Свилен Бас Публикувано Август 24, 2007 Публикувано Август 24, 2007 Значи, с една кака ще записваме много сериозно парче, за което смятам да се "дроп"-на в До - т.е., Ми-то ми ще стане До, а дори бих свалил и Ла-то в Сол за да блъскам квинтата по-грубо в кулминацията на песента. Въпросът ми е: Има ли вероятност да ми се размести душичката, магарето или да стане нещо друго, за което не подозирам? Ще блъскам яко с лък, но може и да пощипя малко - още е в процес на аранжиране всичко, та казвайте, докато не е късно. Цитирай
Vlad Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Според мен това, което искаш да направиш, е абсолютно излишно. Няма нищо новаторско и интересно в свалянето на строя. Виж, ако всичко бъде точно изсвирено, с интересен аранжимент - това би било по-добре от самоцелните експерименти. Влад П.П. По темата - напрежението на струните общо е 4 тона. Отпускайки ги вероятно променяш това, но пък усилието на лъка, за да излезе звук става по-голямо... Абе карай! В. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 24, 2007 Автор Отговорено Август 24, 2007 Ами, то, аранжиментът ще е по-скоро груб и минималистичен, от колкото интересен. Е, разбира се, това също е интересно от дадена гледна точка. За самоцелното - друго не ми остана, така поне ще съм доволен, а оригиналното отдавна съм се отказал да ми е цел. Песента (поне от към бас) ще е главно с цели и по-дъли ноти, плюс две, три засукани фигурки, но имайки предвид темпото, което ще е около 40-50, свободно, точността също изчезва. Та, минимализъм, свобода, безкомпромисност и др. Свалянето на струните (днес гововорих и с други хора и реших да смъкна и Ла в Сол), няма да е заради новаторските ми търсения, а заради смущаващият резултат, ако това означава нещо. Песента е поръчкова и така ще е най-адекватна за случая. Все още не съм решил какви ще са останалите участници, ако ще ги има и аранжиментът и точността му ще зависят от техните разбирания, възможности и култура. Радвам се за отговора, а за лъка - ще се справя някак си. Цитирай
basis4eto Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 ""Има ли вероятност да ми се размести душичката, магарето или да стане нещо друго, за което не подозирам? "" Никкъв проблем нямаш е! се ено баскитара.Аз прайх същото оня ден,само че свалях ми-то до до само.Иначе преди време бях прайл и аз кирий.Нищо му няма.Само че не сваляй прекалено много строя.Няма да се чува баса кат хората/слабо/,може тогава вече магарето да потегли наистина успех Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 24, 2007 Автор Отговорено Ноември 24, 2007 ^ Хаха, Тенкю, тенкю, колега, ама темата е малко стара, иначе стана пушка, само дето още не сме го записали (оказа се, че има много време), но бих го и предложил като го Цитирай
Recommended Posts