Vlado_Abroad Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Владо,не мога да прослушам това,което е записано на сайта.Имаш ли представа защо? Гео,историята със Садовски обещавам да я разкажа,но може би утре че сега трябва да бягам.Иначе аз всичко мога да си слушам от сайта.Ако си в БГ пробвай да ги сейвнеш файловете първо,ако ли не винаги мога да ти пратя нещо ако те интересува. Владо Цитирай
разбойник Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 И аз бих я чул с интерес, Владо, така че - давай, когато имаш време. Да се върнем към темата www.dammannbasses.com Основната идея е, че грифът стои почти вертикално, когато сложиш баса на колан. Не знам дали е по-удобно, но е "инт'ресно" Цитирай
Geo Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 И аз бих я чул с интерес, Владо, така че - давай, когато имаш време. Да се върнем към темата www.dammannbasses.com Основната идея е, че грифът стои почти вертикално, когато сложиш баса на колан. Не знам дали е по-удобно, но е "инт'ресно" Този бас ми се струва доста "изчанчен" Цитирай
MDFk Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 (Редактирано) И аз бих я чул с интерес, Владо, така че - давай, когато имаш време. Да се върнем към темата www.dammannbasses.com Основната идея е, че грифът стои почти вертикално, когато сложиш баса на колан. Не знам дали е по-удобно, но е "инт'ресно" Стик-о-бас? Нали и на Стика почти така се свири? Идеен е. Много. Само да нямаше толкова "класическа" форма.. Редактирано Май 26, 2005 от MDFk Цитирай
pacman Отговорено Май 27, 2005 Автор Отговорено Май 27, 2005 Не знам дали е по-удобно, но е "инт'ресно" Бтв. тъкмо бях попаднал и аз преди няколко дни на фъпросния сайт.. той прави само телата фактически, взима готови thru-грифове от карвин то така и баба... нали знайти. И не е единствения за съжаление. Гледах сайта на някакъв 'кустом буилдер', който всъщност взима частите от Warmoth, сглобява ги, слага си едни $500 отгоре и-айде - който се 'фане Цитирай
разбойник Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Има много такива. Имаше един, който бил работил за Стюарт Спектър, за Садовски и т.н. ама и неговите басове са правени от Warmoth. Цитирай
pacman Отговорено Май 27, 2005 Автор Отговорено Май 27, 2005 Off/ Интересно ми е дали някой се е опитвал да пробутва китари-менте, по ebay примерно. Взимаш някакъв скуайър, изтриваш му името на главата, поодраскваш малко тук-таме, поскачваш върху нея, поизгаряш я на места - и хоп- 'vintage '57 Telecaster, owned by Pete Townshend (примерно), $100 000 min. bid' гениална идея, хъх?! Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Off/ Интересно ми е дали някой се е опитвал да пробутва китари-менте, по ebay примерно. Взимаш някакъв скуайър, изтриваш му името на главата, поодраскваш малко тук-таме, поскачваш върху нея, поизгаряш я на места - и хоп- 'vintage '57 Telecaster, owned by Pete Townshend (примерно), $100 000 min. bid' гениална идея, хъх?! Офтопик/Хората,които са на пазара за тези неща знаят за какво да гледат-сертификати за автентичност,серийни номера,специфични особености на китари произведени в същата година.Те не пасът трева Владо Цитирай
pacman Отговорено Май 27, 2005 Автор Отговорено Май 27, 2005 Да, подозирах че не пасат Затова казвам дали някой се е опитвал, а не дали някой е успявал Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 (Редактирано) Значи историята за Роджър Садовски в кратце.Миналата година се състоя Първият Свтовен Китарен Конгрес.Това събитие се проведе в Балтимор,тука в Щатите,на площта на един от местните университети.Конгресът продължи около десетина дни и имаше лекции ,концерти,семинари,мастър класове,изложения относно всичко свързано с китарата.Всеки стил на музика беше засегнат-джаз,метъл,класическа,етническа и т.н.Имаше концерти и семинари на мало и голямо,известни и не чак толкоз известни.Та както и да е аз бях там няколко дни.На първия ден отидох да видя изложените инструменти от знайни и незнайни лютиери и прозводители на китари и всичко що е свързано с китарите.Въвя си аз,поспирам като видя нещо интересно,попробвам,посвирвам малко и така във един малък ъгъл гледам пише Sadowsky Guitars N.Y.C.Значи аз знаех ,че Садовски прави трепа басове и китари,но никога не бях пробвал негова китара.А пък и тъкмо по това време Джим Хол(небезизвестен джаз китарист)беше се събрал със садовски и бяха въвели сигнатурния му модел.Аз естествено бях много любопитен да пробвам Джим Хол модела(арчтоп джаз китара между другото).Спирам аз пред ъгъла на Садовски и гледам един нормално изгледащ човек на средна възраст си седнал там и чете някакъв вестник.Аз се загледах в Джим Хол китарата и другите които бяха изложени а те определено хващаха окото.Та човека ме видя че зяпам и ме попита дали искам да пробвам някоя китара и аз отначало нали съм малко срамежлив и му казвам че само гледам.Но той ме покани да пробвам каквото искам и за колкото време искам и се предтави,вика "ами аз съм Роджър Садовски",каза че той ги прави китарите и ми даде визитката си.От там нататък ние се заговорихме,аз спрях да посвиря малко на китарите му(пробвах около три от тях и всичките бяха жестоки).Няъде около час прекарах с него и докато свирех той ми разправяше за къстъм шоп-а му,как се правят китарите,опцийте по тях и т.н.Говорихме и за музика,кой какво слуша и той ми разправи няколко страхотни историй за Джако и Майк Стърн.Беше много яко,стршен пич се оказа човека,направо не ми се тръгваше ,но трябваше да бягам за семинар със Скофийлд. Владо Редактирано Май 27, 2005 от Vlado_Abroad Цитирай
Geo Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Супер е,че си в Щатите и имаш възможност да пиеш от извора.Радвам се за теб и ми е мъчно за всички,които сме още в тресавището. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Супер е,че си в Щатите и имаш възможност да пиеш от извора.Радвам се за теб и ми е мъчно за всички,които сме още в тресавището. Гео,за да не става много офтопик(винаго можеш да ми пишеш на ЛС,ще се радвам да бъда полезен) само ще кажа,че наистина искам да има как всеки да може да идва в Щатите свободно.От друга страна човек печели нещо,но губи друго,повярвай ми идеални ситуаций няма. Владо Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Абе, Владо, ти си ценност за тоя форум! Разменям те само срещу Пол Макартни + Бисер Рачев. Поздрави! :hello: Цитирай
разбойник Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 но трябваше да бягам за семинар със Скофийлд. Ти усещаш ли какъв автогол си вкара? Сега ще трябва пак да разказваш Мерси за историята! Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Абе, Владо, ти си ценност за тоя форум! Разменям те само срещу Пол Макартни + Бисер Рачев.Поздрави! :hello: Еее,мерси същият.Ние с теб да не сме се засичали в БГ?Видях че познаваш един от най-добрите ми авери и най-голямия виновник затова,че свиря на китара-Мойкин-та тъй че може да сме се виждали.А и мжду другото,Макартни го ям на закуска,но Рачев съм достоен само обувките да му лъскам Владо Цитирай
Recommended Posts