Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

първо незнам дали мястото на темата е тук. ако не модераторите да я пратят там където е или пък някъде подяволите ако не бива.

Здравейте всички, начи записах една китара еи така набързо за да можем да обсъдим звученето и , ако мога да го нарека така за момента. за момента нека да забравим всичко останало ( като например каква е китарата, кубето, ефектите , звуковата карта и тн.) надявам се всички които могат да помогнат и да изкажат мнение за това какво не е наред, какво липсва и пр. да го направят.

всъщност проблема е че още несъм записал нищо, защото незнам къде и как да пусна за да е възможно да го чуят всички, ако някой каже как, действам веднага.

Отговорено (Редактирано)

Не знам дали правилно съм те разбрал, но май това, което търсиш тука никои не може да ти помогне. Това семпълче го чух 4 пъти и не намерих нищо което да не е наред. На мен много ми допадна звука, който си докарал. Каква e китарата??? Това има зна4ение...и като я слушам - адаптерите сингъли ли sа. Другото което ми прави впечатление е че няма дълбочина някак си, дет някой хора му викат - няма си го мазния звук. На кой адаптер е записано солцето?

Редактирано от KingdomX
Отговорено

ами адаптерите не са сингли а са си двойни, на бриджа маи го записах, но някаде може и да съм сменил

Отговорено
ами адаптерите не са сингли а са си двойни, на бриджа маи го записах, но някаде може и да съм сменил

Така и предположих, но моя слух е свикнал да го чива с друго звучене(бриджа).Та кажи какво те притеснява. Така мисля най- бързо ще можем да ти помогнем. Сега нищо не се знае освен 4е си записал приятно соло. Търся игла в купа сено и не мога да я намеря...

Отговорено

ами това е проблема , че нещо не е наред , и аз немога да разбера оба4е какво , затова ми треа помощттт

Отговорено

За директно записана китара си е относително добре. Лично аз бих намалил малко честотите в областта 2-4 кХц, че ми идват леко в повече, но това е от амп симулатора.

Иначе липсва звука на истинския говорител. Това можеш да го оправиш до известна степен ако вместо амп симулатор ползваш импулс респонс на истински амп/кабинет.

Отговорено (Редактирано)

ей ся ще си кажа вече всичко - записа е направен по следния начин. имам една китара с двойни адаптери , след това ДС-1 на Босс и накрая компа - ползвал съм Cool Edit pro , после всичко останало е обработвано след записа - дилей, реверб, лек компресор и т.н.

Редактирано от vlai4o
Отговорено

Не си ли ползвал някаква симулация

защото директно в компа се получава

нещо много неприятно(личен опит).

Може би си приложил някакъв EQ?

Отговорено

напрау в компа и газ, после ако ти харесва, ако пак не - както на мен - треа се мисли за някав амп скоро време май. :)