MasterOfDisaster Публикувано Юли 7, 2007 Share Публикувано Юли 7, 2007 (Редактирано) Hail and kill момци. Няма да ви затормозявам с пред история само с моментната ситуация , купих си нов адаптор двоен и взех да го сменям с моя. Неволята ми е че стария ми е с 3 стърчащи жици от него, а новия с 5 ако някои знае двете бонус които ми остават какво да ги правя ще съм вечно признателен. п.п. в момемнта тормозя търсачката ама с нея нещо си говорим на Вие. Редактирано Юли 7, 2007 от MasterOfDisaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юли 7, 2007 Share Отговорено Юли 7, 2007 (Редактирано) Дай модел китара! Какъв е новия адаптор (марка,модел)?? Редактирано Юли 7, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Юли 7, 2007 Share Отговорено Юли 7, 2007 Потърси в гугъл Guitar Wiring . Намери си схема на двоен адаптер с 5 жила и я направи на твоята китара . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Юли 7, 2007 Share Отговорено Юли 7, 2007 Ами просто в предишния ти адаптер двете бобини са били свързани вътре и са излизали само две кабелчета за сигнал и едно за маса. На сегашния излизат по две жици за всяка бобина и една маса. Трябва да свържеш двете бобини последователно и противофазно и ще ти останат пак 3 кабелчета за свързване. Ако адаптера е някоя известна марка, ще може да намериш в нета кой цвят кабелче за какво е (+/- на всяка бобина). Свързваш примерно + на едната и + на другата, а останалите отиват към електрониката. Мисля, че така беше. Иначе ще трябва да експериментираш докато постигнеш звук, който ти харесва. Освен това с новия адаптер имаш възможност да ползваш и бобините поотделно - като сингъл-койл, като ги свържеш по подходящ начин - пак търси из нета схеми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MasterOfDisaster Отговорено Юли 7, 2007 Автор Share Отговорено Юли 7, 2007 Вечна слава момци!!! Ръгна мерси на всички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 7, 2007 Share Отговорено Юли 7, 2007 Ами просто в предишния ти адаптер двете бобини са били свързани вътре и са излизали само две кабелчета за сигнал и едно за маса. На сегашния излизат по две жици за всяка бобина и една маса. Трябва да свържеш двете бобини последователно и противофазно и ще ти останат пак 3 кабелчета за свързване. Ако адаптера е някоя известна марка, ще може да намериш в нета кой цвят кабелче за какво е (+/- на всяка бобина). Свързваш примерно + на едната и + на другата, а останалите отиват към електрониката. Мисля, че така беше. Иначе ще трябва да експериментираш докато постигнеш звук, който ти харесва. Освен това с новия адаптер имаш възможност да ползваш и бобините поотделно - като сингъл-койл, като ги свържеш по подходящ начин - пак търси из нета схеми. Не е задължително... При различно свързване доколкото съм запознат вади различен звук : Дали е ++, или +-, или -+, или -- етц. мисля че дава различни характеристики на звука Сърчни в гугъл за всеки случай де Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts