Jump to content
Българският форум за музиканти

Practice Log


Glacierise

Recommended Posts

Абе - използвате ли дневник за упражненията? Аз от няколко дни го правя, и до много интересни резултати стигам. По-точно - като си набелязвам проблемите, после работя точно по тях и много ефективно си ги отстранявам.

 

Някой друг прави ли го тва - от колко време и с какъв ефект?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз без дневник и метроном не сядам да репетирам никога. В смисъл ,то и не е възможно да помниш всичко - упражнения за пикинг ,легато ,таппинг ,суийпове ,теория ,фрази и др. Дневникът е задължителен ,примерно пишеш кое упражнение си свирил ,колко време и в какво темпо .Следващия път като се върнеш към него ,пресвирваш го няколко минути в старото темпо и вдигаш с 5-8 bpm ,различно в зависимост от упражнението... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да - аз освен тва си пиша и определени проблеми, и какво триаа да се прави, и какъв прогрес в кои дни съм постигал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друго супер полезно нещо е ,да свириш пред огледалото .По този начин свикваш да не си зяпаш в пръстите постоянно и най-вече ,много помага за alternate picking (за дясната ръка по-точно)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е ясно?

Записваш си проблемите които имаш и след тва поглеждаш в дневника и ги работиш така ли?!

Щото ако е така не виждам смисъл!

То аз нямам чак толкова проблеми на тоя етап че да ги забравям.

Към 7-8 са!

 

а може би не си забеляавам проблемите!...хмммм :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми и аз имам доста проблеми!но един от тях е - незнам разликата между Alternate i Alternative Picking style някои може ли да ми обясни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малиии, кви ученички имало тука ;) що ли и аз навремето не бях толко прилежен, ся можеше да съм известен ;) иначе alternate е само нагоре/надолу, докато alternative е комбинация м/у alternate и sweep picking, демек примерно като слизаш на долна струна може да продължиш с удар надолу вместо нагоре, и репсективно като се качваш, може да качиш с удар нагоре вместо надолу, и всякакви комбинации от тоя род. имаше го някъде подробно обяснено, потърси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми, идеята е, че си набелязваш какво да свириш, и проследяваш прогреса по решаването на проблемите. Вервай ми, не са малко ;) Особено ако не си щур виртуоз ;)

 

Довечера ше кача моя дневник, да видиш пример.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе, предполагам че има полза, тва горното беше на майтап ;) иначе на мене вече ми мина мерака за упрежнения, колкото съм научил, толкова, и без тва нямам намерение да ставам дзвéзда. ся си дрънкам ексклузивно за кеф и за да дръзна комшиите ;)

Редактирано от chacho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз не си водя дневник в истинския смисъл на думата, но при упражненията гледам кво ми куца и работя над него с метрономчето и така го изчиствам ама винаги има какво още да се управя ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:wow: :wow: :wow: Хмм. Ицо, я верно покажи твоя. Интересно ми е да видя как точно би изглеждало това. Щото наистина Васко ми се струва прав. Те главните проблеми не са за забравяне (дет' се вика - секи път като си хвана китарата и изплуват ;) .)

Иначе дребните проблеми ми е интересно как биха били описани. ""Като свиря полета на бръмбара на моето си темпо - 290, и не го свиря в 16тинки а в 32ринки, и на 78ия такт, там на триолките, дето аз го правя с дабъл хенд (за разнообразие, че на Петручи варианта ми е уеко скучен), та там без да искам, със върха на кутрето закачам втора струна и става дисонанс със онова Си, дето е две 32ринки по-рано - да се оправи това иначе да не гледам телевизия!"

lol.giflol.giflol.giflol.giflol.giflol.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

""Като свиря полета на бръмбара на моето си темпо - 290, и не го свиря в 16тинки а в 32ринки, и на 78ия такт, там на триолките, дето аз го правя с дабъл хенд (за разнообразие, че на Петручи варианта ми е уеко скучен), та там без да искам, със върха на кутрето закачам втора струна и става дисонанс със онова Си, дето е две 32ринки по-рано - да се оправи това иначе да не гледам телевизия!"

И аз така! ;)

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

""Като свиря полета на бръмбара на моето си темпо - 290, и не го свиря в 16тинки а в 32ринки, и на 78ия такт, там на триолките, дето аз го правя с дабъл хенд (за разнообразие, че на Петручи варианта ми е уеко скучен), та там без да искам, със  върха на кутрето закачам втора струна и става дисонанс със онова Си, дето е две 32ринки по-рано - да се оправи това иначе да не гледам телевизия!"

И аз така! ;)

;)

Хахахахаххаахаххахахаха ;)

 

Аз пък вместо да имам дневник свиря... как да е ;)

 

Зле съм и зле ще си остана ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауе ,май не сте разбрали нещо...Дневникът е по-скоро да си водиш бележки кое упражнение на кво темпо си го свирил и по колко време - поне за мен е задължителен ,след като имам цяла папка с упражнения и не мога да помня примерно "rusty cooley extreme pentatonics 313313 phrases : 4th position" точно на колко bpm съм го свирил преди няколко дни ... абе по принцип мога ,ама не за всички упражнения. :ph34r:

 

А това за alternative picking е доста интересно ,аз по-скоро съм чувал да го наричат economy picking и е техника ,използвана ПРЕДИМНО от по-стари китаристи ... бе alternate picking му е майката !!! за пикинга :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.