Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с 2-а струна


Recommended Posts

Здравейте на всички, имам проблем с китарата и искрено се надявам тук да се намери някой, който знае начин за разрешаването му. Проблемът е следният - при натискане на 14 прагче на 2-а струна звукът е нормален, но при отпускането на струната звученето продължава. Интересното в случая е, че при допир с друга струна въпросното звучене престава. Нежеланият шум се получава само при натискане на 14-то прагче на тази струна. Китарата ми е Jackson стандартен модел, не помня точно кой, с флойд. Въпросът ми е дали е възможно да е от настройката по самия флойд и струните или от адапторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А докато този звук продължава, струната вибрира ли ?

 

С риск да изсипя поредната глупост, ако струните не вибрират е "възможно" да се създава някакъв остатъчен шум с честота равна на тази на тона на струната на 14 прагче.

 

Но дай малко повече подробности, сила на шума, яснота на тона (ако се долавя тон)...

Надявам се по-запознатите от мен да ти отговорят коректно.

 

Поздрави,

Илиян

Редактирано от Tomov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силата на звука е малко по-слаба от нормалния тон, но проблемът идва от факта, че се получава неприятно смесване на тоновете, когато мелодията продължава по същата струна. Предполагам трябва да се манипулира нещо по флойда, но не искам да опитвам пак преди да съм изслушал поне няколко компетентни мнения, каквито надявам се ще получа тук.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че се получава някакъв резонанс в пружините на задната част на китарата, които балансират флойда, защото когато и те вибрират, адаптерите хващат и техните трептения и ги изкарват през кубето. Подложи нещо под тях, но не прекалено дебело, че пречи да на нормалното им разтягане и свиване, а колкото да ги подпре, за да не вибрират свободно, това би трябвало да реши проблема. Ако не стане, свиркай да мислим за друго :greenball:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.