Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Реших да сменям адаптери на страт-а си и харесах тези,

не са скъпи- по чуждите онлайн магазини къв 50 $ бройката,

Водят се със сингъл койл тон, но без шум...

Решил съм за един 'червен на бридж и два сини на нек и мидъл-

да мога да бича метъл, и същевременно да изкарвам и блус :)

Някой ако е ползвал/ползва такива адаптери, ще съм благодарен ако сподели мнение.

Отговорено (Редактирано)

На Фендър ли свириш? Ако си със Скуеър, струва ми се, няма смисъл да ръсиш толкова пари.

Редактирано от Manolev
Отговорено

Пише се "Скуайър" на български и Squier на английски.

И Manolev, не се изказвай неподготвен, защото каквото и да си говорим, смяната на адаптера има много по-голямо значение от каквото и да било друго, ако се търси промяна на звука. Потърси - имаше една тема скоро, където имаше и линк към чуждестранен форум за тема, в която един човек си беше направил експеримент до колко дървото и каквото и да било друго по китарата има значение, ако използваш хубав адаптор... Еми кво да ти кажа - 90% от хората не разпознаха само по звука талашитената китара между Les Paul и Explorer, ако не се лъжа. Аз лично съм свирил на шпертплатова китара с EMG-HZ на нея, мината през Boss GT-8 в лампов усилвател и 4х12 колона... Какъв мислиш беше резултатът?

А на drizzt мога да препоръчам да помисли малко преди да даде тези пари Noiseless адаптери... При умерени нива на драйва шумът е пренебрежимо малък, или по-скоро се свиква с него. Така или иначе прекалено многото драйв повече пречи на звука, от колкото да помага. А за блус не би трябвало да имаш никакви проблеми и с не-noiseless адаптерчета, ако правиш всичко както трябва.

Но пък от друга страна помня на времето как понякога бях на път да си оскубя косата заради гадното "джжжжжж" :) , защото не знаех как да го контролирам...

Отговорено

мда на Скуайър съм, но не мисля че е талашитен... За адаптерите -

четох доса ревюта, та реших да видя някой от форума ако е ползвал д даде акъл

пък иначе, незнам защо се мисля че все ще са по добре от китайски сток адаптери...

Тези са някви импрегнирани, със някаква екранираща плочка май и т.н.

Пък по натам ако имам възможност,бих си сърал най малко за един Мекс страт

и на него да му прасна същите адаптери :) Просто сега нямам такава възможност.

Някой ако си е сменил адаптерите на Фендера или Скуайъра с такива, да пише

как са.

Отговорено

лейс сензор не са само нойзлес а и адаптери с характерен звук - чуй например Клептън "Блеки" страт-а. - много готини и дефинирани среди , заоблен звук - изобщо сладка работа. За блус и джаз фюжън са се утепали - за метъл , не знам , по мое мнение ще вадят плътен звук с добър драйв...

Отговорено (Редактирано)
Аз лично съм свирил на шпертплатова китара с EMG-HZ на нея, мината през Boss GT-8 в лампов усилвател и 4х12 колона... Какъв мислиш беше резултатът?

бахти пича, напрау ме трясна с това изказване и неможах да се здържа босс гт-6 в лампа , бати простотията, дори да го включа в печката на баба ми пак ще звучи по същия начин :hysterical:, камоли пък и това с китарата и адаптерите

Редактирано от vlai4o
Отговорено
Пише се "Скуайър" на български и Squier на английски.

И Manolev, не се изказвай неподготвен, защото каквото и да си говорим, смяната на адаптера има много по-голямо значение от каквото и да било друго, ако се търси промяна на звука. Потърси - имаше една тема скоро, където имаше и линк към чуждестранен форум за тема, в която един човек си беше направил експеримент до колко дървото и каквото и да било друго по китарата има значение, ако използваш хубав адаптор... Еми кво да ти кажа - 90% от хората не разпознаха само по звука талашитената китара между Les Paul и Explorer, ако не се лъжа. Аз лично съм свирил на шпертплатова китара с EMG-HZ на нея, мината през Boss GT-8 в лампов усилвател и 4х12 колона... Какъв мислиш беше резултатът?

А на drizzt мога да препоръчам да помисли малко преди да даде тези пари Noiseless адаптери... При умерени нива на драйва шумът е пренебрежимо малък, или по-скоро се свиква с него. Така или иначе прекалено многото драйв повече пречи на звука, от колкото да помага. А за блус не би трябвало да имаш никакви проблеми и с не-noiseless адаптерчета, ако правиш всичко както трябва.

Но пък от друга страна помня на времето как понякога бях на път да си оскубя косата заради гадното "джжжжжж" :greenball: , защото не знаех как да го контролирам...

Типично изказване в български форум, защо ли продължавам да се учудвам??? И Манолев едва ли може да се каже, че се изказва неподготвен, просто Squier е по-скоро китара за начинаещи. Какъв е смисълът да се слагат скъпи адаптери на китара, която вероятно скоро ще бъде заменена за по-добра? Естествено ако човека няма намерение да продава китарата, а да си свири на нея изборът ми се струва чудесен. А за талашитените китари - уоу! Нова напреднала българска технология, която ще промени начина по който се правят китари!!! А горкия Gorer се мъчи над морално остарелите естествени материали...