Jump to content
Българският форум за музиканти

Вашето мнение за....


CrystallineDry

Recommended Posts

Съгласен съм с Роко.

Ще прощавате, ама точно се върнах от море и сега ще ви вкарам малко офтопик. Забавалявайте се.

Ажрил Лажигне - Цхоп Суей

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Абе аз Аврилчето хич не си я тача по принцип и лигавото и отношение се предава на всяка песен, няя значение дали е на металика или нейна си :wallbash:

 

Когато говоря за момиче което пее мъжки песни имам предвид да има достатъчно нисък глас 1во за да ги стигне без да ги качва с незнам-си-колко тона и 2ро да има съответния тембър. Сега че Аврил е решила да се прай на интересна... ок.. Сандра според мен няя да и се опре тая песен да я направи почти 1:1 :wallbash: Аз имам доста нисък глас и повечето мъжки партии са ми удобнички :wallbash:

 

А за Гранулом... Надето маааааааалко прекалява със дрането. Иначе слушах HolyHell и мадамата наистина я бива :thumbs_up::wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, така и не разбрах нездравото желание на певците, когато пеят кавър, да звучат като в оригинала! Това дотолкова им изяжда главите, че не смеят дори да пипнат песен, пята от певц от другия пол. Обаче се сещам и за една песен - I Will Always Love You, станала популярна в изпълнение на Уитни Хюстън, а след това пята от куцо, кьораво и сакато, що е в пола, по различни конкурси и по други масови мероприятия, но появила се за пръв път много преди това, именно в мъжко изпълнение... Тъпото е, че сега не мога да намеря из нета мъжкия вариант, за да се сетя как се казваше изпълнителят... Все едно, няма мъжки и женски песни, има певци, които могат да пеят като себе си и певци, които не го могат...

 

Edit: Намерих сега в ютюб нещо, което ще подкрепи думите ми... Не е въпросният оригинал, но пак е изпято от мъж: http://youtube.com/watch?v=0sCyaubbIPw

Редактирано от CorvusCorax
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става въпрос да звучи като оригинала, а да звучи ... ох, не знам и аз :recourse:

Редактирано от CrystallineDry
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с мнението на CorvusCorax. Да изпееш песен на певец от противоположния пол е нещо само по себе си интересно само ако има собствена интерпретация. В личния си репертоар се намират "Killing me softly" на Fugees както и "I'll survive" на Gloria Estefan. Ами, не бих казал, че се получават зле.

А да изпееш песен на певец от същия пол... ами, пак трябва собствена интерпретация. Имитирайки оригинала само демонстрираш липса на идея, творческа гледна точка, а за съжаление най-често и невъзможностите си. Резултатът: Смях в Залата. Но не скуката по една телевизия, ами искрен смях. Най-пресния пример, който ми е в главата и ушите и мога да дам е Емо Анчев в опит да изпее "The Final Countdown". :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да ти кажа колко Nightwish, Epica и Within Temptation се намират в моя...:surprise: Даже съм забелязал, че сопранови партии са ми по лесни в оригиналната тоналност (но не височина), отколкото мецосопранови... Някак по-отворено идват:) А да знаеш каква Xandria правя, почти се дера...:rockon: Ама хайде да не се рекламирам:) Що се отнася до Емо Анчев... Я по - добре да си замълча...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Роко.

Ще прощавате, ама точно се върнах от море и сега ще ви вкарам малко офтопик. Забавалявайте се.

Ажрил Лажигне - Цхоп Суей

:blink:

:);):hysterical::slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това не го разбрах CovusCorax... :)

 

 

То не е задължително... Просто чуй изброените групи и си представи какво му е на певец-мъж в група, която прави симфоничен метъл и 90% от кавърите, които може да направи, са изпяти оригинално от жена... :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като сме тръгнали на System of down без да искам се нацелих на това може и да сте го гледали

 

Сега по темата:

Аз съм клавирист но все пак мога да споделя впечатления от работата ми в една група в Шумен. Свирихме преди известно време в някои заведения в града, както и във Варна в клуб Алиби, Хоризонт, Калифорния но се разпаднахме, че на всеки му излезе на някъде късмета и се разпиляхме. Репертоара ни беше разнообразен и на вокалиста ни се налагаше да пее и доста женски песни. И тук идва мнението ми, както и на други съфорумци, че всичко опира до конкретния тембър и до това дали се получават нещата. А да спомена нашия вокалист беше Станислав който в момента е един "Групата". За да внеса малко яснота намерих и едно клипче старо

ЦЪК

Нямам регистрация за да кача нещо в наше изпълнение ( ех спомени :thumbs_up: ). От трите години работа заедно мога да споделя само положителни отзиви за него като човек и професионалист. Не се е налагало дори да транспонираме песни. Транслацията се получаваше интересно дори и при изпълненията на Джо Кокър , Сантана и т.н. Общо взето си ги правехме без да гоним съвсем оригинала и песните придобиваха индивидуален цвят, било то с женски или мъжки партии. Просто слушаме, преценяме и казваме - звучи добре или не звучи добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто слушаме, преценяме и казваме - звучи добре или не звучи добре :thumbs_up:

А това вече е толкова индивидуална преценка че... Ей това му е хубаво на изкуството - и никой да не те харесва, това не значи че си бездарен. И най-даровития да си, това не значи, че ще бъдеш харесан... И така, докато всички се научат, че музиката не е състезание, а разкриване на душата, което всеки прави заради себе си, а не заради другите, заради вътрешната си потребност от това:) Нямаше как да не внеса това лирично отклонение. Пейте и бъдете щастливи, заради това, че сте индивидуалност, лишена от опцията "невъзможност" в дейността си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.