Crimson Публикувано Април 22, 2005 Публикувано Април 22, 2005 Тъй като ония ден гледах някви табове(са не помня какви ) видях да свирят три китари едновременно(и то в повече от 5 таба) и си викам:"Абе има ли група с три ел.китари?? Има ли смисъл от толкова по принцип??"И тъй като не се сетих за такава реших да се допитам до знаещите...... Честно казано мисля, ако свирят три ел.китари едновременно трудно ще бъде да свирят нещо смислено и две от китарите да не се застъпват?Какво ще кажете по въпроса?? Цитирай
stratocaster Отговорено Април 22, 2005 Отговорено Април 22, 2005 iron maiden brave new world и dance of death Цитирай
black_waltz Отговорено Април 22, 2005 Отговорено Април 22, 2005 трима китаристи в една група са напълно излишни при студиини записи, иначе за концерти може да се направят хубави неща - единия свири ритъм, другите двама да въртят някви сола(кат на меидън солата с единия с три тона от гамата понапред) Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Април 22, 2005 Отговорено Април 22, 2005 Не винаги са три тона, само дето... а иначе... зависи от групата и от много неща... това което правят Мейдън хич не е лошо, но е факт, че тримата китаристи не са постоянно заети... Лично на мен последните им два албума са в топ 15 на всички времена, но не заради тримата китариста Цитирай
the_gorer Отговорено Април 22, 2005 Отговорено Април 22, 2005 И в студиото не са излишни повече хора - повече идеи, по-разнообразен саунд, освен това всеки вкарва негов собствен feel и става густарийка. Глей ги Slipknot - петдесет души група и пак лайна кензат. Ами ако бяха само четирима? :think: Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Април 22, 2005 Отговорено Април 22, 2005 Естествено че има такава група......G3 на края на концерта,на джем-а,че понякога даже и 4-5 китариста МАЗИЛО Е Владо Цитирай
AXE Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 Не забравяй и че в студиото се наслагват доста китари Един китарист може да си запише и 5 канала с различни партии. А като става дума за плътност съм чувал ужасяващи неща :green: Примерно звукът на Pantera се постига с 10-12 наслагани китари, а на Rammstein - с 40!!! (това са само слухове, но все пак ) Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 Не забравяй и че в студиото се наслагват доста китари Един китарист може да си запише и 5 канала с различни партии. А като става дума за плътност съм чувал ужасяващи неща :green: Примерно звукът на Pantera се постига с 10-12 наслагани китари, а на Rammstein - с 40!!! (това са само слухове, но все пак ) 40 - хХХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХА Цитирай
solo5 Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 Никой ли не е гледал концерта на Стив Вай, Джо Сатриани и Ерик Джонсън Цитирай
TONY Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 аз предлагам 2 ма сврят - а третия тьр4и и прави шоу по сцената - после се менкат плюс това има моменти кадето наистина може и 3ма ритьм и хармони4но соло - ала мейдьн,металика сат4 или 3йно хармони4но Цитирай
Fenix Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 Абсолютно безсмислено ми се вижда на мене. Не че в моята група и две китари се справят, та хвала им на тия с три, ама се пак доста кухо ми се вижда. А иначе на Мейдън к'вото съм гледал, като изключим частите от песента с Хармония и ритъм отзад (нещо което и с ефект може да се постигне), та като изключим тези части от песента, обикновено третата китара (няма значение коя) или китариста размахва ръце или праи некво шоу.... е, се пак, друго си е като ти е скучно да се катериш по разни места от сцената, но се пак това е друга тема Цитирай
jFog Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 трудно ще бъде да свирят нещо смислено и две от китарите да не се застъпват и 3 и 4...много ясно че може това две китари да свирят едно и също се изтърка преди доставреме..поне за мен де.Още по вече че точно този елемент ( за мен поне ) няколкото китари искам да кажа е вече много важен критериий и 'екстра' за музиката която харесвам и даже се опитвам да правя Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 Може. Но пък един китарист, който си знае страхотно партията, и едно студио за $8504358043 сигурно могат да направят и чудеса Ба ли му мамата :green: то всичко може, зависи дали си заслужава обаче и на кой му е по-скъпо заплащането на час, щото ако на мене ми дадат 10 000евро например една година ше работя от един тон щи напраа симфония Цитирай
Recommended Posts