bir4o Публикувано Юли 8, 2007 Share Публикувано Юли 8, 2007 Здравейте . Понеже искам да пея / имам слух и верен глас / , но съм начинаещ музикант имам нужда от помощ . Проблема е че съм много кекав всеки грип ме сваля и слабото ми място е гърлото , та след 2 минути пеене почвам да грача . Въпроса ми е имате ли някакви рецепти за по бързо възтановяване на гърлото след болест или просто и без тая причина пиете някакви коктейли профилактично за мек глас - примерно сурови яйца и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noti4ka Отговорено Юли 8, 2007 Share Отговорено Юли 8, 2007 Здравей Аз мога да ти препоръчам една отвара,която е направо вълшебна!Това е чай от мащерка и живовляк-купуваш си обаче листата,не готовите чайове,взимаш една съдинка и слагаш равни количества и от 2те и вариш.После го прецеждаш и е хубаво да го пиеш вместо вода например без да го подслаждаш с нищо.Действа ми адски добре,дано помогне и на теб!Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ladyM66 Отговорено Юли 9, 2007 Share Отговорено Юли 9, 2007 ^Съгласна съм аз практикувам и още нещичко значи 50ml мастика с 2-3 лъжици мед(най-добре истински) разбъркваш добре и пиеш на малки глътки,но да се разберем спазвай количеството на мастиката да не те боли главата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Юли 10, 2007 Автор Share Отговорено Юли 10, 2007 ...Съгласна съм аз практикувам и още нещичко значи 50ml мастика с 2-3 лъжици мед(най-добре истински) разбъркваш добре и пиеш на малки глътки,но да се разберем спазвай количеството на мастиката да не те боли главата А мерси дано не ми вземат книжката че ще прекаля с мастиките Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Юли 10, 2007 Автор Share Отговорено Юли 10, 2007 Здравей Аз мога да ти препоръчам една отвара,която е направо вълшебна!Това е чай от мащерка и живовляк-купуваш си обаче листата,не готовите чайове,взимаш една съдинка и слагаш равни количества и от 2те и вариш.После го прецеждаш и е хубаво да го пиеш вместо вода например без да го подслаждаш с нищо.Действа ми адски добре,дано помогне и на теб!Успех по колко чаши на ден Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noti4ka Отговорено Юли 10, 2007 Share Отговорено Юли 10, 2007 ^Колкото повече-толкова..повече Правиш си например в едно шишенце от 0,500 л и пиеш когато се сетиш,естествено колкото по-дълго време пиеш,толкова по-бързо ще се оправиш Стискам палци!Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fatio Отговорено Юли 21, 2007 Share Отговорено Юли 21, 2007 Аз се занимавам с пеене и мога да ти споделя как аз си пазя гласа. 1.забравяш за всякакви видове ЯДКИ. 2.забравяш за сладолед и студени напитки. 3.забравяш за газирано. 4.смучи Golia или някакви ментови бонбони по 3-4 на ден. 5.Не викай и не се дери се едно си на стадиона. 6.пий чай поне по 1 на ден помага доста. Малко звучи се едно ти се карам,но ако ги спазваш ми повярвай,че гласът ти ще е на 100% винаги. Естествено може и да нарушаваш правилата като нямаш никакви ангажименти,които да изискват пеене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sandro Отговорено Юли 22, 2007 Share Отговорено Юли 22, 2007 Аз не съм спец, но определено слънчогледовите семки ми помагат...по-лесно пея след солидно количество семе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noti4ka Отговорено Юли 23, 2007 Share Отговорено Юли 23, 2007 Незнам...на мен семките ми действат ужасно-веднага ми пада гласа,също от почти всичко с повече сол.Чувала съм противоречиви мнения от педагози относно уискито,мастиката или всякакъв вид алкохол...Може би е строго индивидуално,защото и алкохола ми действа кофти.Общо взето-не пия,не пуша,не ям солено и гледам да избягвам газираните напитки(колкото и да ги обичам ) ПС:Сега само остава да кажа,че и по мъже не ходя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sandro Отговорено Юли 23, 2007 Share Отговорено Юли 23, 2007 Не знам какво е точно но някой пичага ми трие постовете поголовно...без да спомене и думичка защо...както и да е...спирам да се изказвам неподготвен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steff Отговорено Юли 24, 2007 Share Отговорено Юли 24, 2007 Всичко е индивидуално според мен. Аз по време на свирене пия по 2-3 почти ледени коли, пуша, ям си сладолед когато се сетя, почти не смуча бонбони и пия чай рядко през зимата. За уточнение - пея рок и поп, не търся нарочно дрезгавина в гласа си или подобни неща. На мен ми влияят зле едно-две неща, а именно - недоспиване, при което гласа издрезгавява и губи най-високите тонове, другото е алкохол - след 50-100гр концентрат гласа ми директно пада от терца до кварта надолу . Викането и дрането абсолютно трябва да се забрави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Юли 24, 2007 Share Отговорено Юли 24, 2007 Не знам какво е точно но някой пичага ми трие постовете поголовно...без да спомене и думичка защо...както и да е...спирам да се изказвам неподготвен Трия грешно цитиране - което с цел прегледност се прави по правило с няколко точки. И не само на теб, не се притеснявай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Юли 24, 2007 Share Отговорено Юли 24, 2007 Това със смученето на хапчета без причина е едно от най-лошите неща, които можете да направите - при настинка помагат, но по 3-4 на ден - гърлото привиква и става сериозно, после дори и нищо да ви няма, гърлото само си иска хапче. Аз затова престанах да взимам. Иначе другото си е индивидуално. Важното е да не се изнежва прекалено гърлото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jimmy Page Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Еми искам да ви похваля едни хапчета(за смучене) "Фитолор" се казват и още едни исламос("islamos").Лично на мене ми помагат и ми отварят гласа.Вторите хапчета - исламос се правят от ирландски лишеи и според мене са хубави и помагат, но всеки е различен де.Ще се радвам ако съм помогнал на някого Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CorvusCorax Отговорено Септември 7, 2007 Share Отговорено Септември 7, 2007 Вижте темата "Апитерапия" (качена е важна, за да не търсите ) От днес там има и инфо за най-често използваните билки в народната медицина, които биха били от полза на певците. Все пак мисля, че да хвалите хапчета е меко казано тъпо... Вие оставете това че гърлото привиква и в един момент не действат, освен това те са страшно вредни за зъбите, стомаха и пр... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts