TONY Публикувано Април 29 Share Публикувано Април 29 Положението към момента е следното. Търсим - 1. Барабанист, версатилен в метъла и рока... 2. Вокалист/ евентуално вокалистка/ Метъл, хеви метъл. Висок глас, типичен NWOTGHM, за авторските ни песни и защо не за Айрън Мейдън, Джудас Прийст или някакъв друг такъв трибют. Трибютите не са приоритет. Авторските са. За барабаниста - 1. ще правим Doom metal албум, с певец Коце Елшишки (екс Тротил, Зомби бар) - 2 готови песни имам и достатъчно идеи за да стигнем до албум, вероятно ще се появят и нови. Сигурно ще правим и някои от песните на Коце, които съм свирил с него в Зомби бар. 2. С един друг приятел и страхотен певец, бяхме започнали AC/DC трибют. Ще го възобновим, може и да разширим, примерно Скорпиънс и тн. Той харесва рок , не метъл. 3. Поради тази причина, ще продължа търсенето и за висок вокал ( примерно драматичен тенор) за старите авторски песни на Уран, а защо не и трибют на Айрън Мейдън . Може и певица, но общо взето ще и се наложи да пее "мъжки" песни. Задължително да е хеви метъл по душа И желателно по визия. Към момента сме две китари и бас. Трябва ни стабилен барабанист с опит. За да сформираме инструментално състава. Има двама добри певци, евентуално ще намерим и трети. Разполагаме с две репетиционни! (едната е в центъра на София, другата на чист въздух в близост до града) , като едната е с тенденция да я направим и студио за записи, общо взето остана, един монитор за компютър да взема и сме готови и за записи, тоест сме готови. Хора с позитивна нагласа и right attitude, ще бъдат предпочетени пред разни киселяци , мрънкачи и тн. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Foreigner storm Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 Тони, пиши ме за позицията барабани Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Май 2 Автор Share Отговорено Май 2 0878 - 808 429 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юли 31 Автор Share Отговорено Юли 31 За последните месеци няма никакво развитие... нещата си останаха пожелателни. Вече лятната жега е по поносима и почва да ми се свири...основната ми цел е да възстановя Уран, като група с нов вокалист и барабанист. Онзи ден преслушвах няколко от старите неща, мисля че си заслужава да се даде нов старт. Стига да има желаещи , с достатъчно мотивация. Основно - необходими са вокалист и барабанист. Това демо е за изпяване, има стара версия с вокали, за ориентир по нея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Септември 24 Автор Share Отговорено Септември 24 Лятото си отива, време е да сформираме банда и да направим някакъв репертоар. По принцип нещата се очертават, като сливане на Уран и Реванш. Уговорката е да се започне с кавъри и да се върви напред ( към авторски по натам, като потръгнат нещата и има ясен състав). ( за сега вероятно сме 2 китари, бас и барабани, но не е сигурно напълно) Няма да се скъсваме от репетиции, мисля е достатъчно по една седмично ( поне за началото). Аз трябва да влезна във форма с китарата, защото предимно свиря на барабани ( но няма да съм барабанист, уча барабаните, защото ми харесва) Барабанист не е уточнен, ако има някой желание, да се обажда. Вокалист - също. Значи той е важен, най малкото защото ще трябва да правим репертоар по него..защото ние може да си научим някакви/ всякакви песни, ама няма смисъл без вокал. Сигурно ще направим и поне два инструментала. Говорим за хит парчета, за клуб ( примерно, ако правим нещо на Saxon, ще е едно, две, макс три от следните Crusader,747, Heavy Metal Thunder, Princess of the Night,Power and The Glory, Denim and Leather, Lionheart, Battering Ram, т.е от най-известните им, а не някое , дето само някой заклет фен евентуално го знае) и тн с останалите кавъри, които ще изберем според вокала също. Стила може да е всякакъв - рок, хард рок, метъл ( без екстремни стилове), вкл и малко блус, фънк. Ако се включи пианист, ок. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 9 Автор Share Отговорено Октомври 9 RIP - Юрий Коцев, на 58. Записал Походът на Ахат.... ако изчислявам правилно, вероятно е бил на 21-22 години, примерно с 5,6 години опит зад барабаните. Предполагам, не съм имал честа да го познавам. Пък и не съм се интересувал толкова от барабани навремето, колкото сега. Аз имам авторски песни, които заслужават да бъдат записани, като хората. За съжаление, ентусиазма умира у хората, преди физическата смърт. Are you alive? Пита Джеймс на всеки свой концерт. Не става дума да се съревноваваме, а да оставим нещо след себе си. Така, че въпросът ми е - ARE YOU ALIVE!? Ако имате все още някакъв хъс и желание, обадете ми се. Моето музикално пътешествие не е приключило. На 50 години успях да се преоткрия, днес слушайки някои от песните на Ахат, си давам сметка, че съм достатъчно напреднал и мога да ги изсвиря ( вкл и ) зад барабаните... а все още не се смятам за барабанист. Ако сте от София и имате 30 и повече години и харесвате рок, хард рок, метъл ( най-вече), престрашете се и се обадете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 21 Автор Share Отговорено Октомври 21 СЛЕД БЛИЗО 6 МЕСЕЦА 1. Нова формация на Уран ще има. 2 ма китаристи и басист сме твърдо решени и започваме сериозно да репетираме ( примерно веднъж седмично, като начало). Остава да се, върнем към първоначалното търсене - 1. Барабанист, версатилен в метъла и рока... Ще имаме репетиция на 10 . ноември. Има достатъчно време до тогава. Вероятно ще дойде един барбанист, с който басиста ни е свирил, но не е сигурно. Който има желание - да се обади. ( първо да намерим барабанист, да направим 6-10 песни и след това да търсим певец) 2. Вокалист/ евентуално вокалистка/ Метъл, хеви метъл. Висок глас, типичен NWOTGHM, за авторските ни песни и за кавъри ( на известни парчета, които публиката познава и им се кефи). Може и пеещ клавирист. Не е изключено , да пробваме и с втори вокалист/ка (не е обсъждано) ( два различни гласа, стига да има желаещи). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено преди 17 часа Автор Share Отговорено преди 17 часа Няма барабанист, няма певец...надявам се поне барабанист да намерим по-лесно. Примерни песни с които да започнем ( избрани са лесни и, а и се опитвам да ги свиря и на барабани) Helter Skelter, Paranoid, Breaking the law, In the army now, Highway to hell Wicked games, Losing my religion - тези две са по предложение на басиста ( вкл и да ги направим в по твърд вариант). Идеята е да се почне с по лесни песни за сработване. Ако нещо не пасва на вокала или се транспонира ( или отпада). Ако искате да се включите, не е задължително да ги знаете всички или перфектно ( имам предвид барабаните, може да вкарвате неще от себе си), текстовете не е нужно да са научени ( може да гледате от телефон или таблет или написани на хартия), идеята е да се забавляваме с песни, които ни харесват, покрай това да се сработим и минем на следващ етап. Ще правим авторски, ще записваме ( има всичко необходимо за записи), но това в последствие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts