the_gorer Публикувано Юли 27, 2007 Share Публикувано Юли 27, 2007 Мъча се тука с GuitarTracks и си мисля дали няма нещо по-добро, специално направено за китаристи. Аз лично не устих къде точно се крие улеснението за китаристите при GuitarTracks - изглежда ми като поредния мултитрак и нищо повече,но в момента тепърва го разучавам, така че може и да греша.. Искам да попитам кой какво ползва специално за запис и смесване на китара и въобще за сглобяване на песни. Трябва ми нещо като за Абсолютни Индианци, дето да върши работа с две кликвания на мишката.. Сори, за толквоа години така и не намерих на баницата мекото в света на софтуера. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roi Отговорено Юли 27, 2007 Share Отговорено Юли 27, 2007 Ами незнам нищо за тази твоя програма сигурно защото не съм китарист. За елементарни записи и миксове исползвам ACID Pro 3.0 за мен тя е най практична и лесна за работа програма с няколко кликвания режеш преместваш копираш и пр. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 27, 2007 Автор Share Отговорено Юли 27, 2007 И аз ползвам ACID - това определено и на мен ми е най-лесната за работа мултитрак програма. Но дори и при нея имам много тъмни петна, а и нямам изградена методика на записване и смесване, Винаги стигам до някакво положение, в което ми писва и почвам да крещя по хората. Ето как работя аз: Ако композицията е нещо монотонно, пускам си луупнат прав барабанен трак от песента, и записвам всички рифове, които са в песента върху него и при това по два или четири пъти всеки Получава се един много дълъг звуков файл с повтарящите се рифове в него. После от този много дълъг звуков файл почвам да си играя да режа отделните рифове и да ги дублирам в двата кканала на стереото. Невероятно голяма и досадна играчка е и не мога да ги изрежа абсолютно точно. Никога не издържам до край. Ако има по-лесен начин з амързеливи хора, споделете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roi Отговорено Юли 28, 2007 Share Отговорено Юли 28, 2007 Зада ги изрежеш абсолютно точно трябва да изключиш този бутон пирвия горе в ляво този с иконка на стрелка за по точно кълцане може да дадеш вертикално и хоризонтално увеличение и тогава можеш даги кълцаш с много голяма точност успех харе наздраже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 28, 2007 Автор Share Отговорено Юли 28, 2007 Мерси, аз ползвам ACID Pro 6.0. Принципно знам как става точното изрязване, но самият процес по изрязването ми отнема часове, което е нелепа ситуация, като се има предвид, че свиренето ми е отнело 5-10 минути. Ще пробвам да пиша рифовете всеки отделно - сигурно ще ми спести време в изрязването и подреждането, но самият процес на запис ще стане по-сложен. Макма и баница - нема меко при нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тони Николов Отговорено Юли 28, 2007 Share Отговорено Юли 28, 2007 Аз използвам Cubase LE!!! Ефектът ми е с USB изход (и към него си вървеше Cubase LE) и по този начин си включвам китарата в компютъра. Обаче тука нещо имам проблеми с барабаните и все пак "рязането", "наслагването" и т. н., си изиква човек да понаучи добре тази програма. Аз тъй, като от скоро започнах да борява с тази програма, боравя доста бавно засега, но пък забелязвам, че има доста възможности, за много неща!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 28, 2007 Автор Share Отговорено Юли 28, 2007 Аз със Кюбейс си говоря на "Вие". От година и нещо го разкарах от харда си - това е за велики мозъци с много търпение и нерви, не е за мене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тони Николов Отговорено Юли 28, 2007 Share Отговорено Юли 28, 2007 Аз със Кюбейс си говоря на "Вие".От година и нещо го разкарах от харда си - това е за велики мозъци с много търпение и нерви, не е за мене. И аз все още съм на "Вие" с нея, обаче твърдо съм решил да стана на "Ти", някой ден!!! Не мисля, че е за велики мозъци. Като следвам инструкциите, лека-полека и се получава. Е да, търпение и нерви, се изискват много. Ама то хубавите работи, стават бавно!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Юли 29, 2007 Share Отговорено Юли 29, 2007 Всъшност за 10 минути можеш да запишеш цялата песен поне два пъти,къв е смисъла да ги дъниш на един голям файл и да ги режеш и лепиш после??? А Кюбейса за ттакива работи(като запис и смесване) е доста по лесна от колкото си мислиш. искаш ли тутурка със снимки-бейсик запис и смесване в Кюбейс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тони Николов Отговорено Юли 29, 2007 Share Отговорено Юли 29, 2007 А Кюбейса за ттакива работи(като запис и смесване) е доста по лесна от колкото си мислиш.искаш ли тутурка със снимки-бейсик запис и смесване в Кюбейс Да!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roi Отговорено Юли 30, 2007 Share Отговорено Юли 30, 2007 Според мен всички тия програмки са доста прости когато знаеш какво точно искаш да направиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 30, 2007 Автор Share Отговорено Юли 30, 2007 Аз знам какво искам да направя - да си изсвиря нещата и програмата да ги подреди, смеси и мастерира сама. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abstract iv Отговорено Юли 30, 2007 Share Отговорено Юли 30, 2007 (Редактирано) Аз знам какво искам да направя - да си изсвиря нещата и програмата да ги подреди, смеси и мастерира сама. И после сигурно и да ти продаде сама продукцията, че и да ти прати направо парите у вас по пощата та да не ходиш ти да се разправяш да си ги взимаш ! Извинявай за задявката, знам че това не го пишеш на сериозно, но все пак ако искаш по сериозни резултати в нещо то трябва и ти малко по сериозно да натискаш нали тъй, няма програма която сама да прави каквото и да било, да не говорим че е напълно логично една програма да е колкото по-професионална толкова и по-сложна за боравене, а и никоя програма даже и най-несериозните не е лесна когато за първи път я стартираш ! Пиша ги тези неща защото има още стотици като тебе които искат по най-лесния начин (а пък и съвсем на сериозно!) да постигнат най-оптималните резултати, а това само по-себе си е нещо невъзможно поне според мене ! Я седни да видиш как се работи пък с Лоджик Про !!! И между впрочем специално Cubase SX3 се научава за точно една седмица пък и за по малко, има една серийка DVD-та за нея в 3 левъла ( http://askvideo.com/ ), където съвсем нагледно ти се показва всичко и се обяснява на прост (но английски!!!) език ! Ако искаш потърси си я ще видиш колко много ще ти помогне ако си я намериш, човек след като я усвои направо придобива експертно ниво ! Over&out! P.S. : Ето един скрийн още от времето на SX1 който садържа на едно всички клавишни комбинации, на мен работата ми се улесни и ускори с много пъти след като ги научих (да ги използвам интензивно не просто наизуст!), дори и не всичките...! Валидни са за всички версии на Кюбеис ! Cubase SX Hot Key Reference Редактирано Юли 30, 2007 от abstract iv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Free Отговорено Юли 30, 2007 Share Отговорено Юли 30, 2007 (Редактирано) ^тия туториали наистина са трепач, намерете си ги, има ги по познатите ни тракери а и тоя лист с шорткътс е супер! много благодарим също така, не мисля, че програмата е чак толкова сложна, особено като научиш туй онуй, става мн. благо Редактирано Юли 30, 2007 от Stone Free Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roevers Отговорено Юли 30, 2007 Share Отговорено Юли 30, 2007 (Редактирано) принципно на много секуенсърни програми става така : поставяш простия барабанен лууп, но не 10 минути, а колкото са ти дълги фразите, и луупваш генерално дотам, така че от края парчето да започва пак отначало. Записваш на аудио трак, който е mute, за да не чуваш наслагванията с всеки нов запис. Всеки път, когато песента започне от началото, ще имаш отделно парче аудиофайл и си спестяваш кълцането, поне грубото. Както се казва в рекламите на кебапчета - готово за скарата. Редактирано Юли 30, 2007 от Roevers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts