Jump to content
Българският форум за музиканти

играчка-плачка :-(


dedomito

Recommended Posts

Преди два дни на чаша / чаши / с бира убедих един приятел , тъй като така и така си слуша само музика в тях що да не вземе да ми подари саунд картата си , пък и той да си сложи друга . Явно съм бил доста убедителен и го навих . Така преди два дена подтичквах към нас с новата ми саунд карта Creative Live 5.1 Digital SB0220 . По пътя си мисля , ей сега като я бодна в компа се почва една свирня и съседите ми веднага ще усетят разликата и вместо да блъскат по стената ще пляскат и ще викат :" РОК , РОК , искаме рок!!!! ". Е да , ама не , ... Сложих новата карта , почна едно ровене за драйвъри ,едно рестартиране и лежане по земята до компа , накрая намерих драйвери , инстал и подкарах . Разгледах , самата карта има разни вградени екстри . Проблема : страшна латенсия , яко пуканки и нещо не сработва като хората . Сега си блъскам главата в стената , съседите останаха без РОК...тъжна история . Каде ли е проблума тука , дали в слабият ми комп - Атлон 750 мегахерца , 320 СД РАМ , дали нещо драйверите не са в час , дали модела SB0220 е някакъв по-различен и е само за определени дъна , дали с АСИО не се обичат особено , незнам.... Само знам , че нещо хич не ми върви .

Дайте някакъв съвет ако някой ползва този модел саунд карта .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ем че машината ти е под всякакви минимални изисквания за къвто и да е музикален софт,обаче съм сигурен че уиндоуския sound recorder ше ти тръгне.то за да ти е всичко наред не е само саунд карта(па за тая да не говорим) требеси процесор и рам,че и бърз хард,ама не се отчайвай аз наскоро не можах да подкарам едни хорове ,пък съм с 1 гегабайт(името е патент на един познат) и процесор на 3500,ама те.оно си сака и и не пита.та се замислям за 2 геги като начало и накрая 3 геги та да го сцепим от бой тоя софт

поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе знам , че компа не е от най-силните , все пак го крадох от един музей / на гърба на компа пише "Джон Атанасов - проект за изчислителна машина " / . Със старата ми саунд карта - Саунд бластер някакъв , мисля че е 16 всичко върви нормално , не зацикля , не забива . С АСИО съм свалил латенсията до минимум и за свирене - хом пром става , даже бих казал че доста хора са се учудвали как изобщо върви , ама ..:-) Аз си ги представям нещата така - със старата карта върви , товари се процесора при свирене в реално време , мисля че новата модерна карта би трябвало да облекчи до известна степен работата на процесора и нещата да тръгнат по-добре , поне така си мисля аз . Въпроса е че в някой форуми срещнах че 0220 била малко-по особена и била за дъна ДЕЛЛ , после прочетох и противоположни мнения .

Четох и че този модел тръгвал само с оригиналните си драйвери и не ще други . Аз свалих от нета едно ИСО с драйвери и все пак успях да я подкарам , че даже и свири , но не съм вярвал , че ще има такава латенсия и че ще преям с пуканки и кофти звуци . Та ако някой ползва този модел карта да даде съвет ако има някакви специфики при инсталацията и при настройките , да не се окаже че проблема е елементарен пък аз вместо да стържа си напъвам гънката и се питам : "ЩО така бре Миме ?????"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе с тая звукова карта неможеш да свириш без латенсия каквато и да ти е машината.

 

Е що така бре , нали е нова и Убава картата , как така старата може , а новата не ще ?????? Няма логика , ама ич

Сега продължавам с напъните , намерих оригинален диск .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И с новия диск нищо не стана , инстала мина добре , подкара , екстри колкото щеш , но латенсията и пуканките са ужасни . Сложих КХ драйвери , настройки , простотий и пак резултата е НУЛА . .......:-(:-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз това написах , че сложих КХ драйвери , но положението се омаза още толкова . По принцип с оригиналния дикс на Криейтив Лайв който сложих вчера , самата карта си тръгна - звук , входове и тн , но латенсията е голяма , или пръщи като за световно . По принцип картата си работи нормално , но като се мине звука през хост и плъгин тогава започват мъките . Сложих и КХ драйверите , но това май влоши положението и сега довечера пак ще има преинстал с оригиналния диск . Ползвам програма Tracktion v3.0 в сетингса избирам дивайсите и ги въртях как ли не , като сложа АСИО първоначално тръгва добре и след 30 секс забива и почват проблемите - пукане , латенсий и тн . Накрая ще си купя две двулитровки бира , ще си сложа старата карта и ще жуля с нея , а Криейтива ще си го бия от главата , хахаха .

Редактирано от dedomito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега и на мене ми е малко страно това което казваш,със старата да става ,а с новата не.ако е само за едното свирене не би трябвало да имаш проблем.не съм работил с Tracktion и за него няма кво да ти кажа.по принцип картите на Креатив си имат собствено асио,горещо ти препоръчвам да ползваш него,а не мултимедиа асио,asio for all и прочие. а относно латенцията ще трябва да разбереш сам каква стоиност да сложиш на принцита-проба грешка,докато откриеш максималния баланс.хем да няма пукакни,хем звукът да не се появава като пътнически влак.

за плъгините помисли,навярно не е виновна само картата та да не бачкат,а може и прозорците на Микрософт да са се поскапали,напрашили..той компа е съвкупност от доста черкуляк не е само звукова карта.

поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Тракшън си е хост програма , върви ми на компа и не отваря главоболие . Имаш ли идея от каде мога да дръпна това особено АСИОще бъда много благодарен :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами то си е част от драйверите за картата мисля.никога не ми се е налагало да го инсталирам отделно.работя с cubase от device панела мога да го избирам.също така самите хора от Стайнберг си го казват,че е най добре да ползвате асиото на картата,а не други,всичко останало е компромис.аз имах подобна карта(за dell асемблирани pc-та)и беше голям зор с драйверите.аз действах така,свалях си последните за модела карта от страницата на креатив.в последствие се сблъсквах

с това че въпросните драйвери не засичаха картата(ко да ги правиш тия от креатив- да пукнат дано,ако не се научат да ги правят тия драйвери).но нещата не оставаха така.десен бутон на мишока в/у my computer след това отивам на hardware/devise manager там картата беше обикновенно с удивителен знак за непознато мултимедиино устроиство,отивам на свойства,след това на driver и после на update driver.задавам му пътя на свалените от мен драйвери и ги инсталирам(насилствено понякога и понякога с син екран),по пътя на инсталирането давам игнор или cancel на глупостите който се опитва да направи уиндоуса.рестартирам и вече съм с работеща звукова карта.

обаче трабва да си сигурен че драйверите са за твоята карта.пак се повтарям но не е изключено уиндоуса да се е поомазал

незабравяй че е добре и да си с последния directX-позабързва щайгата.

незнам с кво още да ти размътя главата.

поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за коментара , моите са подобни главоболия . Вижда ми се тъпо обаче за един прост инстал на една проста карта човек до ходи да учи 5 години в ТУ , то тука така се получава . Преди инсталацията на драйверите от оригиналния диск на картата имах качено АСИО 4 АЛЛ на компа , сега довечера като се върна смазан от работа ще го махна и ще направя преинстал давидя дали другото АСИО няма да се появи отнякъде . Като сложих КХ драйверите с които тотално наводних компа / ще ги махна и тях / се появи някакво ново АСИО , ама а де , там пък с КХ едни сложни настройки едни безбройни копчета , че нещо освен звук 5+1 нищо друго не можах да искарам като хората .

Но както се казва в такива случай : Нека цигарите и алкохола да не поскъпват , пък другото ще го оправиме лесно / макар и с цената на висене до 01.00ч. и ръчкане /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@dedomito, хвърли едно око на това: http://forum.muzikant.org/index.php?s=&amp...ost&p=86905

 

Ако наистина ти се бори с това PC и искаш по-добри резултати май ще се наложи да прибегнеш до следните стъпки:

  1. Забрана на всички излишни устройства от биоса
  2. Пълна преинсталация на Windows с изключено ACPI - т.е. при инсталиране трябва да избереш Standard PC HAL. Ако не успееш да намериш информация из нета как се прави това, свиркай ще се опитам да потърся.
  3. Местене на SB Live-a на различни PCI слотове, докато според Device Manager-a SB Live-a не дели IRQ с никое друго устройство
  4. Инсталация на kx драйверите и подкарването им

Има надежда за твоят случай, но няма никаква гаранция за успех. Въпреки това ти пожелавам успех! :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надеждата умира последна , вярно е .

Дай само малко светлина Standard PC HAL - ??? Това някъде при инсталацията на уендолса ли е ?

Device Manager-a SB Live-a не дели IRQ - какво е IRQ ?

Може да пробвам на различен слот , имам тамън 3

От Биоса почти не се сещам какво мога да забраня - имам хард , СД , видеокарта и Креатив 5.1 / който ми разказа играта , хахаха /

Като инсталирах КХ вчера ми излезе на два пъти предупредително съобщение , че има някакви драйвери и да не качвам върху тях . Може би при самия инстал на драйверите от диска се качва и някакъв КХ , ??

 

Дали пък туй няма да помогне , гледам поне че е за същия модел

http://my.kxproject.lugosoft.com/uploads.p...mp;details=true

Редактирано от dedomito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.