Termy Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Съгласен съм с Роко. Ще прощавате, ама точно се върнах от море и сега ще ви вкарам малко офтопик. Забавалявайте се. Ажрил Лажигне - Цхоп Суей Цитирай
CrystallineDry Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Абе аз Аврилчето хич не си я тача по принцип и лигавото и отношение се предава на всяка песен, няя значение дали е на металика или нейна си Когато говоря за момиче което пее мъжки песни имам предвид да има достатъчно нисък глас 1во за да ги стигне без да ги качва с незнам-си-колко тона и 2ро да има съответния тембър. Сега че Аврил е решила да се прай на интересна... ок.. Сандра според мен няя да и се опре тая песен да я направи почти 1:1 Аз имам доста нисък глас и повечето мъжки партии са ми удобнички А за Гранулом... Надето маааааааалко прекалява със дрането. Иначе слушах HolyHell и мадамата наистина я бива Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 ами запиши нещо да те чуем...тогава пак ще се коментира Цитирай
CorvusCorax Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) Е, така и не разбрах нездравото желание на певците, когато пеят кавър, да звучат като в оригинала! Това дотолкова им изяжда главите, че не смеят дори да пипнат песен, пята от певц от другия пол. Обаче се сещам и за една песен - I Will Always Love You, станала популярна в изпълнение на Уитни Хюстън, а след това пята от куцо, кьораво и сакато, що е в пола, по различни конкурси и по други масови мероприятия, но появила се за пръв път много преди това, именно в мъжко изпълнение... Тъпото е, че сега не мога да намеря из нета мъжкия вариант, за да се сетя как се казваше изпълнителят... Все едно, няма мъжки и женски песни, има певци, които могат да пеят като себе си и певци, които не го могат... Edit: Намерих сега в ютюб нещо, което ще подкрепи думите ми... Не е въпросният оригинал, но пак е изпято от мъж: http://youtube.com/watch?v=0sCyaubbIPw Редактирано Август 30, 2007 от CorvusCorax Цитирай
CrystallineDry Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 малко офтопик ама нямаше как да не го споделя с вас :http://youtube.com/watch?v=5T8Cxrsbnko&mode=related&search= Цитирай
CrystallineDry Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) Не става въпрос да звучи като оригинала, а да звучи ... ох, не знам и аз Редактирано Август 30, 2007 от CrystallineDry Цитирай
Mandalay Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Абсолютно съм съгласен с мнението на CorvusCorax. Да изпееш песен на певец от противоположния пол е нещо само по себе си интересно само ако има собствена интерпретация. В личния си репертоар се намират "Killing me softly" на Fugees както и "I'll survive" на Gloria Estefan. Ами, не бих казал, че се получават зле. А да изпееш песен на певец от същия пол... ами, пак трябва собствена интерпретация. Имитирайки оригинала само демонстрираш липса на идея, творческа гледна точка, а за съжаление най-често и невъзможностите си. Резултатът: Смях в Залата. Но не скуката по една телевизия, ами искрен смях. Най-пресния пример, който ми е в главата и ушите и мога да дам е Емо Анчев в опит да изпее "The Final Countdown". Цитирай
CorvusCorax Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Само да ти кажа колко Nightwish, Epica и Within Temptation се намират в моя... Даже съм забелязал, че сопранови партии са ми по лесни в оригиналната тоналност (но не височина), отколкото мецосопранови... Някак по-отворено идват А да знаеш каква Xandria правя, почти се дера... Ама хайде да не се рекламирам Що се отнася до Емо Анчев... Я по - добре да си замълча... Цитирай
CrystallineDry Отговорено Август 31, 2007 Автор Отговорено Август 31, 2007 това не го разбрах CovusCorax... Цитирай
noti4ka Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 Съгласен съм с Роко.Ще прощавате, ама точно се върнах от море и сега ще ви вкарам малко офтопик. Забавалявайте се. Ажрил Лажигне - Цхоп Суей Цитирай
CorvusCorax Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 това не го разбрах CovusCorax... То не е задължително... Просто чуй изброените групи и си представи какво му е на певец-мъж в група, която прави симфоничен метъл и 90% от кавърите, които може да направи, са изпяти оригинално от жена... Цитирай
CrystallineDry Отговорено Септември 1, 2007 Автор Отговорено Септември 1, 2007 ^Ако се справя добре заслужава много похвали Цитирай
Dakata_m Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 Като сме тръгнали на System of down без да искам се нацелих на това може и да сте го гледали Сега по темата: Аз съм клавирист но все пак мога да споделя впечатления от работата ми в една група в Шумен. Свирихме преди известно време в някои заведения в града, както и във Варна в клуб Алиби, Хоризонт, Калифорния но се разпаднахме, че на всеки му излезе на някъде късмета и се разпиляхме. Репертоара ни беше разнообразен и на вокалиста ни се налагаше да пее и доста женски песни. И тук идва мнението ми, както и на други съфорумци, че всичко опира до конкретния тембър и до това дали се получават нещата. А да спомена нашия вокалист беше Станислав който в момента е един "Групата". За да внеса малко яснота намерих и едно клипче старо ЦЪК Нямам регистрация за да кача нещо в наше изпълнение ( ех спомени ). От трите години работа заедно мога да споделя само положителни отзиви за него като човек и професионалист. Не се е налагало дори да транспонираме песни. Транслацията се получаваше интересно дори и при изпълненията на Джо Кокър , Сантана и т.н. Общо взето си ги правехме без да гоним съвсем оригинала и песните придобиваха индивидуален цвят, било то с женски или мъжки партии. Просто слушаме, преценяме и казваме - звучи добре или не звучи добре Цитирай
CrystallineDry Отговорено Септември 3, 2007 Автор Отговорено Септември 3, 2007 ^ това съм го гледала мн е лудо Благодаря ти за отговора. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 Просто слушаме, преценяме и казваме - звучи добре или не звучи добре А това вече е толкова индивидуална преценка че... Ей това му е хубаво на изкуството - и никой да не те харесва, това не значи че си бездарен. И най-даровития да си, това не значи, че ще бъдеш харесан... И така, докато всички се научат, че музиката не е състезание, а разкриване на душата, което всеки прави заради себе си, а не заради другите, заради вътрешната си потребност от това Нямаше как да не внеса това лирично отклонение. Пейте и бъдете щастливи, заради това, че сте индивидуалност, лишена от опцията "невъзможност" в дейността си. Цитирай
Recommended Posts