Glacierise Публикувано Април 14, 2005 Публикувано Април 14, 2005 Абе - използвате ли дневник за упражненията? Аз от няколко дни го правя, и до много интересни резултати стигам. По-точно - като си набелязвам проблемите, после работя точно по тях и много ефективно си ги отстранявам. Някой друг прави ли го тва - от колко време и с какъв ефект? Цитирай
trendkiller Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 Аз без дневник и метроном не сядам да репетирам никога. В смисъл ,то и не е възможно да помниш всичко - упражнения за пикинг ,легато ,таппинг ,суийпове ,теория ,фрази и др. Дневникът е задължителен ,примерно пишеш кое упражнение си свирил ,колко време и в какво темпо .Следващия път като се върнеш към него ,пресвирваш го няколко минути в старото темпо и вдигаш с 5-8 bpm ,различно в зависимост от упражнението... Цитирай
Glacierise Отговорено Април 14, 2005 Автор Отговорено Април 14, 2005 Да - аз освен тва си пиша и определени проблеми, и какво триаа да се прави, и какъв прогрес в кои дни съм постигал. Цитирай
trendkiller Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 Друго супер полезно нещо е ,да свириш пред огледалото .По този начин свикваш да не си зяпаш в пръстите постоянно и най-вече ,много помага за alternate picking (за дясната ръка по-точно)... Цитирай
Glacierise Отговорено Април 14, 2005 Автор Отговорено Април 14, 2005 Да бе, знам го тва за огледалото, ама нещо все не си намирам подходящо. Ше потърся. Цитирай
Bassko Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 Не ми е ясно? Записваш си проблемите които имаш и след тва поглеждаш в дневника и ги работиш така ли?! Щото ако е така не виждам смисъл! То аз нямам чак толкова проблеми на тоя етап че да ги забравям. Към 7-8 са! а може би не си забеляавам проблемите!...хмммм :think: Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 ми и аз имам доста проблеми!но един от тях е - незнам разликата между Alternate i Alternative Picking style някои може ли да ми обясни? Цитирай
chacho Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 малиии, кви ученички имало тука що ли и аз навремето не бях толко прилежен, ся можеше да съм известен иначе alternate е само нагоре/надолу, докато alternative е комбинация м/у alternate и sweep picking, демек примерно като слизаш на долна струна може да продължиш с удар надолу вместо нагоре, и репсективно като се качваш, може да качиш с удар нагоре вместо надолу, и всякакви комбинации от тоя род. имаше го някъде подробно обяснено, потърси Цитирай
Glacierise Отговорено Април 14, 2005 Автор Отговорено Април 14, 2005 Ми, идеята е, че си набелязваш какво да свириш, и проследяваш прогреса по решаването на проблемите. Вервай ми, не са малко Особено ако не си щур виртуоз Довечера ше кача моя дневник, да видиш пример. Цитирай
chacho Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 (Редактирано) да бе, предполагам че има полза, тва горното беше на майтап иначе на мене вече ми мина мерака за упрежнения, колкото съм научил, толкова, и без тва нямам намерение да ставам дзвéзда. ся си дрънкам ексклузивно за кеф и за да дръзна комшиите Редактирано Април 14, 2005 от chacho Цитирай
black_waltz Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 ами аз не си водя дневник в истинския смисъл на думата, но при упражненията гледам кво ми куца и работя над него с метрономчето и така го изчиствам ама винаги има какво още да се управя Цитирай
Fenix Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 :wow: :wow: :wow: Хмм. Ицо, я верно покажи твоя. Интересно ми е да видя как точно би изглеждало това. Щото наистина Васко ми се струва прав. Те главните проблеми не са за забравяне (дет' се вика - секи път като си хвана китарата и изплуват .) Иначе дребните проблеми ми е интересно как биха били описани. ""Като свиря полета на бръмбара на моето си темпо - 290, и не го свиря в 16тинки а в 32ринки, и на 78ия такт, там на триолките, дето аз го правя с дабъл хенд (за разнообразие, че на Петручи варианта ми е уеко скучен), та там без да искам, със върха на кутрето закачам втора струна и става дисонанс със онова Си, дето е две 32ринки по-рано - да се оправи това иначе да не гледам телевизия!" Цитирай
Steve_Vai Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 ""Като свиря полета на бръмбара на моето си темпо - 290, и не го свиря в 16тинки а в 32ринки, и на 78ия такт, там на триолките, дето аз го правя с дабъл хенд (за разнообразие, че на Петручи варианта ми е уеко скучен), та там без да искам, със върха на кутрето закачам втора струна и става дисонанс със онова Си, дето е две 32ринки по-рано - да се оправи това иначе да не гледам телевизия!" И аз така! Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 ""Като свиря полета на бръмбара на моето си темпо - 290, и не го свиря в 16тинки а в 32ринки, и на 78ия такт, там на триолките, дето аз го правя с дабъл хенд (за разнообразие, че на Петручи варианта ми е уеко скучен), та там без да искам, със върха на кутрето закачам втора струна и става дисонанс със онова Си, дето е две 32ринки по-рано - да се оправи това иначе да не гледам телевизия!" И аз така! Хахахахаххаахаххахахаха Аз пък вместо да имам дневник свиря... как да е Зле съм и зле ще си остана Цитирай
trendkiller Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 Ауе ,май не сте разбрали нещо...Дневникът е по-скоро да си водиш бележки кое упражнение на кво темпо си го свирил и по колко време - поне за мен е задължителен ,след като имам цяла папка с упражнения и не мога да помня примерно "rusty cooley extreme pentatonics 313313 phrases : 4th position" точно на колко bpm съм го свирил преди няколко дни ... абе по принцип мога ,ама не за всички упражнения. А това за alternative picking е доста интересно ,аз по-скоро съм чувал да го наричат economy picking и е техника ,използвана ПРЕДИМНО от по-стари китаристи ... бе alternate picking му е майката !!! за пикинга Цитирай
Recommended Posts