JennY Публикувано Юли 6, 2007 Публикувано Юли 6, 2007 КОЛЕГИ КАЖЕТЕ МИ КОИ СА ВЪЗМОЖНО НАЙ- ЕВТИНИТЕ СИНТЕЗАТОРИ С ВГРАДЕН ВОКАЛИСТ ? трябва ми много такъв тъй като самичка си работя пускам си миди файл от синтезатора и тичам напред да пея примерно в момента съм без синтезатор хората ми звънят да работя но няма как и много ме е яд помогнете ми посъветвайте ме! Цитирай
mpraise Отговорено Юли 7, 2007 Отговорено Юли 7, 2007 КОЛЕГИ КАЖЕТЕ МИ КОИ СА ВЪЗМОЖНО НАЙ- ЕВТИНИТЕ СИНТЕЗАТОРИ С ВГРАДЕН ВОКАЛИСТ ?трябва ми много такъв тъй като самичка си работя пускам си миди файл от синтезатора и тичам напред да пея примерно в момента съм без синтезатор хората ми звънят да работя но няма как и много ме е яд помогнете ми посъветвайте ме! Здравей, има един Ямаха PSR-740 с вграден вокалист, но не знам дали 6те ти свърши работа и дали в миди фаил 6те работи.Той с сигорност работи ваз основа на лявата ръка това което подаде6 като акорд, мисля 4е става само при live но трябва да се провери. Има и друг Yamaha PSR-9000 no tam sa drugi cenite. Uspeh Цитирай
JennY Отговорено Юли 7, 2007 Автор Отговорено Юли 7, 2007 (Редактирано) благодаря ти много за отговора мен ме интересува такъв синтезатор с вокалист работещ с миди файлове тъй като няма да съм пред синтезатора да свиря на живо, а горе долу ориентировачни цени можете ли да ми кажете? Редактирано Юли 7, 2007 от JennY Цитирай
Dakata_m Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 Като гледам темата е от преди доста време но все пак да спомена, че при мен ( Yamaha PSR 2000 ) номера с мидитата и вокала стана. Иамам го от години но не ми се е налагало да пробвам до сега понеже не ползвам мидита. Psr 740 беше на почти същата цена като моя и предполагам и там трабва да е сходен вокалиста. Естествено малката подробност е че клавира трябва да се ориентира какво да пее и му трябва тоналност и при мен си има функция чрез която посочвам от коя конкретна писта на мидито вокалиста да си вземе данни за да пее правилно. Както знаем пистите са 16 и аз обикновенно посочвам тази в която е щрайха понеже му трябва хармония някаква. След известно реване и мучане пред мирофона установих че клавира ми прави компания само когато и щрайха в момента свири и то си е логично. Абе с една дума май всяко миди човек трябва да си го погледне и да си направи сметката как точно ще ги подреди и евентуално да си го настрои. Друг основен момент е че при някои мидита си има партии с хармонии само на припевите и това се оказа супер удобно в случаите когато човек е далеч от клавира и няма възможност да натиска копчето за включване и изключване на вокала т.е вокала си пее само като съответната партия се активира на припева, а по време на куплета си звучи само гласа на изпълнителя. Нямам представа при други клавири как е но си мисля че ще е аналогично относно момента с посочването на писта от мидито за ориентир на вокалиста. Цитирай
Neven Отговорено Август 12, 2007 Отговорено Август 12, 2007 Здравейте и от мен. Преди време свирех с PSR9000 в момента работя с Tyros 2 убеден съм, че принципа на работа на вокалистта при всички ямахи е един същ, тоест както го обиясни колегата в предния отговор. Така че няма от какво да се притесняваш, грабвай една PSR 740, ако има от къде защото са много стари клавири, и си вади парите по заведенията. Но по добре се ориентирай към PSR2000 или PSR2100, ако имаш финансовата възможност, защото самото звучене ще е много по на ниво. Цитирай
evgeni_72 Отговорено Август 15, 2007 Отговорено Август 15, 2007 аз мога да ти дам друг съвет.купи си възможно най-евтината и проста свирка,която да има миди изход и вържи към нея с миди кабел вокалист 2 дигитеч.това е ефект с който си пееш и на определени места ,където искаш може да звучи на колкото гласа си го нагласиш-то ти се води по хармонията на песента,която примерно ти е на 3 трак в миди файла и си решаваш проблема.аз имам за продан един давам го за 500 лева,но можем евентуално да се договорим.само да ти кажа че нов е скъпичък. evgeni_72@abv.bg Цитирай
kalinpetkov Отговорено Септември 2, 2007 Отговорено Септември 2, 2007 Бих казал, че вградения вокалист е компромис, ако говорим за евтини клавири. Винаги за предпочитане е външен. На Digitech са хубави, а MIDI file player избери според това какво звучене харесваш Цитирай
JennY Отговорено Ноември 28, 2007 Автор Отговорено Ноември 28, 2007 Благодаря ви колеги за отговорите. Чак сега ги виждам, вече съм си купила Роланд дискавър5, но той не става за живо свирене , а по скоро като караоке станция има си вокалист ама не е това което исках... колкото и да е има няколко песни които си ги свиря на живо ама сега няма как..... може да си свириш с някоя бленда само върху миди файла което мен не ме устройва много. ама финансовите средства повлияха на това какво да си купя Цитирай
kalinpetkov Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Както отговорих в една друга тема с конвертор ги обръщай за какъвто клавир искаш. Общо взето инструментите трябва да са съвместими (като програм чейндж), с изключение на случая, когато се използват юзър бленди. Цитирай
richi Отговорено Декември 14, 2007 Отговорено Декември 14, 2007 аз мога да ти дам друг съвет.купи си възможно най-евтината и проста свирка,която да има миди изход и вържи към нея с миди кабел вокалист 2 дигитеч.това е ефект с който си пееш и на определени места ,където искаш може да звучи на колкото гласа си го нагласиш-то ти се води по хармонията на песента,която примерно ти е на 3 трак в миди файла и си решаваш проблема.аз имам за продан един давам го за 500 лева,но можем евентуално да се договорим.само да ти кажа че нов е скъпичък.evgeni_72@abv.bg Може ли малко повече инфо за модела на вокалиста. Този който си посочил че се връзва с миди кабел невиждам да има миди вход. Ако все още го продаваш и може наистина да работи с миди бих го взел. За връзка skype: niki_midi Цитирай
Recommended Posts