HackoBoy Публикувано Септември 22, 2024 Публикувано Септември 22, 2024 Здравейте . От къде да зи закупя екраниран аудио кабел ? Проблема е че два усилвателя Oberton B1200 - при минимум усилване имат Брум в изходите + много тиха музика . Когато се предадох след всякакви измервания - преместих леко част от кабелите в различна позиция ( ту към тороида , ту към радиатора на крайният усилвател ) брума започна да се премесва в левият или десният или двата канала . Това го тествам с включени слушалки на изхода , вместо да тичам всеки път към високоговорителите Не очаквах при серийно производство и много години работа - те да не са го разбрали . Използвали са лентов кабел към различните платки . 1: Предусилвател към предният панел с потенциометрите . Лентов 5 жилен кабел за всеки канал 3 жила в оплетка 2: Предусилвател към НЧУ : лентов кабел с 4 жила ( двете са +15 V , -15 V стабилизирани от ценери от НЧУ с които се захранва предусилвателя ) другите две са ( сигнала към НЧУ ) тук ще използвам 2 жила в оплетка разделени от заханването Правилно ли съм се насочил ? Цитирай
dzwer Отговорено Септември 22, 2024 Отговорено Септември 22, 2024 https://www.musicworld.bg/bg/c_2291/Unbalanced_Audio_Cables.html https://www.megavoice.bg/?pid=66&brand=0 И всякакви магазини като Elimex, Radimex... Пробата няма да е скъпа. Цитирай
HackoBoy Отговорено Септември 22, 2024 Автор Отговорено Септември 22, 2024 ПОпаднах и на този кабел https://www.prosound.bg/aksesoari-1/kabeli/kabeli-na-metur/CAE-STARQUA-ps Малко е грозна картинката - ама толкова мога да рисувам 4-те линии между предусилвателя и НЧУ ( ниско честотен усилвател ) са използвали лентов кабел дали и той може да вкара смущения ? Цитирай
dzwer Отговорено Септември 23, 2024 Отговорено Септември 23, 2024 Смени само сигналните линии с екраниран кабел. Ако сигнала е балансиран - слагай микрофонен кабел с две жила в обща оплетка, ако е небалансиран - единично жило в оплетка. Не разбирам тоя с 4 жила в обща оплетка за какво ти е? Цитирай
HackoBoy Отговорено Септември 26, 2024 Автор Отговорено Септември 26, 2024 Този 4 жилен кабел - от предусилвателя преминава в близост до тороида и отива в предният панел . Цитирай
dzwer Отговорено Септември 26, 2024 Отговорено Септември 26, 2024 Аз от първия пост разбрах за какво става дума. За това ти казвам - пусни само сигналните кабели в отделни ширмовани кабели. Прочети пак горния ми пост за балансирани и небалансирани сигнали. Захранващите линии ако искаш и тях вкарай в ширмовани кабели, но не ги вкарвай всички 4 от лентовия в един общ усукан ширмован кабел! Цитирай
HackoBoy Отговорено Октомври 2, 2024 Автор Отговорено Октомври 2, 2024 (Редактирано) След като използвах 2 вида екранирани кабели и реших да исползвам лентов кабел ( както е оригинално 5 жила ), но го направих по-дълъг . След сваляне и на блока ( радиатор + усилвател ) - и свързването само на единият канал - намалих колкото мога входният сигнал от АУдио миксера - след кратко преместване в различни позиции ( по-близо или по-далеч от трафа ) , както и усукване на кабела , в един момент бръмченето почти изчезна ( със слушалка разбрах ) . Но не знам като включа и другият канал как ще бъде . Дано не си пречат . След няколко дни ще разбера . Много е ш..ано , да търсиш начин да премахнеш смущения в аудио сигнал . Сега разбрах защо някой техници взимат много скъпо за ремонт Редактирано Октомври 2, 2024 от HackoBoy Цитирай
HackoBoy Отговорено Октомври 7, 2024 Автор Отговорено Октомври 7, 2024 Без металният капак след поставяне в позиция на самият трансформатор - двата сигнални кабела - това което ме дразнеше изчезна и звука беше супер . Но след слагане на капака = пак се върна . Остана да сменя филтриращите кондензатори = риск за 60 лв . ( след като знам че стъпалото е на над 20 години ) 4700 uF / 100 V ( 3 + 3 ) Цитирай
Recommended Posts