Stoyko Lisichkov Публикувано Юли 14, 2007 Share Публикувано Юли 14, 2007 (Редактирано) От известно време насам се каня да поразпитам за този нов модел на Yamaha - mm6. Води се, че е ентри левъл, което се потвърждава и от цената му, но пък някой от банките са на Мотиф, което звучи доста добре. Гледах и видеото на неговата презентация в youtube- това, което чух ми хареса. Та въпросите са ми дали си струва да се купи тази машинка и дали някой е свирил на нея Редактирано Юли 14, 2007 от Stoyko Lisichkov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Юли 15, 2007 Share Отговорено Юли 15, 2007 Здрасти, бе, Стойко! Като за парите си е ОК. Няма да намериш такъв клавир на таква цена. Има повече уейвром и от средния клас на КОРГ. Сега има някои неща, които са наистина ентри като например полифонията, ама той е направен така, че тя да ти стига - тъй като май на него не можеш да ползваш 4 елемента в един инструмент - май са само 2??? Ейтова не го знам със сигурност - проучи го. Ама наистина като за парите си струва. И все пак да те посъветвам - ако ще взимаш, по-добре си вземи Yamaha MO6 или Roland JUNO-G. Втория можеш да купиш в България за 2000 лева, а първия струва 2000 лева в Германия. Тук ще ти излезе към 2500 ако го купуваш от тук. Най-добре си го набави от там и забрави за проблемите!!! Или пък Роланда - 128 гласа полифония, аудио запис в него, място за карти и много добри звуци. И в 2-та смесваш 4 елемента. Айде, успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 15, 2007 Автор Share Отговорено Юли 15, 2007 Иво, Това, че мо-то е по-добро, ама все пак цената му е 2000 лв, а тая свирка идва около 1100 - 900 лв разлика, която хич не е малка за човек, на който не му се дават много пари... наистина за тия пари няма друго какво да се вземе. В крайна сметка на Ямаха детските свирки с 88 клавиша струваха към 1300 лв. А като гледам е имало и предишна тема като тази и там нещо не сте я одобрили много малко е брадясала откъм заден панел.. ама тва е живота.. зема да си я зема.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Юли 20, 2007 Share Отговорено Юли 20, 2007 Зле. Имаше тема вече. Според мен поде де е недосмислен... По-добре джуно или нещо такова... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rudess_90 Отговорено Юли 24, 2007 Share Отговорено Юли 24, 2007 На гледайте! Мен ме радва машинкатъ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 25, 2007 Автор Share Отговорено Юли 25, 2007 абе.. аз това съм го гледал още като я пуснаха.. ама питам някой дали се е докосвал до такова нещо, щото едно е да гледаш, друго е да свириш.. + това онзи маниак е доста добър и ми се струва, че дори с някво скапано пср-че ще ти направи демо клип за чудо и за приказ.. то ти стига само да му видиш контрола върху бендера и модулейшъна за да ти стане ясно защо именно той е човекът, който са избрали за рекламата на доста от моделите на Yamaha. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Декември 30, 2007 Share Отговорено Декември 30, 2007 Вярно, темата може би за някои вече не е актуална, но аз пиша тук, за да не отварям нова. Купих си Ямаха ММ6. Трябва да ви кажа, че съм приятно изненадан! ПЪрво човек като види цената и не трябва да има претенции за особено качество. И аз нямах, но това което чух, когато свирих на нея за пръв път ме зарадва много! Някои бленди ги имам в големия ми МОТИФ - XS-а. Други са от стария Мотиф. Общо взето събрали са по-добрите и по-важни бленди в тази малка "Свирчица". Много бях зарадван от невероятната и лекота - 5 килограма. Не можех да си представя, че клавир с немалко функции и невероятни звуци може да тежи само толкова. Пак казвам - звуците са убийствени!!! Клавира е достатъчно мощен! Сега ще кажа минусите, които са прекалено малко за цената на ММ6-цата. Първия минус за мен е в това, че няма реален контрол върху ефктите. Модулатора винаги е модулатор, а не мултифукционален контролер. Това за мен има значение само при органите (скоростта на леслито, която съотвено не може да се коригира - или е бързо или е бавно). Всъщност органите, може би, за най-слабото в клавира (но все пак са мотифски, макар и да не от последния). На второ място поставям това, че няма възможност за монофонични бленди (за някои това може да е огромен минус, макар че се преживява...), но тъй като аз почти не ползвам такива неща, това не ме засяга особено. На трето място - клавишите - съвсем не са като МОТИФите (ПСРски са), но като се отчете цената и килограмите - и това се преживява - не е чак толкова лошо. И на последно място аз слагам полифонията. 32 гласа са достатъчни, като се има предвид целта, с която е направен клавирът. А той е направен да ти лесен за разнасяне и да свириш пред приятели или по халтурки... Всъщност той преспокойно може да се използва и в студио - нали звуците му са готини. Ама наистина са яки - със същата дълбочина и ефекти, просто съм поразен как може да струва толкова малко. Сега плюсовете. На първо място - цената - за тези пари, пак казвам, получаваме много повече. За килограмите знаем, ще прибавя, че е направен много удобно - на много лесно и удобно място са поставени куплунзите. Звуците, както казах, са убиец!!! Има много удобна дръм-машина. Реално има към 60 стила с по 4 вариации - звучат убийствено, наистина! Има ги в 3 варианта - с пълен аранжор, само с бас и само барабани. Удобно се работи с менюто - изкарани са отделни копчета за октавите и за транспонирането. Можеш да добавяш сплит както и когато си поискаш - супер удобно е. Същото е и с леър функцията. За всички основни и необходими операции има изведени отделни бутони на панела. Има секвенсър - 8 пистов - напълно достатъчно в повечето случаи (а и като се има предвид полифонията). Добре плейва мидита. Можеш да си правиш юзер сонгс - и стават много яки, ако знаеш как да ги направиш. Има достатъчно много арпежи. Има 4 контрола - кът офф, и т.н. Има Мега Войсис - и то 1:1 с тези на МОТИФ. Можеш да си направиш перформаси веднага - без да взлизаш по менюта. Има и още много плюсове. С една дума - няма да се минете. Аз си го взех, за да го ползвам като втори клавир, като портативен клавир и като миди клавиатура - то ест ползвам го винаги. А за цената - само звуците му струват толкова, а ако включим и лекотата му и другите функции, този клавир спокойно можеше да се вдигне до към 1700-1800 лева!!! Ако нямате много пари и искате качество - това е! Ако ви трябва портативен синтезатор - пак! Ползва се напълно пълноценно и като миди клавиатура. Ползвайте го и като модул ако искате! Възхитен съм, наистина! Аз съм истински фен на Ямаха, ама с право! До вчера можеше да го чуете в магазина на ЯМАХА в Дружба, ама вече не - просто аз купих последният и не е ясно кога ще пристигне друг. Търсете дема в youtube.com и всякакви такива и други сайтове!!! Това беше от мен засега! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nofearinc Отговорено Декември 30, 2007 Share Отговорено Декември 30, 2007 Мамка му, не знаех, че го има в Дружба, инак щях да ти го отмъкна още на 27-ми... Можеш ли да запишеш 1-2 пиана и стринговете, тъй като съм любопитен за звученето? Също така ако има цигулка... и някой орган? Предварително благодаря за отделеното време Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Декември 30, 2007 Share Отговорено Декември 30, 2007 Лошото е, че нямам кабел, а и входа на тъпата ми вградена карта на лаптопа (още не съм си купил по-хубава), е изключително некачествен и вкарва адски много шум. Обаче търси дема - абе не те лъжа - мотифски са - няма да сбъркаш!!! Аз като си купих XS-a, още не го внасяха тук - тъкмо се беше появил в Германия и аз го купих само от видео демата, обаче, разбира се, не съжалих. На ММ6 звуците са много яки, само от органите не очаквай да звучат като В3. Е - те някои звучат, но нямаш никаква възможност за корекция в реално време - ама за толкова пари пак е много! Иначе всички видове пиана са убийствени! Цигулките също. Има МЕГА китари - 1:1 със тези на моя МОТИФ - просто все едно ползваш виртуалния китарист! И така... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sandman Отговорено Декември 30, 2007 Share Отговорено Декември 30, 2007 Аз имам много въпроси към тази свирка, понеже смятам да я поръчвам. Бих се радвал ако ми отговориш. Колко пари я взе и какво включва (само свирката или и адаптер, флашка, Кюбейс)? Само интро, 2 вариации и аутро ли има към акомпанимента? Има ли ориенталски стил? Клавиатурата си е динамична нали? Има ли си вградено стъпало(би трябвало, при положение, че има изход за слушалки) или трябва да ползвам активни колони да го озвучавам? Каква е разликата между клавишите на ПСР и на Мотиф? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Декември 30, 2007 Share Отговорено Декември 30, 2007 (Редактирано) В Динакорд струва 1270 лева. Това не е хитър-петър! Няма интродукции и краища. Писах вече, че има по 4 вариации. Не става да свириш чалга, ако случайно това те интересува. Ако е за това по-добре някой хитър-петър от стандартните. Има Кюбейс ЛЕ 1.0 към него и адаптер. Това е всичко от оригиналния комплект. Клавиатурата му е като на ПСР, не като на МОТИФ. Разликата е, че втората е доста по-добра на пипане. Мисля че изписах максимлно много за този клавир - остава да го пробвате и да прецените. А плюс това в официалната станица на мотиф има всичко за този и за другите, истинските Мотиф-и. Редактирано Декември 30, 2007 от rusnaka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GarF Отговорено Декември 30, 2007 Share Отговорено Декември 30, 2007 Незнам дали може да ти послужи мнението ми нооо изключително много се колебах между тая прословута Yamaha MM6 i KorgX50. Супер много информация изчетох/изгледах и честно казано накрая се спрях на Корга и съм изключително доволен. Има същите предимства описани по - горе а и клавиатурата му не е ПСР. Ако ти се дават 200-300 лв отгоре, горещо ти го препоръчвам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sandman Отговорено Януари 8, 2008 Share Отговорено Януари 8, 2008 (Редактирано) Аз отново имам питане за клавира - като типичен представител на клас Workstation, акомпанимента реагира ли на акорди, както при Arranger-ите? Той само бас и барабани ли е? И последно: Колко и какви са стиловете на акомпанимента? Защото на едно място прочетох, че става само за модерна и то само за авторска музика. Наистина не намерих информация, която да отговаря на тези въпроси, а за мен са важни, защото като я поръчам да ми я докарат и трябва да се бръкна веднага 1300лв., и ако има неща, които ми трябват, а липсват...се получава кофти. Стана ми ясно, че повече работа ще ми върши Arranger (Хитър-Петър), но 1-во хубавите струват повече пари(най-евтиния на Yamaha e PSR S500 и струва 1500лв.) и 2-ро офертата за тази ММ6 е много примамлива с тея Mega Voices и Motif Engine. Най-кофтито е че живеем в България и тук дори и фирмените магазини са ни като бакалийки. Точно на 200м. от нас е магазина на ямаха - на 3 етажа, лъскав, спретнат. Еми хубаво, ама има точно 5 клавира - DGX 220, PSR E212, E313, E403 и А300, т.е. най-евтините. Всичко останало ако искаш да ти го доставят, трябва да го платиш предварително! И съответно нямам никакъв избор и база за сравнение, а 1300лв. за мен не са малко пари. Та, въпреки, че доста се отклоних от темата, за това питам тук. Редактирано Януари 8, 2008 от Sandman Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zdravko87 Отговорено Януари 9, 2008 Share Отговорено Януари 9, 2008 Виж, има и малко по-скъпи аранжори - доколкото знам, на КОРГ РА50 много му е паднала цената, които си заслужават разликата в цената. Няма да е лошо да ги имаш като опция Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 9, 2008 Автор Share Отговорено Януари 9, 2008 Ако трябва да избирам между ПА 50 и ММ6.. ММ6, мисля, че ще ти свърши работа и като аранжер. Зависи какво точно ще свириш. Асоциацията ми с ПА серията на КОРГ е чалга, гюбек.. etc. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts