Jump to content
Българският форум за музиканти

Слагате ли нещо на китките като свирите?


Recommended Posts

аз преди години свирех без накитници и то с много лоша постановка и от тогава си лепнах един тендовагинит.Вече не си помислям да почвам да свиря без накитници пък и човек свиква.Мисля че най-важно е постановката и предразположението на тялото спрямо заболявания на ставите и сухожилията.Все пак всички сме различни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

http://www.youtube.com/watch?v=APVgugebngQ

 

Тука Jason Bittner си е сложил цели ръкавици. Интересно как се държи постановката ако не можеш пряко да усетиш палката между пръстите си? Или тези са някакви "Ultra Thin" :thumbdown: ръкавици? :cheers2:

 

 

Че кво общо имат ръкавиците с постановката?

 

Ами не усещаш допира на палката пряко върху пръстите си, някак не знам, по-лесно се изтървава контрола. Особено при френската постановка, когато палката лежи на първата сгъвка на показалеца. И без ръкавици при по-бързи темпа лесно се изтървава постановката, пък когато не усещаш палката пряко върху кожата съвсем... Естествено всичко е относително, на всеки както му е удобно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, сега не знам как е при дет-метъла ама в никакъв случай накитниците не помагат за загрявката ! Как става точно това според вас ? Да сте виждали певец да се загрява със стегнат шал на врата ? Напротив всичко по китките което те пристяга ограничава достапа на кръв до ставата , а кръвта е тази която загрява !!!

А освен това аз съм против когато се свири да се чупи прекалено китката ! Много хора обаче правят точно това и резултата е - ох китките ! Ако пък свириш и с тежки палки и добавим и дет-метъла , разбирам защо някои от вас ги болят китките ! :rolleyes:

 

 

напълно си прав пич.пък и фенщината при някои зима връх. :cheers2: аз пък само слагам ракъвици и тряскам кът за световно.щото понякога ми се потят лапите и ми се изплъзва палката и губя контрол в/у нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Според мен няма никакъв смисъл от ръкавици,накитници....просто които го може го може.....имах един приятел само си търсе6е при4ини,и ракавици си купи,и накитници и пак загрява6е по 1час но това не подобри свиренето му....Том Лиии слага ръкавици защото при него свиренето е и шоу,свири с голям замах,прави доста трикове с палките и ръкавиците му служат за по добър захват...а накитниците аз даже си мисля,че пре4ат ....един друг мой приятел доста добър барабанист се оплаква6е с болки в китката....аз му казах 4е палките му са тежки....а преди сам си ги поръчва6е и матеряла беше ДРЯН за да му били здрави....а дряня не убира вибрациите от удара по кожата...и такива неща....БГ експерименти....

моят съвет е просто трябва да се свири с разум с послед ;) ователност във вси4ко и няма да има проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един друг мой приятел доста добър барабанист се оплаква6е с болки в китката....аз му казах 4е палките му са тежки....а преди сам си ги поръчва6е и матеряла беше ДРЯН за да му били здрави....а дряня не убира вибрациите от удара по кожата...и такива неща....БГ експерименти....

Добро попадение!!! Пробвал съм с палки от много видове дърво, защото имах възможност (на мой приятел баща му е майстор дърводелец) и определено ДРЯНА НЕ СТАВА!!!! Има много, ама много остатъчни вибрации след удара, а да не говориме, че е и много тежък... Картинката е: палка, която танцува в ръката ти след всеки удар, без значение по какво.

Колкото до това, дали да се слагат накитници, налакътници, набедреници и не знам още какво си, ще провокирам логиката на четящия: някой да е чул, някой друг да е излекувал разширените си вени с ластичен чорап??? Някой да е чул, че кремовете против бръчки, са ''разбръчкали'' някой сбръчкан негов познат??? Някой да е чул, че боята за коса е направила някому косата по-здрава и хубава?

Тоест, искам да кажа, че всяка намеса отвън, не прави нещата по-добри отвътре. Който има елементарни познания по анатомия и физиология е наясно, че ластичните л.... се слагат за обездвижаване, а не за лечение. Ако сухожилията са ми чао, никакви накитници няма да ги направят бона сера... Ако организма ми не произвежда необходимите белтъци, ензими, колаген, масти и т.н. и т.н., с каквито и кремове да се клепам все ще съм си сбръчкан. Ако метаболизма ми не е в ред, каквато и диета да спазвам, като слизам от тротоара, задника ми ще се чука в бордюра... Все пак... Това е само мое мнение и не ангажирам никой с него, макар че коляното ми е чао, но това не ми пречи да пратя докторите на майната им и да продължавам с long live rock'n'roll... : ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф: Мен от няколко дни ме боли лявата китка( аз съм левичар) и използвам ситуацията да си развивам дясната ръка докато лявата си почива. Разбрах колко забавно и полезно е свиренето с една ръка и два крАка :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

за първи път чувам да се слагат накитници..... ( (X)_(X) свиирил съм по 2-3 часа и нищо ми няма.... единственото нещо което си слагам като почна да свиря е лекопласт на пръстите защото ми стават пришки..... fuck .... не е мн яко ахаха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе с накътрници ръкавици като си има болка има!може болката да е от прегряване със ........ :recourse: хахаха.

Редактирано от NeonGod
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен накитниците освен да спират потта да слиза по-надолу, друго не првят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за първи път чувам да се слагат накитници..... ( (X)_(X) свиирил съм по 2-3 часа и нищо ми няма.... единственото нещо което си слагам като почна да свиря е лекопласт на пръстите защото ми стават пришки..... fuck .... не е мн яко ахаха

 

То по принцип и мен за около 2-3 часа свирене на ден не са ме болели китките, но ако се свири повече от това и периодично се случва от време на време да ме наболяват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично всички тия "екстри" ми пречат...китките никога не са ме болели колкото и да свиря тъй като още като започнах се стремях да изградя техника при която пръстите да вършат повече работа а китката да използвам при акцентиране и контрол на палката.Най-комфортно се чувствам с къси панталони,потник или тениска и леки маратаонки или тренировъчни гуменки :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при всеки е различно и мнението не може да се обобщи. ако някой от вас спортува/не говоря за джобен тенис/ знае какво е навяхване на китка .тогава стягането е задължително иначе можеш да се инвалидизираш за цял живот. тук вече не говорим за гъзария,фетиш или обиране на потта. нашият барабанист слага накитници,защото го болят китките,нашия басист слага защото има същия проблем. аз съм чупил китка и когато ме заболи също слагам. освен това карам мотокрос и ендуро и тогава задължително слагам не накитници/идват слаби/а специални ластици които са много по стегнати-иначе после забравям за свирене щото счупената китка се надува като козунак. затова пак казвам-при всеки е различно.поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

единственото нещо което си слагам като почна да свиря е лекопласт на пръстите защото ми стават пришки.....

 

Стават ти пришки защото стискаш много палките..:D

 

Нека припомним обикновенно палките трябва да се държат свободно без напрежение,пръстите са около палката без да я притискат напълно,основното движение на ръцете става от китката на ръката и след това идват всички други спомагащи движения ако въобще се налагат.

 

Освен това има едно много яко упражнение за освобождаване на напрежението в китките: хващаш палката подпираш лакътя на ръката си на масата и пробваш да замахнеш със палката нагоре-надоло.

Полезно упражненийце.

 

Аиде че много се отплеснах.... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-вероятно ти стават пришки, защото ти е такава кожата. лично на мен ми стават на всеки по-дълъг концерт и кожата ми на ръцете е такава, че почти не загрубява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пришки стават също, ако палките се държат прекалено хлабаво. На мен са ми ставали пришки на 2рото кокалче на показалците, заради прекалено слаб захват. Просто, когато палката се мандахерца прекалено много протрива кожата, където е мястото на добир с показалците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.