Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Така любимото ми бустер педалче.

Досега ми с него е в далечните години когато се учех да свиря още.

Да уточня маршал гивнър и маршал драйв мастер са едно и също единствено гивнъра има 2 паралелни изхода на единия от който пише лууп.

Характерното е че се ползват светодиоди и саунда е доста по мек и рокаджииска ала ламбов (далеч от истинска ламба разбира се )

тук липсва характерния саунд на дистърите със силициеви диоди - само бръсначка - брррррррррррсзззззззззззззззззззззззз

Добър бустер за vintage tube ампове.

Оригиналния педал го върнах защото звучеше едно към едно с парк 10 вата - вътре в парка преампa е идентичен.

В по нови времена реших да направя 2 броя и тук е мястото да благодаря на Евтим че ми ецна 2 платчици.(тогава нямах условия за ецване)

Сглобих ги и двата единия с корекции - оказаха се доста гнусни тея корекции.

Другия :

dist1.jpg

Без корекции - звучи доста по pure и реално е да се ползва в ламбов амп - няма нужда да скапвам sounda с гнусните му вградени корекции - ампа си има.

Пробвахме го един ден и с Марио (killer) в неговия маршал - ако му се занимава може да даде експертна оценка ;)

Ползвам го когато ме мързи да разнасям tube хай генa.

Наскоро го сравнявах face to face с оригинален и оригиналния шумеше повечко и пукаше при превключване :whistle:)

Ми тва е за сега.

Дими

Отговорено

Много изчерпателно! Но имам 2 въпроса:

1. Защо този на снимката е различен от този, който мисля да си направя? Само 2та потенциометъра ли не си сложил?

2. Това буустер само за ламби ли е? Щото ако е така мен не ме устройва.

Отговорено

относно:

1 Оригиналния е с 5 потенциометъра - гейн бас мидл требл волюм.

На този от снимката съм сложил само гейн и волюм и съм резнал пасивните тонкорекции.

2 На втория въпрос мога трудно да отговоря - свиря само на ламби (сериозо облъчен съм ) когато ми се налага да свиря примерно на рандал G3 и ми идва да счупя китарата в него - надявам се повече да не ми се налага (джънк ампа ми си седи в колата вече за бек ъп).

Аз винаги напомпвам ампа и с диста само добавям още мазало - говоря за vintage ампове който имат само една ламба в преампа и без бустер звучат ала AC/DC.

Ако очакваш чудеса от педалчето забрави.

Звучи рокаджииски с по малко кривоч но много по качествен - най добре кажи в какво ще го ползваш ?

Отговорено

Без корекциите изхода директно с потенмциометър след диодите ли си го взел или има и някакви допълнителни елементи.На схемата точно на края иам един 1M резистор и паралено на него 470p кондензатор към земя.Слагал лиси нещо такова?Питам защото и аз мислех да го правя и четох доста отрицателни мнения за тонкоректора му.

Отговорено

Ми ще го ползвам за 15 ватово кубе(комшийска гледна точка). Повече и да имах пари не можех да си взема. :hysterical: Иначе чудеса не очаквам. Но на схемата която имам не е даден като буустер, а като дист(към заглавието пишеше MXR like) но едва ли има някаква прилика.

• 3 weeks later...
Отговорено

Aаа и на мен ми е един от любимите - третия ефект за китара който сглобих :hysterical: супер е ! Направо хващай поялника, схемата и го почвай

Отговорено

На мен ми се подмяташе за 2-3 дни един такъв дист вкъщи. Наистина - хубав е, но може да се ползва само за по-леки нещица, и както ти казаха, звучи си като Marshall, и дава чувството на маршалски драйв в ръцете. Просто не е пригоден за разни тресни, death метали и така нататък. За рок и хеви метъл тип Iron Maiden e муцка.