Jump to content
Българският форум за музиканти

Godo - Stone Cold ......


Recommended Posts

Здравейте всички . Реших да постна още едно парче от проекта ''GOGO'' . Парчето се казва '' Stone cold '' и е в работен вариант , а във случая и без записан вокал , но това е нещо което ще направим като му дойде времето :hysterical: , както се казва . Освен всичко друго вероятно ще е любопитно на някой от вас как звучат китари записани изцяло с Гитар риг 2 . Има и баладичен момент , уж де , което май няма да е често срещано нещо в проекта :hysterical: Приятно слушане както се казва ... а линка е този http://media.putfile.com/GODO-Stone-cold- .... живи здрави . Цеко :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зъл си Занев, зъл си

ако вокалите са от типа на Island of my hope ще стане перфектно :metalist:

 

 

П.С. клавира дето е в началото страшно много ми прилича на една друга бг песен от преди 10-15 години, ама ме е срам да кажа коя :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо на LZ? :)  Иначе блендата на клавира прилича и на някои от последния на Кинг Даймънд.

 

Като цяло, парчето е благо, обаче ми се струва, че има леко разминаване между партиите, особено в началото. :P

 

За звука на китарите: respect! Знам си аз, че софта някой ден ще стане реална алтернатива на стените от маршали, ама никой не ми вярва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

black_waltz , приома за използване на повтарящ се основен тон на слабо време съчетан със смяна на баса е сравнително често използван , българското парче за което говориш е вероятно хита на Мариус Куркински от 90-те - там нещата са мажорни и баса върви доколкото си спомням терминологията - тоника , субдоминанта , доминанта или ако е в до - C-G-F-G , а в моя случай баса върви Cm-Gдиез -Fm , но не това е най важното дето се вика , цялостниа облик на парчето мисля че е доста по различен , но съм наясно че винаги може нещо да замяза на някого ..... няма лошо :greenball: ......

.....olygofren не съм слушал последния Кинг Даймънд , може и да има нещо общо блендата , за LZ няма да коментирам ..... само не можах да разбера какво имаш предвид под - ....че има леко разминаване между партиите, особено в началото..... но както се казва понякога е и въпрос на усещане , вкус и т.н. ...... и тук няма лошо - хората сме различни ... здраве да е :happy: Цеко :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее човек много яко,имаш жестоки идеи!!! :greenball: Надявам се скоро да запишеш и пеене и ще стане още по яко... :happy: Китарките звучат много гот,пък за солото да не говорим... :D:happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Занев яко е.съжалявам ,че се налага да те поправям но описаната от теб каденца-тоника , субдоминанта , доминанта -би трябвало с буквени означения да изглежда така,ако сме в до -C-F-G и да речем след това пак С за край,възможни са и други варианти за края.ама това не значи,че не правиш готина музика.грешки стават :punk_guitar: важното е да не даваме грешни примери.

поздрави!!!

мноо яку!!!

Редактирано от Wolfheart
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... ами както казах не съм на сто процента сигурен в терминологията - за добро или за лошо нямам един час урок по музикална теория взет , може би воден от принципа че там дето има ноти няма банкноти :hysterical: ..... случва се , благодаря ти за корекцията :thumbs_up: . Цеко :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

яко си е ,както винаги и звучи като купешко ;)

не кът домашните лютеници дет забъркаваме повечето :cheers2:

 

трябва обаче да се чуе и с вокал,ушевадни са куплетите но ше е интересно да се чуе и завършено.

 

Все така гус'син Занев :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... благодаря на всички за отзивите :recourse: ....... явно обаче ще преработя интро мотива защото не искам да давам поводи на ''незаетите'' да упражняват белетристичните си заложби търсейки прилики с интрото от парчето на Мариус Куркински - само дето интрото не е от парчето ''Ти ри ри рам ''а от парчето ''Шу шу шу'' която неточност показва за сетен път че се говори по принцип , ей така колкото да не се заспи .... карай , няма проблем ... щом сме в БГ ще се съобразяваме с условията и ако има начин да си спестя нерви ще го направя .... и без това цялото усилие да се занимаваш с музика си е от чисто идеалистични подбуди :) ... Цеко :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Наистина имаш много добри идеи, но саунда на китарите не е това което трябва да е, а те са водещи в твоята музика. Не ме разбирай погрешно - звучи добре, не е зле, ама се усеще как може да звукне още по-добре и как наистина има смисъл в това.

Kрайно време според мен е да сбереш кинти и да си вземеш някой лампов амп или преамп. Тогава идеите ти ще звукнат още по яко и LOL-ефекта ще е в пъти по-голям.

 

надявам се не си ми сърдит заради конструктивната ми критика ... знам че не съм аз човека който да казва кой с какво и на какво да свири ама при твоите идеии и изпълнение е грехота ако не се спомене поне.

 

Поздрави

Алекс

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... vhcs няма защо да съм ти сърдит - нищо лошо не си ми казал , пък и аз съм на подобно мнение .... само дето като удариш калема :punk_guitar: ... на мен ми харесват ламповте варианти на MESSA и на ENGL - от това което съм чувал на живо дето се вика , но както знаем дори и 30-50 ватовите варианти на старо , ако въобще може да се намерят тук , трудно ще паднат на цена под 1200-1500 лева , а за нови да не говорим ... а като прибавиш и някое друго камионче , което не е лошо да е от типа TC Electronics дето са по 400-500 лева .... то сметката излиза поне на тоя етап много солена .... дано да има следваш етап в който 4-500 лева за домашен гиър да не са проблем ... Цеко :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.