Jump to content
Българският форум за музиканти

John Myung/Dream Theater с нов бас!


vhcs

Recommended Posts

John Myung минава на Ernie Ball/MusicMan Single H Bongo 6. Стига му толкова свирене на талпи от yamaha

 

ето снимки при пробите на инсрументи в фабриката на Erni Ball/MusicMan

 

IMG_7568-web.jpg

 

IMG_7793-web.jpg

 

IMG_7888-web.jpg

 

... това за пореден път доказва, че зад сигнираните инструменти седи единствено и само маркетинг - коя фирма ще плати най-много на даден изпълнител, за да му напправи инструмент който да продава след това с неговото име. Само си представете signature Кремона на Азис ... :metalist::) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Обявено ли е официално?

 

договора с yamaha е изтекъл и на сегашното турне вече свири с тоя бас ... дори май в wikipedia прочетох за това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В форума на Ърни Бол/Мюзик Мен прочетох,че вече е официално :music336: Някакъв от екипа "artist relations" обяви,че Майънг /както му викат американците/ подписал договор с Мюзик Мен и вече си има сигничър модел-Ernie Ball Music Man Bongo 6-string и сега се очаква да го пуснат за масово производство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джон е голям !!! Фен съм на Театралите поне от 10 години !!!! Обаче Music Man направо утрепаха коча с тоя дизайн !!!! Може да е в пъти по-удобен от Ямахата, ама на вид хич го няма (особено пък с тия ключове детелинки) !!! Не че вида определя качеството на един инструмент, ама все пак !!! Добре, че поне с китарите на Петручи уцелиха откъм дизайн !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам тия хора дали са чували за спектър или уоруик ама тоя бас е един от най-грозните които съм виждал!!! предпочитам Ямаха :) или поне да беше стерлинг или оня другия :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизайнът на ММ Бонго е правен от същата компания, която е правила и дизайна на новите модели на BMW. Имали са и предложение да не се прави от дърво, но от Ърни Бол са ги отсвирили (капчица здрав разум, а? :) )

Не сте единствените, които го мислят за грозен. Заради заоблената форма и елипсовидния пикгард го наричат The Toilet Seat . . . . . . .

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мене па ме кефи дизайна - някак си е красиво странен. Много ме кефят линиите и мисловно като продължите линията на тялото отпред където се закача на колана ще видите как ще се слее с тази на главата на грифа - ей това супер ме кефи като идея и изпълнение. И аз не съм фен на ключове детелина както и когато само един ключ е от другата страна на главата ... въпрос на вкус - казла маймунката и си облизала дупето ...

Мене лично Бонгото в пъти повече ме кефи от ямахата.

 

Предполагам на Джон са му платили достатъчно че да почне да му харесва и дизайна и саунда и всичко останало. Не вярвам да е направил компромиси със саунда. Абе каквото и да си говорим става дума за страхотен къстъм инструмент

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен никак не ме кефи на външен вид. Вчера гледах ДВД-то от записите на Systematic Chaos и ми направи впечатление, че JM е с MusicMan (за баса говорим, не за нашият musicman ;) ), но си беше нормален бас с типичният пикгард на MusicMan, не такъв грозник и почуствах лека досада - как може пича да свири на концертите с Yamaha, а да прави записите с MusicMan. Сега обаче ми се изясни защо така - човека просто е сменил марката.

 

Колкото до това, че Yamaha-та била дърво, а виждаш ли MusicMan било истината и човека "се изтръгнал от злокобната хватка на кривите нокти на договора с Yamaha" - всичкото това вероятно е инсинуации. Възможно е Ernie Ball да са платили повече от Yamaha, а при близките им контакти с John Petrucci, никак не им е било трудно да се пласират, струва ми се ;)

 

Всичкото това няма особено значение. Забелязвам, че JM свири по същият начин както с Yamaha-та и ми звучи по същият начин - така че нямам никакви претенции с какво свири, само да не мине на Кремона или Пълдин, че тогава ще умра от пристъп на национална гордост :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хора,наистина не харесват дизайна на Bongo!Действително дизайнът е разработен съвместно с дизайнерите на BMW в USA.Аз имам Bongo 5,от 4 години,и ми хареса още ,като излезе(другите модели на Musicman също са страхотни!) -въпрос на вкус.Като инструмент е изключително ергономичен , балансиран,и удобен за свирене.Електрониката и адаптерите са от ново поколение(18v preamp,с Neodomium магнити) с 24 прага,и 4 band EQ.Мисля,че изборът на John Myung да свири с Musicman,не е случаен,и не опира само до рекламни договори.Аз например не харесвам като звук Yamaha,дори и скъпите им модели.Много ми е "синтетичен".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на вкус и стил музика, на мен лично ми допада звукът на тази Yamaha (както и на моята 5 струнна RBX Yamaha) и начинът по който си кореспондира с музиката на Dream Theater. Вероятно за поп музика това звучене не би паснало.

 

Нямам нищо против MusicMan и смятам да се сдобия с китарка от тях (John Petrucci signature-a), с удоволствие бих пробвал и бас от тях (макар, че на фаца не ме кефят), но намирам за ненужно да се плюе някоя марка, за да се превъзхвали друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък ме кефи дизайна на Бонгото :thumbs_up: Ето как е изглеждал модела на Джон в процеса на правене-без финиш повече ме кефи,ама изборът си е изцяло на господин Майънг ( [ˈmai.əŋ] ) :rolleyes:

 

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41442_079.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41444_203.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/166/41445_214.JPG

 

:surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради заоблената форма и елипсовидния пикгард го наричат The Toilet Seat . . . . . . .

 

И аз се чудех само на мен ли ми прилича на това... Даже онова издаденото на главата става да се бодне едно руло тоалетна хартия... :)

 

Не, сериозно - не мога да ги разбера тия хора - или аз съм с прекалено назадничави мисли, или света полудява ;) ама тая форма нещо не мога да я приема...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toilet seat...мдааааа...доста мяза

 

 

Определено ми е грозен тоя бас...макар и да не се подвизавам много като басист - определено не бих свирил на такова нещо, ако ще и да вади най-бесния звук на всички земни кълбета...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.