Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Karma


s.y.n.t.h

Recommended Posts

Как го виждате този workstation сравнявайки го с TRITON CLASSIC,LE и TR,кой бихте избрали и има ли той почва у нас?Ето малко инфо и демота:

 

http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_n...p;category_id=1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думи : убийствен клавир, имал съм шанса не един път да свиря на този модел. Лично за мен е по-добър от останалите. Да не забравяме че на базата на Карма, Корг направиха О.А.З.И.С

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за каква музика го ползваш.KORG Karma е ориентиран повече кьм денс музиката.Като данни и характеристика е много по назад от TRITON.В комбинация с друг калавир е супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не смятам че Karma е по назад от TRITON-ите(за CLASSIC,LE и TR става въпрос,защото EXTREME и STUDIO са от по-висок клас),тъй като съм свирил и имал и CLASSIC,и LE,в момента имам и Karma.Напротив,даже смятам че Karma ги и надминава.Единственото,което ми липсва в Karma е семплера,SCSI,нищо че имам и друг хардуерен семплер.Другото повече в TRITON CLASSIC е touch screen-a и ribon контролера,но не смятам че те са от голямо значение.Karma може да чете звуците и от 3-те горе поменати TRITON-и,много по-гъвкава е,по новаторска и оригинална,самата Karma технология добавя неща,които TRITON-ите не могат да направят.Както при TRITON-ите и тук може да се сложат MOSS board и expansion платките за допълнително звуци,ефектите и секвенсера са еднакви,но пак самата Karma технология,самите арпежи и глисанда които генерира,я правят според мен по-добра от CLASSIC,LE и TR на TRITON.Тази Karma технология от Korg я сложиха и в други два техни голями синта M3 и OASYS.Не смятам също и че е ориентирана повече към денс музиката,EXTREME ми се струва че е най в тази насока,става за всякаква музика,от класическа,до каквато се сетите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Бихте ли пояснили как по точно кармата чете звуците от тритона,защото наскоро и аз си взех точно такъв клавир,но нямам Ехв-рsm платки.От къде се намират и дали на тях могат да се записват семпли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.