zanev 70 Публикувано Юли 11, 2007 Публикувано Юли 11, 2007 Здравейте всички . Реших да постна още едно парче от проекта ''GOGO'' . Парчето се казва '' Stone cold '' и е в работен вариант , а във случая и без записан вокал , но това е нещо което ще направим като му дойде времето , както се казва . Освен всичко друго вероятно ще е любопитно на някой от вас как звучат китари записани изцяло с Гитар риг 2 . Има и баладичен момент , уж де , което май няма да е често срещано нещо в проекта Приятно слушане както се казва ... а линка е този http://media.putfile.com/GODO-Stone-cold- .... живи здрави . Цеко Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Зъл си Занев, зъл си ако вокалите са от типа на Island of my hope ще стане перфектно П.С. клавира дето е в началото страшно много ми прилича на една друга бг песен от преди 10-15 години, ама ме е срам да кажа коя Цитирай
olygofren Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Нещо на LZ? Иначе блендата на клавира прилича и на някои от последния на Кинг Даймънд. Като цяло, парчето е благо, обаче ми се струва, че има леко разминаване между партиите, особено в началото. За звука на китарите: respect! Знам си аз, че софта някой ден ще стане реална алтернатива на стените от маршали, ама никой не ми вярва. Цитирай
zanev 70 Отговорено Юли 11, 2007 Автор Отговорено Юли 11, 2007 black_waltz , приома за използване на повтарящ се основен тон на слабо време съчетан със смяна на баса е сравнително често използван , българското парче за което говориш е вероятно хита на Мариус Куркински от 90-те - там нещата са мажорни и баса върви доколкото си спомням терминологията - тоника , субдоминанта , доминанта или ако е в до - C-G-F-G , а в моя случай баса върви Cm-Gдиез -Fm , но не това е най важното дето се вика , цялостниа облик на парчето мисля че е доста по различен , но съм наясно че винаги може нещо да замяза на някого ..... няма лошо ...... .....olygofren не съм слушал последния Кинг Даймънд , може и да има нещо общо блендата , за LZ няма да коментирам ..... само не можах да разбера какво имаш предвид под - ....че има леко разминаване между партиите, особено в началото..... но както се казва понякога е и въпрос на усещане , вкус и т.н. ...... и тук няма лошо - хората сме различни ... здраве да е Цеко Цитирай
don_pepinio Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Еее човек много яко,имаш жестоки идеи!!! Надявам се скоро да запишеш и пеене и ще стане още по яко... Китарките звучат много гот,пък за солото да не говорим... Цитирай
Wolfheart Отговорено Юли 12, 2007 Отговорено Юли 12, 2007 (Редактирано) Занев яко е.съжалявам ,че се налага да те поправям но описаната от теб каденца-тоника , субдоминанта , доминанта -би трябвало с буквени означения да изглежда така,ако сме в до -C-F-G и да речем след това пак С за край,възможни са и други варианти за края.ама това не значи,че не правиш готина музика.грешки стават важното е да не даваме грешни примери. поздрави!!! мноо яку!!! Редактирано Юли 12, 2007 от Wolfheart Цитирай
zanev 70 Отговорено Юли 12, 2007 Автор Отговорено Юли 12, 2007 .... ами както казах не съм на сто процента сигурен в терминологията - за добро или за лошо нямам един час урок по музикална теория взет , може би воден от принципа че там дето има ноти няма банкноти ..... случва се , благодаря ти за корекцията . Цеко Цитирай
Fenix Отговорено Юли 12, 2007 Отговорено Юли 12, 2007 На мене много ми хареса. Особено солцето на клавир или на каквото е А китарите звучат супер яко! Цитирай
jFog Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 яко си е ,както винаги и звучи като купешко не кът домашните лютеници дет забъркаваме повечето трябва обаче да се чуе и с вокал,ушевадни са куплетите но ше е интересно да се чуе и завършено. Все така гус'син Занев Цитирай
zanev 70 Отговорено Юли 21, 2007 Автор Отговорено Юли 21, 2007 ... благодаря на всички за отзивите ....... явно обаче ще преработя интро мотива защото не искам да давам поводи на ''незаетите'' да упражняват белетристичните си заложби търсейки прилики с интрото от парчето на Мариус Куркински - само дето интрото не е от парчето ''Ти ри ри рам ''а от парчето ''Шу шу шу'' която неточност показва за сетен път че се говори по принцип , ей така колкото да не се заспи .... карай , няма проблем ... щом сме в БГ ще се съобразяваме с условията и ако има начин да си спестя нерви ще го направя .... и без това цялото усилие да се занимаваш с музика си е от чисто идеалистични подбуди ... Цеко Цитирай
vhcs Отговорено Юли 22, 2007 Отговорено Юли 22, 2007 (Редактирано) Наистина имаш много добри идеи, но саунда на китарите не е това което трябва да е, а те са водещи в твоята музика. Не ме разбирай погрешно - звучи добре, не е зле, ама се усеще как може да звукне още по-добре и как наистина има смисъл в това. Kрайно време според мен е да сбереш кинти и да си вземеш някой лампов амп или преамп. Тогава идеите ти ще звукнат още по яко и LOL-ефекта ще е в пъти по-голям. надявам се не си ми сърдит заради конструктивната ми критика ... знам че не съм аз човека който да казва кой с какво и на какво да свири ама при твоите идеии и изпълнение е грехота ако не се спомене поне. Поздрави Алекс Редактирано Юли 22, 2007 от vhcs Цитирай
zanev 70 Отговорено Юли 22, 2007 Автор Отговорено Юли 22, 2007 .... vhcs няма защо да съм ти сърдит - нищо лошо не си ми казал , пък и аз съм на подобно мнение .... само дето като удариш калема ... на мен ми харесват ламповте варианти на MESSA и на ENGL - от това което съм чувал на живо дето се вика , но както знаем дори и 30-50 ватовите варианти на старо , ако въобще може да се намерят тук , трудно ще паднат на цена под 1200-1500 лева , а за нови да не говорим ... а като прибавиш и някое друго камионче , което не е лошо да е от типа TC Electronics дето са по 400-500 лева .... то сметката излиза поне на тоя етап много солена .... дано да има следваш етап в който 4-500 лева за домашен гиър да не са проблем ... Цеко Цитирай
Recommended Posts