vladislav Публикувано Август 27, 2007 Публикувано Август 27, 2007 Здравейте на всички, имам проблем с китарата и искрено се надявам тук да се намери някой, който знае начин за разрешаването му. Проблемът е следният - при натискане на 14 прагче на 2-а струна звукът е нормален, но при отпускането на струната звученето продължава. Интересното в случая е, че при допир с друга струна въпросното звучене престава. Нежеланият шум се получава само при натискане на 14-то прагче на тази струна. Китарата ми е Jackson стандартен модел, не помня точно кой, с флойд. Въпросът ми е дали е възможно да е от настройката по самия флойд и струните или от адапторите. Цитирай
Tomov Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 (Редактирано) А докато този звук продължава, струната вибрира ли ? С риск да изсипя поредната глупост, ако струните не вибрират е "възможно" да се създава някакъв остатъчен шум с честота равна на тази на тона на струната на 14 прагче. Но дай малко повече подробности, сила на шума, яснота на тона (ако се долавя тон)... Надявам се по-запознатите от мен да ти отговорят коректно. Поздрави, Илиян Редактирано Август 27, 2007 от Tomov Цитирай
vladislav Отговорено Август 27, 2007 Автор Отговорено Август 27, 2007 Силата на звука е малко по-слаба от нормалния тон, но проблемът идва от факта, че се получава неприятно смесване на тоновете, когато мелодията продължава по същата струна. Предполагам трябва да се манипулира нещо по флойда, но не искам да опитвам пак преди да съм изслушал поне няколко компетентни мнения, каквито надявам се ще получа тук. Благодаря предварително. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 (Редактирано) Предполагам, че се получава някакъв резонанс в пружините на задната част на китарата, които балансират флойда, защото когато и те вибрират, адаптерите хващат и техните трептения и ги изкарват през кубето. Подложи нещо под тях, но не прекалено дебело, че пречи да на нормалното им разтягане и свиване, а колкото да ги подпре, за да не вибрират свободно, това би трябвало да реши проблема. Ако не стане, свиркай да мислим за друго Редактирано Август 27, 2007 от SomeoneElse Цитирай
Recommended Posts