Jump to content
Българският форум за музиканти

Контрабас в До (дроп - 32 Хц) -<- СПЕШНО ->-


Recommended Posts

Значи, с една кака ще записваме много сериозно парче, за което смятам да се "дроп"-на в До - т.е., Ми-то ми ще стане До, а дори бих свалил и Ла-то в Сол за да блъскам квинтата по-грубо в кулминацията на песента.

 

Въпросът ми е:

 

Има ли вероятност да ми се размести душичката, магарето или да стане нещо друго, за което не подозирам? Ще блъскам яко с лък, но може и да пощипя малко - още е в процес на аранжиране всичко, та казвайте, докато не е късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това, което искаш да направиш, е абсолютно излишно. Няма нищо новаторско и интересно в свалянето на строя. Виж, ако всичко бъде точно изсвирено, с интересен аранжимент - това би било по-добре от самоцелните експерименти.

 

Влад

 

П.П.

По темата - напрежението на струните общо е 4 тона. Отпускайки ги вероятно променяш това, но пък усилието на лъка, за да излезе звук става по-голямо... Абе карай!

В.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, то, аранжиментът ще е по-скоро груб и минималистичен, от колкото интересен. Е, разбира се, това също е интересно от дадена гледна точка.

 

За самоцелното - друго не ми остана, така поне ще съм доволен, а оригиналното отдавна съм се отказал да ми е цел.

 

Песента (поне от към бас) ще е главно с цели и по-дъли ноти, плюс две, три засукани фигурки, но имайки предвид темпото, което ще е около 40-50, свободно, точността също изчезва.

 

Та, минимализъм, свобода, безкомпромисност и др.

 

Свалянето на струните (днес гововорих и с други хора и реших да смъкна и Ла в Сол), няма да е заради новаторските ми търсения, а заради смущаващият резултат, ако това означава нещо.

Песента е поръчкова и така ще е най-адекватна за случая.

Все още не съм решил какви ще са останалите участници, ако ще ги има и аранжиментът и точността му ще зависят от техните разбирания, възможности и култура.

 

 

Радвам се за отговора, а за лъка - ще се справя някак си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

""Има ли вероятност да ми се размести душичката, магарето или да стане нещо друго, за което не подозирам? ""

 

 

 

Никкъв проблем нямаш е! :greenball: се ено баскитара.Аз прайх същото оня ден,само че свалях ми-то до до само.Иначе преди време бях прайл и аз кирий.Нищо му няма.Само че не сваляй прекалено много строя.Няма да се чува баса кат хората/слабо/,може тогава вече магарето да потегли наистина :greenangel:

 

 

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Хаха, Тенкю, тенкю, колега, ама темата е малко стара, иначе стана пушка, само дето още не сме го записали (оказа се, че има много време), но бих го и предложил като го :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.