Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

John Myung минава на Ernie Ball/MusicMan Single H Bongo 6. Стига му толкова свирене на талпи от yamaha

ето снимки при пробите на инсрументи в фабриката на Erni Ball/MusicMan

IMG_7568-web.jpg

IMG_7793-web.jpg

IMG_7888-web.jpg

... това за пореден път доказва, че зад сигнираните инструменти седи единствено и само маркетинг - коя фирма ще плати най-много на даден изпълнител, за да му напправи инструмент който да продава след това с неговото име. Само си представете signature Кремона на Азис ... :metalist::) :)

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Обявено ли е официално?

договора с yamaha е изтекъл и на сегашното турне вече свири с тоя бас ... дори май в wikipedia прочетох за това

Отговорено

В форума на Ърни Бол/Мюзик Мен прочетох,че вече е официално :music336: Някакъв от екипа "artist relations" обяви,че Майънг /както му викат американците/ подписал договор с Мюзик Мен и вече си има сигничър модел-Ernie Ball Music Man Bongo 6-string и сега се очаква да го пуснат за масово производство.

Отговорено

Джон е голям !!! Фен съм на Театралите поне от 10 години !!!! Обаче Music Man направо утрепаха коча с тоя дизайн !!!! Може да е в пъти по-удобен от Ямахата, ама на вид хич го няма (особено пък с тия ключове детелинки) !!! Не че вида определя качеството на един инструмент, ама все пак !!! Добре, че поне с китарите на Петручи уцелиха откъм дизайн !!!

Отговорено

Аз не знам тия хора дали са чували за спектър или уоруик ама тоя бас е един от най-грозните които съм виждал!!! предпочитам Ямаха :) или поне да беше стерлинг или оня другия :D

Отговорено (Редактирано)

Дизайнът на ММ Бонго е правен от същата компания, която е правила и дизайна на новите модели на BMW. Имали са и предложение да не се прави от дърво, но от Ърни Бол са ги отсвирили (капчица здрав разум, а? :) )

Не сте единствените, които го мислят за грозен. Заради заоблената форма и елипсовидния пикгард го наричат The Toilet Seat . . . . . . .

Редактирано от разбойник
Отговорено

мене па ме кефи дизайна - някак си е красиво странен. Много ме кефят линиите и мисловно като продължите линията на тялото отпред където се закача на колана ще видите как ще се слее с тази на главата на грифа - ей това супер ме кефи като идея и изпълнение. И аз не съм фен на ключове детелина както и когато само един ключ е от другата страна на главата ... въпрос на вкус - казла маймунката и си облизала дупето ...

Мене лично Бонгото в пъти повече ме кефи от ямахата.

Предполагам на Джон са му платили достатъчно че да почне да му харесва и дизайна и саунда и всичко останало. Не вярвам да е направил компромиси със саунда. Абе каквото и да си говорим става дума за страхотен къстъм инструмент

Поздрави

Алекс

Отговорено

И мен никак не ме кефи на външен вид. Вчера гледах ДВД-то от записите на Systematic Chaos и ми направи впечатление, че JM е с MusicMan (за баса говорим, не за нашият musicman ;) ), но си беше нормален бас с типичният пикгард на MusicMan, не такъв грозник и почуствах лека досада - как може пича да свири на концертите с Yamaha, а да прави записите с MusicMan. Сега обаче ми се изясни защо така - човека просто е сменил марката.

Колкото до това, че Yamaha-та била дърво, а виждаш ли MusicMan било истината и човека "се изтръгнал от злокобната хватка на кривите нокти на договора с Yamaha" - всичкото това вероятно е инсинуации. Възможно е Ernie Ball да са платили повече от Yamaha, а при близките им контакти с John Petrucci, никак не им е било трудно да се пласират, струва ми се ;)

Всичкото това няма особено значение. Забелязвам, че JM свири по същият начин както с Yamaha-та и ми звучи по същият начин - така че нямам никакви претенции с какво свири, само да не мине на Кремона или Пълдин, че тогава ще умра от пристъп на национална гордост :)

Отговорено

Много хора,наистина не харесват дизайна на Bongo!Действително дизайнът е разработен съвместно с дизайнерите на BMW в USA.Аз имам Bongo 5,от 4 години,и ми хареса още ,като излезе(другите модели на Musicman също са страхотни!) -въпрос на вкус.Като инструмент е изключително ергономичен , балансиран,и удобен за свирене.Електрониката и адаптерите са от ново поколение(18v preamp,с Neodomium магнити) с 24 прага,и 4 band EQ.Мисля,че изборът на John Myung да свири с Musicman,не е случаен,и не опира само до рекламни договори.Аз например не харесвам като звук Yamaha,дори и скъпите им модели.Много ми е "синтетичен".

Отговорено

Въпрос на вкус и стил музика, на мен лично ми допада звукът на тази Yamaha (както и на моята 5 струнна RBX Yamaha) и начинът по който си кореспондира с музиката на Dream Theater. Вероятно за поп музика това звучене не би паснало.

Нямам нищо против MusicMan и смятам да се сдобия с китарка от тях (John Petrucci signature-a), с удоволствие бих пробвал и бас от тях (макар, че на фаца не ме кефят), но намирам за ненужно да се плюе някоя марка, за да се превъзхвали друга.

Отговорено

Мен пък ме кефи дизайна на Бонгото :thumbs_up: Ето как е изглеждал модела на Джон в процеса на правене-без финиш повече ме кефи,ама изборът си е изцяло на господин Майънг ( [ˈmai.əŋ] ) :rolleyes:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41442_079.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41444_203.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41445_214.JPG

:surprise:

Отговорено
Заради заоблената форма и елипсовидния пикгард го наричат The Toilet Seat . . . . . . .

И аз се чудех само на мен ли ми прилича на това... Даже онова издаденото на главата става да се бодне едно руло тоалетна хартия... :)

Не, сериозно - не мога да ги разбера тия хора - или аз съм с прекалено назадничави мисли, или света полудява ;) ама тая форма нещо не мога да я приема...

Отговорено

Toilet seat...мдааааа...доста мяза

Определено ми е грозен тоя бас...макар и да не се подвизавам много като басист - определено не бих свирил на такова нещо, ако ще и да вади най-бесния звук на всички земни кълбета...

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.