-близки снимки отстрани, да ти кажат спецовете дали са подходящи за грифове талпите. Сега е момента да кажеш и на нас къде е това място. Не оставайте с впечатление че това е при "кварталния дядка - дърводелец" - склад е, и то огромен ! Оттам взимам екзотичен фурнир, но досега екзотичен масив не съм виждал. Като се замисля , доста палета бяха покрити с цветен наилон, та не знам какви са, но народа наоколо товареха предимно чам и бук, и то за кофражи (!!!). Редактирано Август 29, 2007 от Demiurg 1 Цитирай
the_gorer Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Не оставайте с впечатление че това е при "кварталния дядка - дърводелец" - склад е, и то огромен ! Оттам взимам екзотичен фурнир, но досега екзотичен масив не съм виждал. Като се замисля , доста палета бяха покрити с цветен наилон, та не знам какви са, но народа наоколо товареха предимно чам и бук, и то за кофражи (!!!). Еми човече, това там е златна мина. Екзотичен фурнир казваш...от това по-яко за топове на китари здраве му кажи! Раздуй малко повече какви масивни дървета има там. на мен ми трябва некфа талпа, пък била тя и от бук, защото тук и такова няма. (само да не е чам или липа -всичко друго става). Ако в този склад има букови талпи, ами екстра! Поразпитай каква солидна дървесина имат и най-вече за елша, ясен, клен, топола и други "лютиерски дървета". Редактирано Август 29, 2007 от the_gorer Цитирай
vlex Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) Опа нещо съм омотал сметките значи - шъ мъ извинявате П.П. Опа, затрил съм хисторито когато Евтим е споменал къде е магазинчето (нещо орландовци ми се вие в главата :wallbash: ) Редактирано Август 29, 2007 от vlex Цитирай
Demiurg Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Такаааа.... преди малко говорих с човек от фирмата - цената която са ми казали (въпросните 400-500лв е ЗА ДВЕТЕ талпи !!!). Точната цена ще я сметнем на място, като премерят талпите (тия цифри са "на око"). Кубика е 1820 лв. Записване за участие за едната талпа - на лични ! [offtopic] - Горере, батка, като е "златна мина", що шибаните ни мебелопроизводители не се ориентират, ми трява да си правя мебелите сам !!! Преди време търсих под дърво и камък мебели от масив (и то НЕ от чамов) - никъде не намерих, а където случайно някой правеше, бяха ебаси цените... Не знам дали си обръщал внимание на мебелите по магазините, но всичко е долнокачествено ПДЧ и пластмасов фурнир !!! А тия пичове имат 4-5 вида (ВИДА, не размери) МДФ и всякакви фурнири !! Та вече и дърводелец- любител станах, заради некадърни майстори !!! ;-) [\offtopic] Цитирай
alexthegreat Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Аз само да попитам: Означава ли, че за едно парче според маркировката на снимката (около 50 см) би излязло около 35-40 лв.? Смятам го така: талпата 250 лв./7(парчета) = 35.7 лв. за парче Цитирай
Demiurg Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Нещо такова. Максимум до 50 лв. Тия дни ще премеря няколко китари и басове, да видя вариациите в размера и другата седмица пак ще ходя до склада да гледам. Ако ми останат оборотни излишни пари, може да я взема сам талпата, пък да я продавам на парче.. Зависи... Цитирай
ceco milanov Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Доста изгодно е такова парче. Пиши все пак другата седмица Цитирай
the_gorer Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) - Горере, батка, като е "златна мина", що шибаните ни мебелопроизводители не се ориентират, ми трява да си правя мебелите сам !!! Преди време търсих под дърво и камък мебели от масив (и то НЕ от чамов) - никъде не намерих, а където случайно някой правеше, бяха ебаси цените... Не знам дали си обръщал внимание на мебелите по магазините, но всичко е долнокачествено ПДЧ и пластмасов фурнир !!! А тия пичове имат 4-5 вида (ВИДА, не размери) МДФ и всякакви фурнири !! Та вече и дърводелец- любител станах, заради некадърни майстори !!! ;-) Ами аз нали точно това ти казвам - при такова нямане на масивна дървесина, складът, който си намерил е златна мина! Не са много търговците на масив именно защото никой дърводелец не се интересува от нещо по-различно от МДФ, ПДЧ и чам... Добре е, че си набарал тази златна мина и ме пиши в играта за едно парче махагон. Няма какво да пускам лично съобщение - отдавна съм надул главата на целия форум с моето търсене на талпа и се радвам, че такава се намери. Вземам едно парче. Само ще трябва да доизчисля размерите, които ми трябват, че моята китара няма да е със стандартни Страт размери, а нещо малко по-изръбено и малко по-дълго от едната страна. Редактирано Август 30, 2007 от the_gorer Цитирай
OtsirH Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) Demiurg кажи ми каква е горе-долу дебелината: трябва ми за SG: иначе съм навит и аз за едно парче ! Редактирано Август 30, 2007 от OtsirH Цитирай
Demiurg Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) Не знам точно, не съм го мерил. На око - към 5 см. Другата седмица ще ходя и ще взема точни размери. Най- вероятно да купя и едната талпа, евентуално, щото майка ми веднага се спазари за махагонова рамка на огледалото в хола... Женски работи... Редактирано Август 30, 2007 от Demiurg Цитирай
Recommended Posts